Dél-Buda másképp

Buda népszerű blogja

2015. sze 02.

Menekült: ISIS-terrorista, vagy agysebész? Netán egyik sem?

írta: pgeri
Menekült: ISIS-terrorista, vagy agysebész? Netán egyik sem?

Olvasgatom a virtuális újságok híreit, és amit bevándorlásügyben látok, az elég kemény bizonyítványt állít ki az EU-ról. Mintha egymást direkt meg nem halló értelmi fogyatékosok ordibálnának egymással a ló két oldaláról. Például:

http://444.hu/2015/08/31/kitort-a-kulturharc-europa-nyugati-es-keleti-fele-kozott/

Holott „csupán” két dolgot kéne figyelembe venni. A menekülteket egységesen bűnözőknek lefestő jobboldalnak és káeurópai vezetőknek egy kicsit nem ártana visszatalálni az oly' szívesen hangoztatott keresztény gyökerekhez, és emberként állni hozzájuk. A „fogadjunk be mindenkit, rózsaszín felhők és világbéke” hangulatban kommunikáló baloldalnak és nyugati politikusoknak meg kicsit át kéne gondolni az így ...

Tovább Szólj hozzá

bevándorlás menekültek

2015. júl 03.

Rokonok

írta: pgeri
Rokonok

Sportnyelven talán ért minden fideszes: egy 4–46 arány az bármely sportágban kiütéses vereségnek számít. Ha mondjuk bokszban egy ilyen ütésarány után a 4-et találó bunyóst hozzák ki győztesnek, akkor a helyszínen lévő tömeg valószínűleg megkergeti a bírót. Márpedig épp ez történt Budafokon, a Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatóválasztásán. Ja, hogy a vesztesen győztes jelölt épp ismerőse egyik alpolgármesterünknek és a kinevezésekért felelős államtitkárnak is? Akkor már minden érthető. De ugye nem csak én érzem úgy, hogy ez így gáz?

bnag.jpg

Másokkal ellentétben engem különösebb érzelmi szálak nem fűztek a Budaihoz: gimibe még Győrbe jártam, a Budairól annyit tudtam, hogy az utóbbi időben egyre jobb eredményei vannak. ...

Tovább Szólj hozzá

választás budafok iskolai

2015. jún 03.

Rémálom 8. - Újbudán!

írta: Gajárszky Áron
Rémálom 8. - Újbudán!

Sokan emlékeztek talán a csikorgó acélkarmokkal felfegyverkezett főgonoszra az Elm utcából, aki a 80-as évek legnépszerűbb horrorfilmjében aprította hét részen keresztül a balsorsú tinédzsereket. Freddy Krueger (mert így hívták az antihőst) visszatért. Áldozatokról még nem tudunk, de a csikorgás gyilkosabb mint valaha, és Kelenföld két pontján is „élvezhető” éjjelente…

remalom_az_elm_utcaban01.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

kelenföld töketlenkedés újbuda bkk 1-es villamos csikorgás

2015. jún 01.

Miért bojkottáld a Parkszínpadot?

írta: Gajárszky Áron
Miért bojkottáld a Parkszínpadot?

Végre sok éves enyészet és felelősségtologatás után ma megnyit a Parkszínpad! Ráadásul szép is lesz modern is és még kismamabarát is, ahogyan azt az index nemrég megírta egy lelkendező cikkben . Az írásban szinte mellékes információként jelent meg, hogy havi 350 ezer forintért vette bérbe az új tulajdonos, egy olyan pályázaton ahol egyedül indult.

parkszinpad.jpg

Fotó: Bődey János / Index.hu

...

Tovább Szólj hozzá

index kultúra auchan gomba shell újbuda parkszínpad

2015. máj 30.

Egyetért ön azzal, hogy ezt az állomást is fel kell újítani?

írta: pgeri
Egyetért ön azzal, hogy ezt az állomást is fel kell újítani?

Már fogalmaztuk az aláírásgyűjtő lapot, de aztán kiderült, nem lesz rá szükség. Pedig az előjelek mást mutattak. Volt ugyanis egy előterjesztés a legutóbbi testületi ülésen, amely a Campona mellett elmenő vasútvonal felújításával foglalkozott. Csakhogy a tisztelt tervező egy olyan tervet tett elénk elfogadásra, amelyben leírta, hogy "Budatétény megálló felújítását nem tervezzük". 

Ennek a fele sem tréfa, akadtunk ki páran, amikor észleltük ezt a problémát. Mivel kerületünk egyik, ha nem a legforgalmasabb állomásáról van szó, amit ráadásul könnyedén lehetne további fejlesztésekkel még népszerűbbé tenni, így egyértelmű volt, hogy ezt nem hagyhatjuk annyiban.

800px-budateteny_vasutallomas.JPG

Budatétény megálló, épült 1999-ben (forrás: ...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés budafok XXII. pongracz

2015. máj 20.

Tetsszen Trianon!

írta: bozon
Tetsszen Trianon!

Hirtelen felindulásból hadd írjak egy nem dél-budai, hanem annál kicsit szélesebb vizeket felkavaró ügyről. Mondhatnánk, hogy a Vezér ezt a bevándorlásellenes tematikát most aztán nagyon túltolta, de az az igazság, hogy ez már a téma első említésekor megtörtént. A mostani már csak a hab a tortán, úgyhogy élvezzük, ahogy a pofánkba csapódik!  

Nem kisebb okosságot mondott a Vezér Strasbourgban, illetve Straßburgban, mint hogy 

Meg vagyok arról győződve, hogy mivel nekünk, magyaroknak az ilyen konfliktusok kezelésére való képességeink nem fejlődtek ki, mert mi sohasem voltunk multikulturális társadalom, [...]. 

Meg aztán: 

Mi értéknek tekintjük azt, hogy Magyarország egy homogén ország, kultúrájában, ...

Tovább Szólj hozzá

Orbán

2015. ápr 29.

Mit süt ki a kerületi önkormányzat és a BKK egyetlen lakó meggondolatlanságának kovászával?

írta: bozon
Mit süt ki a kerületi önkormányzat és a BKK egyetlen lakó meggondolatlanságának kovászával?


(A húst majd nekünk kell adnunk?)

De hogy visszatérjünk a tárgyra, a következőket tudtuk meg a budafoki buszok ügyében.

Tavaly tavasszal az Arany János utcai lakótelep lakóinak nevében egy hölgy emailben javasolta a 258-as busz meghosszabbítását a Savoya Park felé, és a 250-es busz sűrítését. Erre a BKK rendre a szokásos, „nem tervezzük, a szolgáltatás így is kielégítő” válaszokat adta. Válaszul a hölgy aláírásgyűjtést kezdeményezett a lakótelepen, és ősszel több, mint 400 aláírást jutatott el a BKK-nak. Az íven a következőt írták alá a lakók:

Aláírásommal kérem a BKK-t, hogy szíveskedjen a 258-as autóbusz útvonalát a Savoya parkig meghosszabbítani, illetve a 250-es járat menetidejét sűríteni [sic!].

ltp-peticio-minta.png
...

Tovább Szólj hozzá

önkormányzat demokrácia töketlenkedés bkk XXII. buszhálózat

2015. ápr 23.

Félelem és reszketés Újbudán

írta: Gajárszky Áron
Félelem és reszketés Újbudán

Ma másfél órás vita után elfogadtuk az új köznevelési koncepciót , ami központosítja az óvodákat. A szülők félnek, hogy milyen hatással lesz ez a gyerekekre, az alkalmazottak meg a székükért reszketve cselekednek...

A köznevelési bizottság tegnapi vitája után több szülőt is felhívtak óvodavezetők, hogy (állítólag kiabálva) számon kérjék őket azért, amiért hozzászóltak az óvodák átalakításáról szóló vitához. A mai ülésre az egyik szülő a kórházból érkezett, mert az éjjel a stressz hatására elvetélt...

A Fidesz gyakorlatilag elérte Újbudán, hogy óvodai pedagógusok zsarolni próbálnak szülőket, mert szeretnének jó mamelukok lenni. Megjegyzem az egyeztetési jegyzőkönyvek szerint az óvodai alkalmazottak ...

Tovább Szólj hozzá

önkormányzat képviselő testület óvodaösszevonás

2015. ápr 17.

Nix ugribugri, kedves civilek és ellenzék!

írta: pgeri
Nix ugribugri, kedves civilek és ellenzék!

Érdekes testületi ülés volt ma felénk: "lex nix ugribugri" a civileknek, egy kis ellenzék-szalámizás, "mire gondolt a költő" típusú műelemzés, saját maga fővárosi énjét leszavazó polgármester és egy kis botrány a végére, kizavart meghívottakkal, hogy csak a legszebb momentumokat említsem.

varoshaza_xxii_kerulet_budafok_teteny_ittlakunk_hu_masolata.jpg

  Ma is zajlott az élet az első emeleten (fotó: ittlakunk.hu) - részletek alább

...

Tovább Szólj hozzá

budafok képviselő testület pongracz

2015. már 24.

A buszos sztori nyertese: a 251-es járat

írta: pgeri
A buszos sztori nyertese: a 251-es járat

Valami eredménye csak volt a Budafok-Felsővárost érintő buszos ötleteinknek: a 251-es busszal kapcsolatban a BKK lényegében elfogadta a javaslatunkat, és a járat a szoborpark helyett a 4-es metró végállomásához közlekedik hétfő óta. Az eddig mostohagyerek 251-es járat utasai így végre (majdnem) ugyanazt a színvonalat kapják, mint a többi hegyvidéki járattal közlekedők.

b251.jpg

Ma már messzebbre is eljut (a kép forrása: VEKE)

Megharcoltunk érte

Aki a BKK honlapján megnézi a cég eredeti terveit, annak világossá válik, hogy a 251-es járattal kapcsolatban lényegében csak némi sűrítést terveztek, az útvonalon megmaradt volna a teljesen értelmetlen szoborparki végszakasz, aminek megvolt az az előnye, hogy utasok nem igazán zavarták a ...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés budafok