Dél-Buda másképp

Buda népszerű blogja

2013. máj 30.

Fociaréna Gazdagrét tetejére?

írta: Rigo'
Fociaréna Gazdagrét tetejére?

Az újbudai képviselők többsége május 30-án, rendkívüli ülésén döntött arról, hogy ~50 millió forinttal (az előterjesztő nem volt biztos az összegben) támogatja a Gazdagréti út 16. szám alatt megvalósuló nagyméretű műfüves focipályát.  Előzetes környezet- és hatástanulmány, helyszínrajz vagy tervek még nem készültek, de minek is az...  

gazdagrét2.jpg

Ilyen lesz, ami ilyen volt:

...

Tovább Szólj hozzá

sport demokrácia gazdagrét képviselő testület

2013. máj 28.

Lakájmédia immár a XI. kerületben is

írta: eperfa
Lakájmédia immár a XI. kerületben is

A májusi testületi ülésen történtekről már részletesen beszámolt képviselőtársam, Áron, így most csak napirend előtt felszólalásom lényegét osztom meg az olvasóval. 

„A társadalmi nyilvánosság országos és helyi szintű beszűkülése” címmel először a 2010-es helyi médiahelyzetről szóltam. Elmondtam, hogy az önkormányzat Fidesz-általi irányításának kezdetén még előfordulhatott, hogy megjelentek az Újbuda c. helyi újságban olyan írások, amelyeket ellenzéki képviselők jegyeztek. Jómagam például egy fideszes képviselőnőnek a gazdagéti parkolóházzal kapcsolatos megnyilatkozásához kapcsolódva publikáltam cikket a lapban.

...

Tovább Szólj hozzá

2013. máj 21.

Etikátlan támogatások

írta: Rigo'
Etikátlan támogatások

A képviselő-testület májusi ülése egész kulturált is lehetett volna, ha 2 millió forintnyi közpénzt nem közvetett pártfinanszírozásra illetve a kedvenc agárdi bulijukra szavaznak meg a fideszes képviselők. Így azonban nem csak a napirend előtti felszólalások és interpellációk sora fokozta a hangulatot, de a kerület érdekeit sehol nem érintő kifizetések elkeseredett vitája is... rubik-qpr.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés kultúra önkormányzat képviselő testület zöldfelület gajárszki

2013. máj 11.

Quo vadis?

írta: Rigo'
Quo vadis?

Éjszakai kutyás sétáink során néha összefutunk egy igazán érdekes "jelenséggel". A Jelenség, egy beszédes kedvű, józan életű fiatalember, aki többnyire az egész éjjelt sétával tölti. Emberünk családja Óbudán él egy anyaotthonban még május végéig, ő pedig évek óta töretlen hittel jár-kel ismerkedik és keresi a kiutat a hajléktalanságból. 

...

Tovább Szólj hozzá

demokrácia hajléktalanság újbuda

2013. máj 03.

Yiwújbudai hírek

írta: Rigo'
Yiwújbudai hírek

Az április képviselő-testületi ülések jól bemutatták, hogy milyen szerepet szán a kormány az önkormányzatoknak: Kínai testvérvárosok, leszaromság a más települést is érintő problémák megoldásában és populista képviselő-provokációk a kormánypropaganda igazolására. 

2013-04-18 11.30.38.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

demokrácia újbuda részvétel bajomi rezsicsökkentés feneketlen-tó

süti beállítások módosítása