Hirdetés

Dél-Buda másképp

A Ti szavazataitokból a Lehet Más a Politika 2 fős frakciót alakíthatott Újbudán 2010. őszén. Rövidesen újra szavazhattok ránk és bízunk benne, hogy az elmúlt 4 év alatt sikerült megfelelnünk a várakozásaitoknak, hiszen ellenzékben is rengeteg előremutató eredményt sikerült felmutatnunk. Továbbra is azon dolgozunk, hogy Újbuda végre egy élhető, egészséges hely legyen, s ne a légszennyezettségi statisztikákat vezesse. Aktív közösségekkel, szabadon beszívható levegővel, tiszta környezettel, minőségi oktatással és jó szociális ellátással, jól fenntartott parkokkal és kiváló közlekedési feltételekkel. Honlapunk: www.delbuda.lehetmas.hu

Budapest levegőminősége

Budapest szmogtérképe

filmek

LMP Dél-Buda a facebookon!

Fotók

Friss topikok

Tájkép választás után

2014.10.18. 12:28 bozon

Legelőször is nagyon köszönjük a szavazatokat mindenkinek, aki megtisztelte jelöltjeinket a bizalmával. Én személy szerint nagyon köszönöm azt is, ha a mondanivalónk, programjaink áttanulmányozása után döntött esetleg valaki egy másik párt mellett. Bár minden szavazat alapos mérlegelés után születne! E tudatos szavazók bizalmát igyekszünk a jövőben megszerezni, valamint tenni azért, hogy minél több ember legyen egyáltalán tudatos szavazó.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: választás értékelés

Meztelenül Újbudáról

2014.10.12. 00:30 Rigo'

A XI. kerületben mindig nagyon kiegyensúlyozott mérkőzések zajlottak, ahol bizony a többség megszerzéséhez rendszerint a mérleg nyelvét játszó pártocskákkal is ki kellett egyezni. (1998-ban ez például a MIÉP volt.) Éppen ezért volt óriási szám, amikor Molnár Gyula duplázni tudott. Igaz, ehhez kellett egy Fideszen belüli belharc, amikor Kupper András (Orbán Viktor katonaorvos-társa) ellen 2006-ban elindult a 2002-ben leköszönt Juhos Katalin, és a Reális Zöldek színeiben sikerült elegendő szavazatot elvennie a Fidesztől.

a legjobb jeno.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Az elmaradt interjú

2014.10.11. 17:07 pgeri

Történt egy kis malőr, az ittlakunk.hu elvileg minden polgármesterrel csinált online interjút, csak engem nem találtak meg, illetve mire megtaláltak, és válaszoltam, lejárt a határidő. Nem mondom, hogy nem furcsállom az egészet, hiszen a google kereső mellett valakit nem megtalálni azért szerintem erős bravúrnak számít, de tény, hogy mi is hibáztunk, hiszen rossz (de sajnos létező) cím van megadva az egyik facebook oldalon elérhetőségnek.

A lényeg, hogy ha már az ittlakunk.hu-ra emiatt nem tud felkerülni az interjú, azért valahol nyoma legyen, hogy tegnap éjjel a jól megérdemelt alvás helyett a feltett 9 kérdésen gondolkoztam.

UPDATE: bár az első munkatárs elutasítóan nyilatkozott, a cikket végül egy másik munkatárs gyorsan kitette tegnap, ezzel nyilván rácáfolva az előző érvekre. Mit mondhatnék? Jobb később, mint soha. És köszönet a végül intézkedő kolléganőnek.

IMG_0741.JPG

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: kampány közlekedés belváros budafok pongracz

Az LMP-s szavazat nem vész el, csak átalakul!

2014.10.10. 14:35 Rigo'

Vannak olyanok, akiknek kérdés, hogy mi értelme egy hozzánk hasonlóan hiteles, elkötelezett, bevállalós, felkészült, szexi és zöld pártra szavazni, :-) ha egyszer minimális esélyünk van a győzelemre. A kérdés jogos, ezért most nagyon egyszerűen áttekintjük a kompenzációs helyszerzés lényegét.

Egyrészt fontos, hogy hit nélkül nincs győzelem. Másrészt szeretnénk hangsúlyozni a töredékszavazatok és a kompenzációs lista jelentőségét. A fővárosi kerületekben történő szavazás menete ugyanis a következő: Minden kerületben – így a XI.-ben és a XXII.-ben is – a képviselőket vegyes választási rendszerben választjuk. Ez annyit tesz, hogy az egyéni választókerületek mellett kompenzációs lista is létezik.

lmp logo_szavazas.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

4 komment · 2 trackback

Címkék: választás önkormányzat választási rendszer töredékszavazat

Ezerkilencszázkilencvenöt, te csillag!

2014.10.09. 11:51 bozon

Ahogy múlik a Bokros-csomag emléke, úgy erősödik az a vélekedés, hogy az aztán valami szuper dolog volt. Az állította arra a „rakétapályára” – innen nézve – a gazdaságot, amin az elkövetkező években haladt. Miután az álbaloldal vezetői rájöttek, hogy nem olyan lovat akartak, e vélekedés erősségében, elterjedtségében bíznak a főpolgármester-választáson. Ez a lufi azonban gyorsan kipukkadt. 

bokros.jpeg

 

 

 

 

fotó: STOP/ Szokolay László

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: bkv költségvetés bokros lajos bkk

Megcsalt újbudaiak

2014.10.08. 12:21 Rigo'

Szuper dolog, hogy Molnár Kopaszigát Gyulát 2010-ben leváltotta a népakarat, de a helyzet az, hogy Hoffmann Tamás 4 éve alatt nem csökkent a korrupció Újbudán. Úgy tűnik, hogy ha a régi „elitre” szavazol, akkor mindenképp egy csapodár társat választasz, aki nem méltó a bizalmadra. Nézzük sorban a tényeket! 


Képkivágás.png

forrás: http://atlatszo.hu/2014/10/03/becker-andras-az-oligarchacsere-projekt/

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

1 komment · 1 trackback

Címkék: önkormányzat korrupció közbeszerzés kulturális városközpont ügyvédi költség

A párt vagy a város?

2014.10.07. 10:30 Rigo'

Újbudát könnyen abban a helyzetben érheti a reggel október 13-án, hogy van egy polgármestere, amelyik nem tudja kormányozni a kerületét, mert nem birtokolja a képviselői mandátumok többségét a frakciója. Ez a helyzet csődközelbe vitte Esztergomot, így felelős városatyaként megpróbálom megelőzni a bajt, és felhívást intéztem leendő képviselőtársaimhoz: 

felhivas.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: választás önkormányzat demokrácia ujbuda gajárszki

Bringára fel, Újbuda!

2014.10.06. 10:55 irtis

A kerékpáros civilek a Tour de Voks nevű felvonulás során felkeresték a főpolgármester-jelölteket, és arra kérték őket, hogy vállaljanak be minél több kerékpáros fejlesztést. Tarlós István és Staudt Gábor még a menet fogadására sem volt hajlandó, ami mindent elmond a demokráciafelfogásukról és a biciklis ügyhöz való hozzáállásukról. Csárdi Antal, az LMP jelöltje viszont egyedüliként az összes kért fejlesztést bevállalta, és büszkén hangoztatta, hogy a bringások pártja az LMP. Lássuk mit jelent ez Újbudán!

A kerület kerékpáros infrastruktúrája nem épp a legjobb. Forrás: Magyar Kerékpárosklub

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés program kerékpár újbuda lmp

A közélet vége

2014.10.02. 11:00 Rigo'

A néppártok. Az első lakossági fórumot, ahol a gazdagréti körzetek képviselőjelöltjei vitázhattak a közönség előtt, a Fidesz és az MSZP is bojkottálta. Jelen volt az LMP, a Jobbik és a MOMA. Azaz a „nagyok” szerint a választóiknak nem kell tájékozódni a legfontosabb szavazás előtt, csak húzzák be az ikszet rutinból. Az LMP ezt 60%-os pártként sem engedné meg magának…

 IMG_9838.jpg

A kép illusztráció

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Csak az a kérdés, hogy mikor...

2014.10.01. 11:30 bozon

Sosem állt távol tőlem, hogy az eredeti, elavult tervek szerint megvalósult négyes metró veszélyeit hangsúlyozzam. Most egy csendes időszak van, a metró a tavaszi választási kampány részeként megnyílt, az utasok el-ellézengenek rajta; emellett a felszíni hálózat drasztikus csonkítás nélkül megúszta a metróátadást. Egyelőre. Nem lehet ugyanis büntetlenül elpazarolni harminc év szinte összes budapesti közlekedésfejlesztési forrását egy alapjában véve használhatatlan beruházásra. Mondanám, hogy ne legyen igazam, de ez egyszer fájdalmasan vissza fog ütni.

negyes_metro.jpg

út a semmibe? - a kép forrása ittlakunk.hu

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

6 komment

Címkék: közlekedés újbuda