2011. máj 30.

Mérföldkövek...

írta: Rigo'
Mérföldkövek...

Ha környezetvédelmi problémája van, akkor keressen engem! Az alább bemutatott esetek alapján nem reménytelen, hogy egy ellenzéki képviselő akkor is hasznossá tegye magát, ha egyébként csekélyke súlya van képviselő-testületben. (A kerületben is több mint 2/3-ot szerzett a fidesz-KDNP.)

Néhány hete pár kétségbeesett őrmezei nyugdíjas hívott, hogy az általuk télvíz idején megmentett macskák lakódobozait összeszedte a közterület-felügyelet. Az állatok rendezett körülmények között (de az állattartási rendeletünkkel valóban ellentétesen) voltak a bokrok rejtekében (közterületen) tartva, etetve. Az esetet sikerült mindkét fél számára megnyugtatóan elrendezni, azonban egy helyi lakó felhívta a figyelmemet egy csomó elhagyott aszfalthulladékra. A bejárást követően az alábbi (képekkel illusztrált) levelet írtam a jegyzőnek:

Kedves Andrea!

Őrmezei bejárásom során egy lakó a fotókon mellékelten látható (155, 156, 157, 161) elhagyott útbontási hulladékokra hívta fel a figyelmemet. (Térképen is ábrázoltam.) Kérlek - személyes megbeszélésünk alapján - intézkedj ezek eltakaríttatásáról!
A 159, 160-as képen látható egy leromlott állapotú újságos bódé a Sasadi úti buszmegállóban. "Budapest nyugati kapuja" ennél többet érdemelne... Nem lehetne megtalálni a tulajdonost?
Egyúttal jeleznék egy életveszélyes, kidőlt oszlopot, amit csak a szomszédos fa tart meg (163-mas kép), valamint érdeklődni szeretnék, hogy a 164,165-ös képeken látható területnek ki a tulajdonosa és mi a tervezett sorsa?



Köszönettel:

Gajárszki Áron
képviselő
környezetvédelmi tanácsnok


A jegyző asszony válaszára nem kellett sokáig várnom és azóta már konstatáltam, hogy az aszfalthulladék valóban el is tűnt. Sajnos a kidőlt villanypóznát azóta nem sikerült azonosítanom. Lehet, hogy csak benéztem?

Mindenesetre lassan sikerül felderítenem az Újbudán működő közcélú lehetőségeket, vonalakat. Egy másik ilyen lehetőség, hogy az újbudai közterület-felügyelet 24 órás telefonszámán (06 80 411-112) be lehet jelenteni, ha

  • egy szelektív hulladékgyűjtő sziget környéke szemetes - és egy napon belül eltakarítják
  • egy autós a zöldfelületre, járdára vagy kerékpársávra parkolt -akkor megbírságolják
  • folyamatosan szól egy kocsi / ingatlan riasztója - akkor a rendőrség segítségével felderítik a tulajdonost

Ezek a lehetőségek akkor érnek valamit, ha megtöltjük őket tartalommal. Ha az állampolgári részvétel végre megjelenik a szavazófülkéken túl és nem csak a civil aktivista, meg - esetleg - a képviselő jár nyitott szemmel. Lehet a miénk is Újbuda!

Szólj hozzá

részvétel állattartás zöldfelület őrmező gajárszki