2014. nov 21.

Tüntetés a jövőnkért

írta: bozon
Tüntetés a jövőnkért

Sokszor elmerülünk a szakpolitikákban, észrevételezzük, hogy mondjuk a közlekedésügyben vagy az adók terén valamit – vagy éppen mindent – tönkretesz a Nemzeti Együttműködés Rendszere, máskor meg tüntetgetünk, mert a politika „úgy általában” nem az ország érdekeit szolgálja. Aztán ki-ki megunja és hazamegy, vagy pozitívabban szemlélve a dolgot legyint az egészre, másnap reggel is dolgozni megy, és egészségesen reménykedik, hogy még jőni fog egy jobb kor, mely után buzgó imádság epedez... 

Sajnos most is rossz hírem van. A haza árulói azon is kitartóan dolgoznak, hogy ne jöjjön. 

Ha az uraságok tönkreteszik a kormányzati rendszert, a jogszbályokat, vagy elsikkasztják, értelmetlenségekbe öntik a fejlesztési pénzeket, az mégiscsak materiális kár. Nem könnyen, de évtizedek munkájával helyrehozható. Többek között úgy, hogy jönnek az új generációk, és ha szerencséjük van, egyrészt nem gondolkodnak olyan gonoszul, mint a ma lerombolói, másrészt nem olyan impotensek, mint a ma ellenzéke. Ezért döbbenetes, amikor pusztán a mai hírtermésből kihámozható, hogy már a jövő generációk megrontásán, szolgaságba döntésén mesterkednek a ma urai. 

Az első hírből megtudjuk azt, amit a KSH-nak idén „nem volt pénze” publikálni: döbbenetesen száguld a szegénység mértéke Magyarországon. Lehet, hogy az átlagos életnívót a gazdagjaink felhúzzák, de a legszegényebbeket – különösen a gyermekszegénységet! – illetően már most az EU sereghajtói vagyunk. A második hír a pofátlanság csimborasszója, a légmentesen tökéletes országrombolás bizonyítéka: egy kis költségátcsoportosítás a gyermekjóléti intézményektől az élsportolók jutalmazásába. 

Mindez kiegészíti a már hetek óta folyamatosan jövő híreket az oktatási rendszer átfogó szétveréséről. A felsőoktatást már ütik egy ideje, a gimnáziumok és a közoktatás most jön. 

A tények magukért beszélnek. Aki legalább a jövőt szeretné megmenteni, jöjjön szombaton tüntetni a pedagógusokkal. A kormányzat mindent megtesz, hogy ne legyen már értelme. Ne hagyjuk! A tüntetés 14 órára van meghirdetve, gyülekezés 13 órától az Akadémia főépülete előtt. 

Szólj hozzá

oktatás tüntetés hazaárulás ner