Dél-Buda másképp

Buda népszerű blogja

2014. okt 31.

Mondjak le?

írta: Rigo'
Mondjak le?

Először is szeretném leszögezni, hogy hibáztam. Egy Fideszes provokátor (képviselő) alig pár hónap trollkodással elérte, hogy már fel lehetett használni ellenem, amikor kiosztottam a privát oldalamon. Ezúton is elnézést kérek valamennyi embertől, akit sértett a megjegyzésem. Megjegyzem, jó demokrataként elsőként a kuruc.infóhoz szaladt a hírrel, ami a kétszínűségén túl jól mutatja, hogy mennyire felelőtlenül kiszolgálja most is az állítólag keresztény-konzervatív párt a fajgyűlölőket. (És most nem a Jobbikról beszélek, hanem egy kifejezetten rasszista, gyűlöletkeltő tartalmakkal teli, betiltott oldalról.)

Ezt követően, bátor polgármesterünk is alkotott. Előbb gondosan letiltatott, majd kirakta a facebook oldalára a ...

Tovább Szólj hozzá

kampány demokrácia ellenállás erőszakmentesség hoffmann gonosz

2014. okt 27.

Autópálya mindenáron?

írta: pgeri
Autópálya mindenáron?

A tegnapi tüntetés és a mögé elképzelhető nagy globális gondolatok (oroszok, amcsik, állami szintű korrupció stb.) után egész kisszerűnek hat billentyűzetet ragadni egy egyszerű közlekedési kérdésben, de nincs kétségem afelől, hogy ma az M1–M7 bevezetőn hasonló anyázás lesz, mint tegnap a Fidesz-székháznál. Az őrmezeiek és a Sasad alsó részén élők életét pedig egészen hosszú távon fogja (nem pozitívan…) befolyásolni az aktuális beruházás, így mindenképp szót kell ejteni róla.

montage.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés újbuda sasad őrmező dayka gábor utca Budaörsi út

2014. okt 23.

1956 2014-ben

írta: bozon
1956 2014-ben

Új kerületi önkormányzatunk megalakulása alkalmából tegnap nemcsak a szokásos formaságokat és álünnepélyességeket ülhettük végig, hanem a helyi 1956-os ünnepi megemlékezést is. Bombasztikus közhelynek hangzik, és talán minden évben leírja valaki, de az '56-os forradalomnak igen súlyos és aktuális üzenete van mostanában. De most tényleg. Amikor Budapest ifjúsága és nem ifjúsága elhatározta, hogy nem enged, sőt, fegyvert ragad, és akár haláláig harcol, akkor egy olyan korért harcolt, amikor ez az üzenet nem ennyire súlyos és nem ennyire aktuális.

...

Tovább Szólj hozzá

1956 oroszok ner

2014. okt 18.

Tájkép választás után

írta: bozon
Tájkép választás után

Legelőször is nagyon köszönjük a szavazatokat mindenkinek, aki megtisztelte jelöltjeinket a bizalmával. Én személy szerint nagyon köszönöm azt is, ha a mondanivalónk, programjaink áttanulmányozása után döntött esetleg valaki egy másik párt mellett. Bár minden szavazat alapos mérlegelés után születne! E tudatos szavazók bizalmát igyekszünk a jövőben megszerezni, valamint tenni azért, hogy minél több ember legyen egyáltalán tudatos szavazó.

...

Tovább Szólj hozzá

választás értékelés

2014. okt 12.

Meztelenül Újbudáról

írta: Rigo'
Meztelenül Újbudáról

A XI. kerületben mindig nagyon kiegyensúlyozott mérkőzések zajlottak, ahol bizony a többség megszerzéséhez rendszerint a mérleg nyelvét játszó pártocskákkal is ki kellett egyezni. (1998-ban ez például a MIÉP volt.) Éppen ezért volt óriási szám, amikor Molnár Gyula duplázni tudott. Igaz, ehhez kellett egy Fideszen belüli belharc, amikor Kupper András (Orbán Viktor katonaorvos-társa) ellen 2006-ban elindult a 2002-ben leköszönt Juhos Katalin, és a Reális Zöldek színeiben sikerült elegendő szavazatot elvennie a Fidesztől.

a legjobb jeno.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

2014. okt 11.

Az elmaradt interjú

írta: pgeri
Az elmaradt interjú

Történt egy kis malőr, az ittlakunk.hu elvileg minden polgármesterrel csinált online interjút, csak engem nem találtak meg, illetve mire megtaláltak, és válaszoltam, lejárt a határidő. Nem mondom, hogy nem furcsállom az egészet, hiszen a google kereső mellett valakit nem megtalálni azért szerintem erős bravúrnak számít, de tény, hogy mi is hibáztunk, hiszen rossz (de sajnos létező) cím van megadva az egyik facebook oldalon elérhetőségnek.

A lényeg, hogy ha már az ittlakunk.hu-ra emiatt nem tud felkerülni az interjú, azért valahol nyoma legyen, hogy tegnap éjjel a jól megérdemelt alvás helyett a feltett 9 kérdésen gondolkoztam.

UPDATE: bár az első munkatárs elutasítóan nyilatkozott, a cikket végül egy másik munkatárs gyorsan kitette ...

Tovább Szólj hozzá

kampány közlekedés belváros budafok pongracz

2014. okt 10.

Az LMP-s szavazat nem vész el, csak átalakul!

írta: Rigo'
Az LMP-s szavazat nem vész el, csak átalakul!

Ne csüggedj, szavazatod mindenképpen segít!

Vannak olyanok, akiknek kérdés, hogy mi értelme egy hozzánk hasonlóan hiteles, elkötelezett, bevállalós, felkészült, szexi és zöld pártra szavazni, :-) ha egyszer minimális esélyünk van a győzelemre. A kérdés jogos, ezért most nagyon egyszerűen áttekintjük a kompenzációs helyszerzés lényegét.

Egyrészt fontos, hogy hit nélkül nincs győzelem. Másrészt szeretnénk hangsúlyozni a töredékszavazatok és a kompenzációs lista jelentőségét. A fővárosi kerületekben történő szavazás menete ugyanis a következő: Minden kerületben – így a XI.-ben és a XXII.-ben is – a képviselőket vegyes választási rendszerben választjuk. Ez annyit tesz, hogy az egyéni választókerületek mellett kompenzációs lista is létezik.

lmp logo_szavazas.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

választás önkormányzat választási rendszer töredékszavazat

2014. okt 09.

Ezerkilencszázkilencvenöt, te csillag!

írta: bozon
Ezerkilencszázkilencvenöt, te csillag!

Ahogy múlik a Bokros-csomag emléke, úgy erősödik az a vélekedés, hogy az aztán valami szuper dolog volt. Az állította arra a „rakétapályára” – innen nézve – a gazdaságot, amin az elkövetkező években haladt. Miután az álbaloldal vezetői rájöttek, hogy nem olyan lovat akartak, e vélekedés erősségében, elterjedtségében bíznak a főpolgármester-választáson. Ez a lufi azonban gyorsan kipukkadt. 

bokros.jpeg

 

 

 

 

fotó: STOP/ Szokolay László ...

Tovább Szólj hozzá

bkv költségvetés bokros lajos bkk

2014. okt 08.

Megcsalt újbudaiak

írta: Rigo'
Megcsalt újbudaiak

Szuper dolog, hogy Molnár Kopaszigát Gyulát 2010-ben leváltotta a népakarat, de a helyzet az, hogy  Hoffmann Tamás 4 éve alatt nem csökkent a korrupció Újbudán . Úgy tűnik, hogy ha a régi „elitre” szavazol, akkor mindenképp egy csapodár társat választasz, aki nem méltó a bizalmadra. Nézzük sorban a tényeket! 


Képkivágás.png

forrás: http://atlatszo.hu/2014/10/03/becker-andras-az-oligarchacsere-projekt/

...

Tovább Szólj hozzá

önkormányzat korrupció közbeszerzés kulturális városközpont ügyvédi költség

2014. okt 07.

A párt vagy a város?

írta: Rigo'
A párt vagy a város?

Újbudát könnyen abban a helyzetben érheti a reggel október 13-án, hogy van egy polgármestere, amelyik nem tudja kormányozni a kerületét, mert nem birtokolja a képviselői mandátumok többségét a frakciója. Ez a helyzet csődközelbe vitte Esztergomot, így felelős városatyaként megpróbálom megelőzni a bajt, és felhívást intéztem leendő képviselőtársaimhoz: 

felhivas.jpg...

Tovább Szólj hozzá

választás önkormányzat demokrácia ujbuda gajárszki

süti beállítások módosítása