2012. júl 27.

Scheiring Gábor írása a Fidesz legújabb húzásáról úgy látszik valósággá válik

írta: DelBudaLMP
Scheiring Gábor írása a Fidesz legújabb húzásáról úgy látszik valósággá válik

" Ha a regisztrációt is bevezetik, akkor már nem kell finomkodni a centralizált demokrácia fogalmával."

Scheiring Gábor blogját itt találjátok

 

Vadbarom-e vagy? 

 

Fideszesek szerint 'nem kicsi az esélye' annak, hogy a 'vadbarmoktól' megvonják a szavazati jogot. Vadbarom az, aki a kormány politikájának egyértelmű vesztese: átlag alatt keresők, szegények, otthon nélküliek, diploma nélküliek.

 

A Népszabadság cikke szerint komolyan gondolják a Fideszben az előzetes regisztráció bevezetését. A frissen megválasztott köztársasági elnök nem rég nyíltan is utalt arra, amit most több vezető Fideszes politikus is megerősített név nélkül: a választásokon való részvételt előzetes regisztrációhoz kötnék. Ennek értelmében csak azt engednék be a fülkébe, aki választás előtt saját maga kérte felvételét a névjegyzékbe. 

Ki lehet találni lózungokat a tudatos szavazóról, ám a lényeg a szegényebb és iskolázatlanabb rétegek távol tartása a voksolástól. Ahogy az egyik névtelen nyilatkozó veretes indoklása hangzik, azért van szükség a regisztrációra, mert így azok járulnak az urnákhoz, akik józan, tudatos megfontolások alapján voksolnak a nemzet jövőjére, „és nem a választási kampány finisében az ellenfelet démonizáló, lebutított kampányszövegekre vevő vadbarmok”. 

Tudjuk jól, hogy a kormány célja, hogy a leszakadó középosztálytól és a szegényektől elvett pénzen feltőkésítsen egy társadalmi csoportot, a saját nemzeti oligarchiát, maguk mondták a parlamentben. Azt is tudjuk, hogy soha nem látott tempóban szegényedik el az ország, csökken a reálbér, drasztikusan esik a munkahelyek száma, 3 hónapra csökkentették a munkanélküli segélyt, a közmunkaprogramot börtönmunkává alakították, a valóban rászoruló hiteleseken és rezsihátralékosokon nem segítettek, az oktatásból fokozatosan kitolják a legelesettebbeket, a TB már nem jár alanyi jogon.

Védtelen emberek tömegei kerülnek naponta a legmélyebb kilátástalanságba, és a kormány nem segíti, hanem tovább tolja őket a szakadék felé. A kegyelemdöfés az, hogy ki is zárnák őket a szavazásból. Akinek nincsen tévéje, mert már mindenét elárverezték, akinek nincsen bekötve az internet, aki beszorult egy 80%-os munkanélküliséggel sújtott kistelepülésre, aki az utcára, munkásszállóra kényszerült, mert mindenét elárverezték, akinek van munkája, de rettegésben tartja a főnöke, vagy aki a közszférában dolgozik és közvetlenül függ a fideszes kenyéradóktól: nekik a legkisebb gondjuk is nagyobb lesz annál, hogy regisztráltassák magukat.

Az előzetes regisztráció intézménye az utolsó szeg lenne a demokrácia koporsójába. A fiúk nem viccelnek, a parlamentet már rég egy rossz hangulatú cirkusszá formálták, megvonnák a pártok állami támogatását, hogy ne legyen verseny, saját képükre szabták a választókerületeket, gátlás nélkül megszállták a médiát és a gazdaságot. Ha a regisztrációt is bevezetik, akkor már nem kell finomkodni a centralizált demokrácia fogalmával. Akkor nyugodtan kijelenthetjük: a középkorba visszataszított Fidesz-gyarmat Magyarországon megszűntek szabad választások, megszűnt a demokrácia.

Forrás

A témáról olvashattok még a Kettős Mércén és remélhetőleg az összes jóérzésű demokrata állampolgár facebook oldalán. 

Szólj hozzá