Dél-Buda másképp

Buda népszerű blogja

2014. dec 15.

Államcsőd kéne már!

írta: Gajárszky Áron
Államcsőd kéne már!

És ez nem egy kocsmatöltelék óhaja, hanem Magyarország vezető befektetési alapkezelői mondják * . Nem kérdezik, hanem mondják. Azt mondják egyes alapkezelők, hogy akkora a korrupció, hogy képtelenek dolgozni. Csak hogy értsd: ez olyan, mintha egy hentes marhavészért imádkozna…

pengo3.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

gazdaságpolitika

2014. dec 13.

A nagy ötlet: dugódíj helyett dugónövelő díj

írta: pgeri
A nagy ötlet: dugódíj helyett dugónövelő díj

Az átlag, sztrádamatricát nem nagyon használó autós előtt bezárul az M0 körgyűrű egy része és a bevezető autópálya szakaszok. Kinek jó az vajon, hogy a peremkerületek nem erre tervezett fő- és mellékútjaira megsokszorozott forgalmat zúdít? Egy díjnak épp az volna az értelme, hogy a zsúfolt, problémás helyekről kiterelje a forgalmat, ezzel összességében gyorsítva a haladást - lásd a gyáván halogatott, lényegében soha fel nem vállalt dugódíjat, ami a most tervezett "elkerülődíjjal" szemben egy logikus döntés volna.

szomszedok.jpg

Nem mindenki van ilyen szerencsés helyzetben...
(forrás: https://www.facebook.com/Szomszedok.forever)

A dél-budai régiót elvileg két oldalról is fenyegeti a rendelkezés: az M1-M7 bevezetőjének díjasítása ...

Tovább Szólj hozzá

2014. dec 08.

Intézkedést várok, nem választ!

írta: Rigo'
Intézkedést várok, nem választ!

Beszámoló a 2014. évi közmeghallgatásról

Az idei közmeghallgatáson látványossá vált, hogyan csökken az érdeklődés a kerületben a közügyek iránt. Az első képviselői ciklusom kezdetén (2010, 2011) alig fértünk a terembe, most igen szellősen ültünk. Ez az eredménye, ha egy polgármestert nem tudnak elérni a szavazói soha. Szerencsére a zöldek már tudják: a lakossággal való jó együttműködés nélkül nincs tartós siker.

img_5008_k.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

önkormányzat újbuda levegőminőség részvétel zöldfelület gajárszki

2014. dec 03.

Jobban fél a Fidesz az LMP-től mint Vonától és Bajnaitól

írta: Rigo'
Jobban fél a Fidesz az LMP-től mint Vonától és Bajnaitól

Újbuda harmadik legnépszerűbb pártja kapja a legkevesebb erőforrást az önkormányzati munkához. Láthatóan a Hoffmann-kabinetnek szimpatikusabbak a szélsőjobboldaliak. Sőt, még a rettegett bajnaistákat is jobban szeretik, mint azokat, akiknek a legsikeresebb fejlesztéseit köszönheti a Hoffmann-éra.  Az erőforrások elosztásából legalábbis ez látszik.

diagram2.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

választás önkormányzat újbuda lmp

2014. dec 02.

Közmeghallgatás Újbudán – 2014, avagy kérdezz bátran Hoffmann Tamástól

írta: irtis
Közmeghallgatás Újbudán – 2014, avagy kérdezz bátran Hoffmann Tamástól

December 4-én 17 órától közmeghallgatás lesz a Polgármeste ri Hivatal földszinti nagytermében (Budapest XI. kerület, Zsombolyai u. 5.). Hoffmann Tamás polgármester úr fog válaszolni a lakosságtól előzetesen írásban kapott kérdésekre. A visszajelzésekből úgy gondoltuk, hogy mivel a kerületi lakosok jelentős részét nem tájékoztatták róla, hogy létezik a közmeghallgatás lehetősége Újbudán, így hát majd mi megtesszük ezt a kerület vezetése helyett.

...

Tovább Szólj hozzá

program újbuda közmeghallgatás hoffmann tamás

2014. dec 01.

Az 1-es villamos visszatér

írta: bozon
Az 1-es villamos visszatér

Tartalom

 

Miért alakult meg a BKK, ha ez a tervezési folyamat is úgy megy, ahogy öt vagy húsz évvel ezelőtt ment volna? Valaki valahol kitalálta, hogy milyen – lényegében mellékes – elemekhez ragaszkodik a fejlesztés során, és ha bármikor úgy tűnik, hogy ennek ezerszer vagy milliószor fontosabb érvek mondanak ellent, akkor a tervezők és a BKK inkább mondvacsinált álérvekbe kapaszkodik. A valóságot megpróbálja a prekoncepcióhoz igazítani, mintsem a városlakók és a használók ...

Tovább Szólj hozzá

fakivágás töketlenkedés bkk 1-es villamos

süti beállítások módosítása