Dél-Buda másképp

Buda népszerű blogja

2014. sze 29.

Buták legyünk vagy szabadok?

írta: bozon
Buták legyünk vagy szabadok?

Nemrégiben hozta az Index a nemtudoménhanyadik visszajelzést arról, hogy Magyarország igenis egy elhülyülő ország. Hiába áltatjuk magunkat az egy főre eső Nobel-díjasok számával meg hasonló színes lózungokkal a híres magyar kreativitásról, ki kell mondani, hogy nem lecsúszóban vagyunk, hanem már tényszerűen lecsúsztunk. „… lecsúsztunk, pont.” – fejeződhetne be az előző mondat, de miért nyugodnánk ebbe bele? Ugyanúgy, ahogy ténylegesen kitermelődtek itt a Nobel-díjasok, ahogy ténylegesen okosak voltunk valaha, s ahogy létezett a híres magyar kreativitás, megtörténhet mindez újra.

oktatas.nyest.hu.jpg a kép forrása: nyest.hu

 

...

Tovább Szólj hozzá

oktatás program

2014. sze 26.

4. rész: Új remény (városfejlesztés zölden, okosan)

írta: Rigo'
4. rész: Új remény (városfejlesztés zölden, okosan)

Mi egy olyan kerületet szeretnénk mindenek előtt, ahol jó élni. Függetlenül attól, hogy mivel közlekedsz, mennyi pénzed van, vagy éppen hol laksz. Olyat, ahol a szomszédok jól ismerik egymást, mert az önkormányzat ezt elősegíti. Közösségszervező programokkal, vonzó közterekkel vagy akár célzott pályázatokkal is. A mi városunkban felszámoljuk az energiaszegénységet, hogy a lakói többre jussanak.

IMG_7095_kiv (1).jpg

 

...

Tovább Szólj hozzá

választás kultúra természetvédelem energetika zöldfelület rezsicsökkentés

2014. sze 26.

Tarlósék adóssága: a romokban lévő 3-as metró

írta: pgeri
Tarlósék adóssága: a romokban lévő 3-as metró

A 3-as metróról nem beszélni kell, nem trükkök százaival megoldani, hogy végül az oroszok újíthassák azt fel. Hanem azonnal megkezdeni a „minimálfelújítást” és az új szerelvények beszerzését, valamint nyílt és korrekt szakmai vitát kezdeményezni a vonal hosszabb távú jövőjéről: a meghosszabbítás módjáról, a vasútra kijárás lehetőségéről.

Budapest M3 Metro.svg

...

Tovább Szólj hozzá

budapest közlekedés

2014. sze 25.

Újbuda Veled épül?

írta: Rigo'
Újbuda Veled épül?

A tények mást mutatnak. Pár napos sztori, hogy 3-12 éve felvetett problémákra most, néhány héttel a választások előtt próbál "átadható" intézkedést eszkábálni a kabinet. Olyan komolyan veszik a saját szlogenjüket, hogy nem csak a környéken lakók, de még a terület választott képviselői sem értesülnek a hirtelen jött parkrendezési kedvről semmit...

2014-09-20 13.29.12.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

kampány választás demokrácia részvétel zöldfelület

2014. sze 23.

Választási programjaink: 3. rész: Az önkormányzat megújulása

írta: Rigo'
Választási programjaink: 3. rész: Az önkormányzat megújulása

Újbuda évtizedek óta a főváros egyik legdinamikusabban fejlődő kerülete. Több mint 20 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodik, melyből 7 milliárdot tesznek ki csak az iparűzési adóból befolyó bevételek. Érthető, hogy sokan szeretnék ezt a gazdasági sikersztorit vezetni. Azonban a látványberuházások és a vállalkozó haveroknak kedvező ingatlanpanamák mellett kevés figyelem jut a rendszer lelkét jelentő intézményekre. Az LMP szakértői szerint pedig itt rejlik a demokratikus megújulás kulcsa.  

feneketlen.jpg

fotó: Galla-Korodiny Vanda

...

Tovább Szólj hozzá

oktatás választás program önkormányzat demokrácia gyermek egészségügy szociális hajléktalanság bölcsőde

2014. sze 18.

Választási programjaink: 2. rész - Újbuda közlekedésének fejlesztése

írta: Rigo'
Választási programjaink: 2. rész - Újbuda közlekedésének fejlesztése

Kerületünket nagymértékű átmenőforgalom sújtja, aminek a negatív környezeti hatásai az itt élők egészségét és életminőségét rombolják. Budapest nyugati és déli agglomerációjából naponta autók tízezrei lépnek be a fővárosba Újbudán keresztül, jelentős légszennyezést és zajterhelést okozva. A probléma megoldását a közösségi közlekedés – különösen az agglomerációs járatok – fejlesztésében, a kerékpározás és gyaloglás feltételeinek javításában, valamint az autóhasználat ésszerű keretek közé szorításában látjuk.

Osztyapenko_BBalint.jpg

fotó: Bajomi Bálint

A budapesti és az agglomerációs közlekedést egységben kell kezelni, ezért is javasoljuk a BKK továbbfejlesztéseként a Budapesti Közlekedési Szövetség ...

Tovább Szólj hozzá

választás közlekedés program újbuda levegőminőség

2014. sze 10.

Kerületi programjaink, 1. rész.: Budafok-Tétény

írta: pgeri
Kerületi programjaink, 1. rész.: Budafok-Tétény

Kedves Olvasóink!

Nagy nap ez a mai, hiszen végre megindíthatjuk az offenzívánkat egy frankóbb 22. kerületért, miután minden területen jóváhagyták a jelöltjeinket. Az aláírásgyűjtés azon kívül, hogy remek logisztikai teszt volt, még egy el nem hanyagolható aprósággal járt, amire bozon nemrég egy posztban már rámutatott : ilyenkor feltárulnak az apróbb, helyi ügyek is, amelyek egy terepen nem járó politikus számára rejtve maradnának. 

A sok kis helyi ügyből és saját ötleteinkből aztán már össze lehet könnyedén rakni egy olyan program-vázlatot, aminek megvalósításával sok területen jobbá lehetne tenni az itt lakók életét. Igen, azokét is, akik amúgy magasról tesznek a politikára. Ez a program azonban nem egy kőbe ...

Tovább Szólj hozzá

program budafok Nagytétény Pongrácz Gergely

2014. sze 09.

Csak a Fidesz! (kampányolhat a borfesztiválon)

írta: pgeri
Csak a Fidesz! (kampányolhat a borfesztiválon)

Gondoltunk egy nagyot a kis budafoki csapatunkkal: menjünk ki a borfesztiválra, osszunk kis zöld lufikat a gyerekeknek, ünnepeljünk egy kicsit, meg úgy általában legyünk jófejek, lopjuk be magunkat mindenki szívébe, aki felénk néz. Persze az ember még kampányidőszakban, amikor amúgy megtehetné, sem megy úgy egy rendezvényre, hogy a házigazdának ne szólna. Szóltunk, kaptunk is cserébe egy talán kicsit kioktató, de második olvasatra korrektnek tűnő választ, aminek a lényege nagyjából a következő pár mondatban van:

(...)
Valamint a rendezvény jellege és a 25. Pezsgő és Borfesztivál jubileuma sem engedi meg az ehhez hasonló kitelepüléseket, mondhatjuk ez is egy hagyomány.  Kérem, indokaink elfogadását és bizonyára Ön is belátja, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

kampány önkormányzat demokrácia budafok

2014. sze 03.

Városiasság

írta: bozon
Városiasság

A választások előtti kopogtatás, illetve a támogató aláírásgyűjtés azon kívül, hogy finoman szólva nem egy jól működő, értelmes rendszer, valamire azért mégiscsak jó. A nagyívű programelemek mellé a helyi lakókkal elbeszélgetve máris elkezdhetjük összeszedni azokat az apróbb intézkedéseket is, amelyekért a kerületi önkormányzatokba remélhetőleg bejutva szinte már az első naptól dolgozhatunk.

A XXII. kerület hegyen levő részén egy ilyen probléma, hogy a fennsíkot átszelő Gádor és Háros utcákon kevés a zebra. S hogy mennyire szükség van a lakossági visszajelzésekre: elsősorban a közlekedés ügyével foglalkozom, ezért bár nem sűrűn járok erre, igazán feltűnhetett volna, hogy gyalogosként valóban nem könnyű ...

Tovább Szólj hozzá

tömegközlekedés budafok zebra kopogtatás Budaörsi út

süti beállítások módosítása