Hirdetés

Dél-Buda másképp

2010. óta van a felelősen gondolkodó embereknek politikai képviselete a város legnagyobb kerületének önkormányzatában. 2014-ben sikerült meggyőznünk Budafok-Tétény népét is arról, hogy érdemes ránk szavazni. Most már csak meg kell nyernünk a választásokat mindkét kerületben, hogy élhetővé váljanak és megszűnjön a korrupció. Az odavezető útról és a közben támadt gondolatainkról szól ez a blog.

Budapest levegőminősége

Budapest szmogtérképe

filmek

LMP Dél-Buda a facebookon!

Fotók

Friss topikok

  • Mach Péter: Mongyál le! (2014.10.31. 15:20) Mondjak le?
  • pgeri: A felvetés már évekkel ezelőtt is megfogalmazódott (lásd keretes), de már akkor is attól féltek az... (2014.10.31. 12:46) Autópálya mindenáron?
  • maxval a bircaman: @nicktolvajmentesítő_kovi1970: A KDNP nagy párt. Idén 23 %-ot kaptak. (2014.10.11. 18:53) Az LMP-s szavazat nem vész el, csak átalakul!
  • nicktolvajmentesítő_kovi1970: Az 1. pont (ha igaz) akkora sikkasztás, hogy az illetékes elvtársak mehetnének érte a börtönbe. A... (2014.10.09. 08:21) Megcsalt újbudaiak
  • 1001nappal: @bozon: 1. Rosszul olvastad a szavaimat. 2. Ha láttál már oktatáspolitikai programot, tudod, hogy... (2014.10.03. 14:30) Buták legyünk vagy szabadok?

Mondjak le?

2014.10.31. 12:54 Rigo'

Először is szeretném leszögezni, hogy hibáztam. Egy Fideszes provokátor (képviselő) alig pár hónap trollkodással elérte, hogy már fel lehetett használni ellenem, amikor kiosztottam a privát oldalamon. Ezúton is elnézést kérek valamennyi embertől, akit sértett a megjegyzésem. Megjegyzem, jó demokrataként elsőként a kuruc.infóhoz szaladt a hírrel, ami a kétszínűségén túl jól mutatja, hogy mennyire felelőtlenül kiszolgálja most is az állítólag keresztény-konzervatív párt a fajgyűlölőket. (És most nem a Jobbikról beszélek, hanem egy kifejezetten rasszista, gyűlöletkeltő tartalmakkal teli, betiltott oldalról.)

Ezt követően, bátor polgármesterünk is alkotott. Előbb gondosan letiltatott, majd kirakta a facebook oldalára a megjegyzésemet, azzal a felszólítással, hogy mondjak is le mindjárt, ha komolyak az uszítási szándékaim... Válaszadási, védekezési lehetőség nulla. Ezért úgy döntöttem, hogy inkább vállalok egy nagyobb nyilvánosságot, és leírom itt, mit üzentem a polgármesterünknek az ügyről: 

hoffman.gonosz.jpg

Tamás!

Rendkívül gonosz dolog egy ilyen csúsztatás, amivel a kerület talán legaktívabb képviselőjét próbálod besározni. Egyáltalán nem méltó, viszont kicsinyes. Az európai zöld pártok alapértéke az erőszakmentesség, magam is többször részt vettem az erőszakmentes ellenállásban a Fidesz túlkapásaival szemben. Istvánnal jól ismerjük egymást, de hónapok óta provokál, és faragatlanul viselkedik a PRIVÁT oldalamon, ezért az ő stílusában hívtam fel a figyelmét, hogy ez a gőg nem vezet jóra. Én elutasítom az erőszak minden formáját, legyen az verbális vagy fizikai. Sőt, főként azért áldozom az időmet a képviselőségre egy ilyen erőszakos vezetés mellett, mert szeretném ha maradna demokratikus útja a Fidesz leváltásának. Ugyanakkor jó lenne már, ha észrevennétek az aggasztó jeleket.

Gajárszki Áron

Azt hiszem, a Fidesz ezzel a húzással Guiness rekordot döntött: 10 nappal a mandátumom felvétele után beindult a "monnyonle" papagáj, miközben ők vezetik a várost és az országot, és én egy szem zöldként küzdök a kerületben az oligarchák kiszolgálóival. Ezek ennyire beszartak attól, hogy 1-1,6%-ot erősödött az LMP a kerületben? 

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

1 komment

Címkék: kampány demokrácia ellenállás erőszakmentesség hoffmann gonosz

Autópálya mindenáron?

2014.10.27. 10:30 pgeri

A tegnapi tüntetés és a mögé elképzelhető nagy globális gondolatok (oroszok, amcsik, állami szintű korrupció stb.) után egész kisszerűnek hat billentyűzetet ragadni egy egyszerű közlekedési kérdésben, de nincs kétségem afelől, hogy ma az M1–M7 bevezetőn hasonló anyázás lesz, mint tegnap a Fidesz-székháznál. Az őrmezeiek és a Sasad alsó részén élők életét pedig egészen hosszú távon fogja (nem pozitívan…) befolyásolni az aktuális beruházás, így mindenképp szót kell ejteni róla.

montage.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

4 komment

Címkék: közlekedés újbuda sasad őrmező dayka gábor utca Budaörsi út

1956 2014-ben

2014.10.23. 10:59 bozon

Új kerületi önkormányzatunk megalakulása alkalmából tegnap nemcsak a szokásos formaságokat és álünnepélyességeket ülhettük végig, hanem a helyi 1956-os ünnepi megemlékezést is. Bombasztikus közhelynek hangzik, és talán minden évben leírja valaki, de az '56-os forradalomnak igen súlyos és aktuális üzenete van mostanában. De most tényleg. Amikor Budapest ifjúsága és nem ifjúsága elhatározta, hogy nem enged, sőt, fegyvert ragad, és akár haláláig harcol, akkor egy olyan korért harcolt, amikor ez az üzenet nem ennyire súlyos és nem ennyire aktuális.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: 1956 oroszok ner

Tájkép választás után

2014.10.18. 12:28 bozon

Legelőször is nagyon köszönjük a szavazatokat mindenkinek, aki megtisztelte jelöltjeinket a bizalmával. Én személy szerint nagyon köszönöm azt is, ha a mondanivalónk, programjaink áttanulmányozása után döntött esetleg valaki egy másik párt mellett. Bár minden szavazat alapos mérlegelés után születne! E tudatos szavazók bizalmát igyekszünk a jövőben megszerezni, valamint tenni azért, hogy minél több ember legyen egyáltalán tudatos szavazó.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: választás értékelés

Meztelenül Újbudáról

2014.10.12. 00:30 Rigo'

A XI. kerületben mindig nagyon kiegyensúlyozott mérkőzések zajlottak, ahol bizony a többség megszerzéséhez rendszerint a mérleg nyelvét játszó pártocskákkal is ki kellett egyezni. (1998-ban ez például a MIÉP volt.) Éppen ezért volt óriási szám, amikor Molnár Gyula duplázni tudott. Igaz, ehhez kellett egy Fideszen belüli belharc, amikor Kupper András (Orbán Viktor katonaorvos-társa) ellen 2006-ban elindult a 2002-ben leköszönt Juhos Katalin, és a Reális Zöldek színeiben sikerült elegendő szavazatot elvennie a Fidesztől.

a legjobb jeno.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Az elmaradt interjú

2014.10.11. 17:07 pgeri

Történt egy kis malőr, az ittlakunk.hu elvileg minden polgármesterrel csinált online interjút, csak engem nem találtak meg, illetve mire megtaláltak, és válaszoltam, lejárt a határidő. Nem mondom, hogy nem furcsállom az egészet, hiszen a google kereső mellett valakit nem megtalálni azért szerintem erős bravúrnak számít, de tény, hogy mi is hibáztunk, hiszen rossz (de sajnos létező) cím van megadva az egyik facebook oldalon elérhetőségnek.

A lényeg, hogy ha már az ittlakunk.hu-ra emiatt nem tud felkerülni az interjú, azért valahol nyoma legyen, hogy tegnap éjjel a jól megérdemelt alvás helyett a feltett 9 kérdésen gondolkoztam.

UPDATE: bár az első munkatárs elutasítóan nyilatkozott, a cikket végül egy másik munkatárs gyorsan kitette tegnap, ezzel nyilván rácáfolva az előző érvekre. Mit mondhatnék? Jobb később, mint soha. És köszönet a végül intézkedő kolléganőnek.

IMG_0741.JPG

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: kampány közlekedés belváros budafok pongracz

Az LMP-s szavazat nem vész el, csak átalakul!

2014.10.10. 14:35 Rigo'

Vannak olyanok, akiknek kérdés, hogy mi értelme egy hozzánk hasonlóan hiteles, elkötelezett, bevállalós, felkészült, szexi és zöld pártra szavazni, :-) ha egyszer minimális esélyünk van a győzelemre. A kérdés jogos, ezért most nagyon egyszerűen áttekintjük a kompenzációs helyszerzés lényegét.

Egyrészt fontos, hogy hit nélkül nincs győzelem. Másrészt szeretnénk hangsúlyozni a töredékszavazatok és a kompenzációs lista jelentőségét. A fővárosi kerületekben történő szavazás menete ugyanis a következő: Minden kerületben – így a XI.-ben és a XXII.-ben is – a képviselőket vegyes választási rendszerben választjuk. Ez annyit tesz, hogy az egyéni választókerületek mellett kompenzációs lista is létezik.

lmp logo_szavazas.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

4 komment · 2 trackback

Címkék: választás önkormányzat választási rendszer töredékszavazat

Ezerkilencszázkilencvenöt, te csillag!

2014.10.09. 11:51 bozon

Ahogy múlik a Bokros-csomag emléke, úgy erősödik az a vélekedés, hogy az aztán valami szuper dolog volt. Az állította arra a „rakétapályára” – innen nézve – a gazdaságot, amin az elkövetkező években haladt. Miután az álbaloldal vezetői rájöttek, hogy nem olyan lovat akartak, e vélekedés erősségében, elterjedtségében bíznak a főpolgármester-választáson. Ez a lufi azonban gyorsan kipukkadt. 

bokros.jpeg

 

 

 

 

fotó: STOP/ Szokolay László

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: bkv költségvetés bokros lajos bkk

Megcsalt újbudaiak

2014.10.08. 12:21 Rigo'

Szuper dolog, hogy Molnár Kopaszigát Gyulát 2010-ben leváltotta a népakarat, de a helyzet az, hogy Hoffmann Tamás 4 éve alatt nem csökkent a korrupció Újbudán. Úgy tűnik, hogy ha a régi „elitre” szavazol, akkor mindenképp egy csapodár társat választasz, aki nem méltó a bizalmadra. Nézzük sorban a tényeket! 


Képkivágás.png

forrás: http://atlatszo.hu/2014/10/03/becker-andras-az-oligarchacsere-projekt/

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

1 komment · 1 trackback

Címkék: önkormányzat korrupció közbeszerzés kulturális városközpont ügyvédi költség

A párt vagy a város?

2014.10.07. 10:30 Rigo'

Újbudát könnyen abban a helyzetben érheti a reggel október 13-án, hogy van egy polgármestere, amelyik nem tudja kormányozni a kerületét, mert nem birtokolja a képviselői mandátumok többségét a frakciója. Ez a helyzet csődközelbe vitte Esztergomot, így felelős városatyaként megpróbálom megelőzni a bajt, és felhívást intéztem leendő képviselőtársaimhoz: 

felhivas.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: választás önkormányzat demokrácia ujbuda gajárszki