2015. feb 09.

Bojkott!

írta: pgeri
Bojkott!

A nagy médiaháború egy icipici szelete minket is elért: az ellenzéki vélemények megjelenését Budafokon is megpróbálja tovább korlátozni a Fidesz, legalábbis nehéz másképp értelmezni a most csütörtöki döntést, miszerint a havi megjelenést 2-3 havira cserélik.

Ami a XI. kerületben már lejátszódott az előző ciklusban, azt most Budafokon is kipróbálja a Fidesz: a szinte teljes egészében közpénzből finanszírozott kerületi újságban (Városházi Híradó) eddig sem volt jellemző az ellenzék túlzott jelenléte, a 12 oldalas újságban nem egészen fél oldal jutott a véleményünk kifejtésére úgy, hogy ezen is osztozni kellett a Fidesz-frakcióval, most mégis tovább szűkítik ezt a lehetőséget is.

cenzurazva.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

média budafok

2015. jan 14.

Budafokra lesújt a BKK ökle

írta: bozon
Budafokra lesújt a BKK ökle

2014 elején, amikor a négyes metróhoz kellett igazítani a budapesti buszhálózatot, a BKK egész Budapestet nézve összességében jó munkát végzett. Ha viszont a dél-budai részre koncentrálunk, az eredmény felemás. Még közelebb zoomolva, a XXII. kerületben, azon belül is Budafokon viszont a BKK bizonyítványa elégtelen. Annak idején sok hibát kijavított az egy hónapig folyó társadalmi egyeztetés – ez egy önmagában is nagyon pozitív lépés volt! –, melynek során például Törökbálint belvárosi kapcsolata megmenekült, s a budafoki hegyvidék számára is sikerült valamiféle – végülis azért nem túl jó – kompromisszumot kicsikarni.

...

Tovább Szólj hozzá

budafok töketlenkedés bkk XXII. buszhálózat

2015. jan 08.

Van egy jó hírem, meg egy rossz

írta: pgeri
Van egy jó hírem, meg egy rossz

Kicsit kérdezősködtünk a BKK-nál. A jó hír az, hogy megújul végre a Fehérvári út, ráadásul egészen korrekt, 21. századinak mondható tervek alapján - lesz például végre normális kerékpársáv, lesznek kulturált villamosmegállók (hozzájuk vadiúj spanyol villamosok) és parkolók, valamint a mainál több balra kanyarodási lehetőség. A rossz hír az, hogy az érdeklődők tájékoztatását a BKK-nál a "régi szép időknek" megfelelően kezelik még ma is: ha meg akarod nézni a terveket, akkor előre egyeztetett időpontban be lehet fáradni hozzájuk nézelődni. Holott itt jó eséllyel nemhogy titkolnivaló nincs, de akár villoghatnának is egy kicsit, hogy mekkora királyok a bkk.hu-ra feltolt tervekkel.

02.jpg

A Fehérvári ennyire azért nem lesz ...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés villamos bkk Fehérvári út

2014. dec 13.

A nagy ötlet: dugódíj helyett dugónövelő díj

írta: pgeri
A nagy ötlet: dugódíj helyett dugónövelő díj

Az átlag, sztrádamatricát nem nagyon használó autós előtt bezárul az M0 körgyűrű egy része és a bevezető autópálya szakaszok. Kinek jó az vajon, hogy a peremkerületek nem erre tervezett fő- és mellékútjaira megsokszorozott forgalmat zúdít? Egy díjnak épp az volna az értelme, hogy a zsúfolt, problémás helyekről kiterelje a forgalmat, ezzel összességében gyorsítva a haladást - lásd a gyáván halogatott, lényegében soha fel nem vállalt dugódíjat, ami a most tervezett "elkerülődíjjal" szemben egy logikus döntés volna.

szomszedok.jpg

Nem mindenki van ilyen szerencsés helyzetben...
(forrás: https://www.facebook.com/Szomszedok.forever)

A dél-budai régiót elvileg két oldalról is fenyegeti a rendelkezés: az M1-M7 bevezetőjének díjasítása ...

Tovább Szólj hozzá

2014. dec 08.

Intézkedést várok, nem választ!

írta: Rigo'
Intézkedést várok, nem választ!

Beszámoló a 2014. évi közmeghallgatásról

Az idei közmeghallgatáson látványossá vált, hogyan csökken az érdeklődés a kerületben a közügyek iránt. Az első képviselői ciklusom kezdetén (2010, 2011) alig fértünk a terembe, most igen szellősen ültünk. Ez az eredménye, ha egy polgármestert nem tudnak elérni a szavazói soha. Szerencsére a zöldek már tudják: a lakossággal való jó együttműködés nélkül nincs tartós siker.

img_5008_k.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

önkormányzat újbuda levegőminőség részvétel zöldfelület gajárszki

2014. dec 03.

Jobban fél a Fidesz az LMP-től mint Vonától és Bajnaitól

írta: Rigo'
Jobban fél a Fidesz az LMP-től mint Vonától és Bajnaitól

Újbuda harmadik legnépszerűbb pártja kapja a legkevesebb erőforrást az önkormányzati munkához. Láthatóan a Hoffmann-kabinetnek szimpatikusabbak a szélsőjobboldaliak. Sőt, még a rettegett bajnaistákat is jobban szeretik, mint azokat, akiknek a legsikeresebb fejlesztéseit köszönheti a Hoffmann-éra.  Az erőforrások elosztásából legalábbis ez látszik.

diagram2.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

választás önkormányzat újbuda lmp

2014. dec 02.

Közmeghallgatás Újbudán – 2014, avagy kérdezz bátran Hoffmann Tamástól

írta: irtis
Közmeghallgatás Újbudán – 2014, avagy kérdezz bátran Hoffmann Tamástól

December 4-én 17 órától közmeghallgatás lesz a Polgármeste ri Hivatal földszinti nagytermében (Budapest XI. kerület, Zsombolyai u. 5.). Hoffmann Tamás polgármester úr fog válaszolni a lakosságtól előzetesen írásban kapott kérdésekre. A visszajelzésekből úgy gondoltuk, hogy mivel a kerületi lakosok jelentős részét nem tájékoztatták róla, hogy létezik a közmeghallgatás lehetősége Újbudán, így hát majd mi megtesszük ezt a kerület vezetése helyett.

...

Tovább Szólj hozzá

program újbuda közmeghallgatás hoffmann tamás

2014. dec 01.

Az 1-es villamos visszatér

írta: bozon
Az 1-es villamos visszatér

Tartalom

 

Miért alakult meg a BKK, ha ez a tervezési folyamat is úgy megy, ahogy öt vagy húsz évvel ezelőtt ment volna? Valaki valahol kitalálta, hogy milyen – lényegében mellékes – elemekhez ragaszkodik a fejlesztés során, és ha bármikor úgy tűnik, hogy ennek ezerszer vagy milliószor fontosabb érvek mondanak ellent, akkor a tervezők és a BKK inkább mondvacsinált álérvekbe kapaszkodik. A valóságot megpróbálja a prekoncepcióhoz igazítani, mintsem a városlakók és a használók ...

Tovább Szólj hozzá

fakivágás töketlenkedés bkk 1-es villamos

2014. nov 24.

Menjen inkább Vitézy!

írta: pgeri
Menjen inkább Vitézy!

A fővárosi közgyűlés nemsokára tárgyalja azt az előterjesztést , ami lényegében a ma ismert BKK felszámolását tartalmazza. Sőt, még ennél is rosszabb a helyzet: a nyilvánvaló cél, Vitézy korlátozása miatt Tarlósék beiktatnak a BKK (és a BVK) fölé még egy szintet, a Városigazgatóság Zrt-t. Költséges mutatvány egyetlen renitens fiatal megrendszabályozásáért…

bkv-busz-kicsúszott.jpg

Vajon így jár a BKK is? (fotó: 444.hu)

...

Tovább Szólj hozzá

budapest közlekedés főváros bkk