Dél-Buda másképp

Buda népszerű blogja

2014. jún 20.

Megtörtük a jeget Újbudán!

írta: Rigo'
Megtörtük a jeget Újbudán!

Három és fél évet kellett rá várni, de megérte. Csütörtökön tárgyalta a képviselő-testület a nyolcadik előterjesztésemet, s ezt végre el is fogadta, méghozzá egyhangúlag. Ehhez persze nem csak a rutin, meg az évek, és a polgármesteri kabinet előzetes többkörös egyeztetése kellett. Hanem az is, hogy a téma alapvetően népszerű, zöld és szerethető, másképp mondva szexi. 

sas tabla.jpg

A csatlakozók számára nyerhető hivatalos tábla vázlatos terve.

...

Tovább Szólj hozzá

képviselő testület zöldfelület előterjesztés sas-hegy

2014. jún 19.

Türkménbasi kettő másképp

írta: Rigo'
Türkménbasi kettő másképp

Logikus igény, hogy egy diktátorral ne puncsoljanak egy demokratikus nemzet képviselői. Ez ugye azért fontos, mert az ilyen körökkel hitelesíthetjük az ő működését, kvázi elismerjük a jogát a sajtószabadság korlátozására és a személyi kultuszra, illetve az esetleges tisztogatásokra. Bár az utóbbi kivételével az Orbán-kormány sem fogja vissza magát, az indíték a riportok tanulsága szerint jó eséllyel a világ 4. legnagyobb földgázkincse lehet. Ez amúgy jó érv is volt a 19-20. században. De az már a múlt...

putyin.jpg

Persze megint csak a sor végére értünk oda... forrás: kitekinto.hu 

...

Tovább Szólj hozzá

demokrácia fenntarthatóság

2014. jún 07.

Fel! támadunk!

írta: Rigo'
Fel! támadunk!

Felülvizsgálati kérelmet nyújt be a Lehet Más a Politika dél-budai szervezete az újbudai egyéni választókerületek politikailag motivált és az eljárási szabályokat sértő átalakítása miatt. Az átalakítás módjából és menetéből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy a helyi önkormányzatban többséggel rendelkező Fidesz-KDNP az idei választási eredmények tanulságai alapján úgy módosította a kerülethatárokat, hogy azok saját politikai érdekeit szolgálják.

2010_vs_2014_onkokorzetek_small.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása