2013. feb 08.

Székelyföld ellenségei

írta: Rigo'
Székelyföld ellenségei

Tegnap elég lett. A testület rendkívüli ülésen elfogadta, hogy szeptember 1-ig kitűzzük a székely zászlót a Polgármesteri Hivatalra. Felolvastam egy kiváló román újságíró írását, aki maga is kitűzte a székely zászlót a házára, s próbáltam kérni a képviselőtársaimat, hogy tegyük ki a román zászlót is.427363_471275659600668_1791675492_n.jpg

Hiszen nálunk még helyben is van román kisebbségi önkormányzat. (Persze meg se kérdeztük őket  az ügyben, pláne nem kértük a támogatásukat.) A Fidesz frakcióvezetője részéről olyanok hangzottak el, hogy próbáljunk pártpolitikán felülemelkedni, mert ez nemzeti érdek… Miközben mindenki tudja, hogy itt bizony a határon túli szavazatokért megy a harc és a Fidesz évek óta próbálja - a gyanú szerint közpénzen tömött - konkurens magyar pártokkal lenyomni az RMDSZ-t. Teszi ezt  éppen a határon túl élők rovására, gyengítve a képviseletüket és rontva a békés együttélést. Odamegy Orbán, Vona és a többi nemzetrontó szájkaratebajnok és tart egy gyújtó hangú beszédet, majd hazajön. A székely meg másnap bemegy a román főnökéhez és lapíthat napokig.

A román nélkül kitűzött székely zászló szép gesztus, de igazi diplomáciai öntökön rúgás, ami szépen mutat az azeri baltás elengedésével, vagy az EU sározásával egy csokorban. Az LMP egyik legjobb határon túli szakértőjét - akinek szinte minden Trianon előtti magyar területen élnek rokonai - meg is kérdeztem az ötletről az ülés előtt, s nagyon támogatta az ötletet.  A lényeg, hogy leszavazták, majd a kerületi Jobbik elnök odajött poénkodni, hogy okés, hogy felmegy a rúdra a székely zászló, de hova húzzuk fel a románt? Mondom, hogy az EU helyére talán. Azt mondja: egy románt oda fel tudsz húzni?

 Magyarország, én így nem szeretlek… 

Szólj hozzá

trianon önkormányzat zászló székelyföld képviselő testület