2014. sze 09.

Csak a Fidesz! (kampányolhat a borfesztiválon)

írta: pgeri
Csak a Fidesz! (kampányolhat a borfesztiválon)

Gondoltunk egy nagyot a kis budafoki csapatunkkal: menjünk ki a borfesztiválra, osszunk kis zöld lufikat a gyerekeknek, ünnepeljünk egy kicsit, meg úgy általában legyünk jófejek, lopjuk be magunkat mindenki szívébe, aki felénk néz. Persze az ember még kampányidőszakban, amikor amúgy megtehetné, sem megy úgy egy rendezvényre, hogy a házigazdának ne szólna. Szóltunk, kaptunk is cserébe egy talán kicsit kioktató, de második olvasatra korrektnek tűnő választ, aminek a lényege nagyjából a következő pár mondatban van:

(...)
Valamint a rendezvény jellege és a 25. Pezsgő és Borfesztivál jubileuma sem engedi meg az ehhez hasonló kitelepüléseket, mondhatjuk ez is egy hagyomány. Kérem, indokaink elfogadását és bizonyára Ön is belátja, hogy eltérő hatása lenne egy ilyen kitelepülésnek, illetve közvetlen politikai propagandának egy gasztronómiai, kulturális fesztiválon.

Meggondoltuk tehát mi is a dolgot, és végül arra jutottunk, hogy a rendezőknek igaza van: jobb, ha ez a jó kis rendezvény teljesen politikamentes marad. Magánemberként persze többen is lenéztünk. A rendezvény idén nagyon jól nézett ki: sok program és kiállító volt, és a pártok is úgy tűnt, tiszteletben tartották a rendezők kérését. Mindegyik, kivéve egyet. Nekik úgy látszik ezt is szabad:

 

cccc.jpg

 

Szólj hozzá

kampány önkormányzat demokrácia budafok