Hirdetés

Dél-Buda másképp

A Ti szavazataitokból a Lehet Más a Politika 2 fős frakciót alakíthatott Újbudán 2010. őszén. 2013-ban Bajomi Iván nem bírta tovább, és átállt a PM-be, hogy megpróbálja megállítani Orbán Viktor és tsai további dúlását. Azóta külön utakon, de zömében azonos célokért küzdve dolgozunk a képviselő-testületben. Most 2014. van és elképesztően rátermett jelöltjeinkkel szeretnénk két számjegyű eredménnyel kövezni a harmadik út esélyeit a Parlamentben. Továbbra is azon dolgozunk, hogy Újbuda végre egy élhető, egészséges hely legyen, s ne a légszennyezettségi statisztikákat vezesse csak. Aktív közösségekkel, szabadon beszívható levegővel, tiszta környezettel, minőségi oktatással és jó szociális ellátásokkal, jól használható parkokkal és kiváló közlekedési feltételekkel. Honlapunk: www.delbuda.lehetmas.hu

Budapest levegőminősége

Budapest szmogtérképe

filmek

LMP Dél-Buda a facebookon!

Fotók

Friss topikok

  • Rigo': Kedves Tomi52! Való igaz, a Parkerdő képviselői is hasonlóan érveltek. Bevallom, arról nem tudtak... (2014.05.11. 23:27) Erdőirtás Budán!
  • Rigo': Hazugság szerintem itt nem történt, csak nem látod az előzményeket. Szóval az történt, hogy a Lac... (2014.04.05. 16:47) Mégis az LMP!
  • Poroszkai Attila: A közautó rendszert szép reményű 5letnek tartom, többet feccölnék bele ennél! (2014.02.13. 18:44) Mire költsek kettő és fél milliárdot?
  • beflower: Mikor valahol szóba kerül Fiala neve,az a kérdés merül fel bennem:-Vajon hány ember maradhatna meg... (2014.02.10. 09:29) Önkínzás Fialával
  • vidi-master: Köszönöm! A fizető parkolás talán csökkenti majd a fölösleges forgalmat, egy járulékos haszna vis... (2014.01.30. 22:12) Szétvált az LMP

Megtörtük a jeget Újbudán!

2014.06.20. 13:33 Rigo'

Három és fél évet kellett rá várni, de megérte. Csütörtökön tárgyalta a képviselő-testület a nyolcadik előterjesztésemet, s ezt végre el is fogadta, méghozzá egyhangúlag. Ehhez persze nem csak a rutin, meg az évek, és a polgármesteri kabinet előzetes többkörös egyeztetése kellett. Hanem az is, hogy a téma alapvetően népszerű, zöld és szerethető, másképp mondva szexi. 

sas tabla.jpg

A csatlakozók számára nyerhető hivatalos tábla vázlatos terve.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: képviselő testület zöldfelület előterjesztés sas-hegy

Türkménbasi 2 másképp

2014.06.19. 12:00 Rigo'

Logikus igény, hogy egy diktátorral ne puncsoljanak egy demokratikus nemzet képviselői. Ez ugye azért fontos, mert az ilyen körökkel hitelesíthetjük az ő működését, kvázi elismerjük a jogát a sajtószabadság korlátozására és a személyi kultuszra, illetve az esetleges tisztogatásokra. Bár az utóbbi kivételével az Orbán-kormány sem fogja vissza magát, az indíték a riportok tanulsága szerint jó eséllyel a világ 4. legnagyobb földgázkincse lehet. Ez amúgy jó érv is volt a 19-20. században. De az már a múlt...

putyin.jpg

Persze megint csak a sor végére értünk megint oda... forrás: kitekinto.hu 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia fenntarthatóság

Fel! támadunk!

2014.06.07. 22:12 Rigo'

Felülvizsgálati kérelmet nyújt be a Lehet Más a Politika dél-budai szervezete az újbudai egyéni választókerületek politikailag motivált és az eljárási szabályokat sértő átalakítása miatt. Az átalakítás módjából és menetéből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy a helyi önkormányzatban többséggel rendelkező Fidesz-KDNP az idei választási eredmények tanulságai alapján úgy módosította a kerülethatárokat, hogy azok saját politikai érdekeit szolgálják.

2010_vs_2014_onkokorzetek_small.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Nagy lépés a gyermekegészségügynek...

2014.05.24. 09:43 Rigo'

A májusi képviselő-gyűlés kevés igazi vitával telt. Fontos hír, hogy végre tulajdonos lett Újbuda, a Körőssy József utcai már üresen álló iskolaépületben, így Gyógyír (ma már Szt. Kristóf) szakrendelő tovább bővülhet egy régóta vágyott és Dél-Budán hiányolt sürgősségi gyermekellátási központtal. (képünkön)

n001.jpg

fotó: Tuba Zoltán (origo.hu)

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés egészségügy villamos infopark

Megtisztítottuk a Feneketlen-tavat

2014.05.19. 11:55 irtis

Az LMP dél-budai szervezete szemétszedési akciót tartott május 9-én délután a Feneketlen-tónál. Az eseményen szervezetünk régi tagjai, új segítői és "vendég" LMP-sek is részt vettek Budapest más részeiből. Szerencsére az időjárás kegyes volt hozzánk, így kellemes, napsütéses időben tehettük tisztábbá a területet.

Az akció a TeSzedd kampány része volt, ami egy nagyszabású országos szemétszedési kezdeményezés. A három napig tartó esemény főszervezője, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség nagyon okosan az alulról szerveződő önkéntes csoportokra bízta, hogy ők mikor és hol szeretnének szemetet szedni. Az OHÜ csak a szükséges eszközöket (zsákok, kesztyűk) és a hulladék elszállítását biztosította. Nagyszerű érzés volt több mint 100 ezer önkéntessel együtt a részese lenni egy akciónak, ami a környezetünk védelmét állítja a fókuszba. Zöld pártként természetes volt a részvételünk, amivel szerettünk volna egyben példát is mutatni 

Azonban azt is látni kell, hogy a szemétszedés csak egy végső eszköz. Az igazi megoldás a hulladékképződés csökkentése és a szemetelés visszaszorítása, amit szemléleformálással, a tudatos vásárlási és fogyasztási minták elterjesztésével, valamint az újratölthető, betétdíjas csomagolások támogatásával lehetne elérni. Így jóval kevesebb hulladék terhelné a környezetünket, de még ezt is lehetne mérsékelni a szelektív hulladékgyűjtés és újrafeldolgozás valamint a komposztálás növelésével. Végső soron ha ezt az EU által meghatározott prioritási sorrendet alkalmaznánk a hulladékgazdálkodásban, akkor mindössze a mai mennyiség 1/3-át kellene a lerakókba vagy az égetőkbe vinni. Az LMP célja a fenti elvek gyakorlatba ültetése!

Estére elégedetten nyugtáztuk, hogy 8 zsák szemetet sikerült összegyűjtenünk. Végül egy kellemes hangulatú beszélgetéssel zártuk a napot az F2 Klubban.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: hulladék zöldfelület feneketlen-tó

A szabadon irtható hungarikum meséje

2014.05.11. 11:39 Rigo'

Láthatóan a Fidesz kommunikációs stábja megint nem egyeztetett, így most azt akarják védeni, amiről még ők engedték meg, hogy vágható és irtható legyen természetvédelmi területen. Az akácot. Persze a célt elérték, a rezsiharcos lendület nem lankad és újabb törésvonal mentén utálják egymást az emberek. Mert az akácból sokan élnek, de sokkal többek életét keseríti meg. De senki nem állítja, hogy az akácot teljesen ki kellene irtani hazánkban. De ijesztgetni féligazságokkal is lehet...

754359.jpg

Egy akácos "lombja"  - A kép forrása: furediturazok.lapunk.hu)

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: választás kultúra Fidesz

Erdőirtás Budán!

2014.05.01. 09:00 Rigo'

Európa egyik legszennyezettebb levegőjű metropoliszában épp most irtják ki tarvágással  az erdőt, a város legnagyobb forgalmú országútja mellett... Ez Magyarországon van, nem a Balkánon és a polgármesterünk tudtával. A képek magukért beszélnek.

Ma egyelőre annyit sikerült elérnem a jegyző és a környezetvédelmi osztályvezető segítségével, hogy kedden bejön a Pilisi Parkerdő Zrt. a jegyzőhöz és majd megpróbálunk kialkudni velük valamit. Szerencsére (legalább) a jegyző partnernek tűnik az ügyben és hajlik rá, hogy csináljunk egy próbapert természetkárosítás miatt. A város körüli erdősávok ugyanis nem csak kirándulóhelyként értékesek, de levegőben szálló por megkötése, a szélátfúvások csillapítása, valamint a levegő páratartalmának növelése és hőmérsékletének szabályozásában is jelentős szerepük van. Mondhatni, ezek az erdősávok teszik elviselhetővé a nyarakat, s egyúttal fontos búvóhelyei és oázisai is a városi élővilágnak. Megint magunk alatt vágjuk a fát. Az LMP Budapest programjába most fog bekerülni, hogy a várost övező erdők nem művelhetőek, csak úgy ha az ökológiai szolgáltatásai folyamatosan biztosítva vannak. Úgy látszik, mindent le kell írni. Amit a Pilisi Parkerdő Zrt. a témában nyilatkozik az a csúsztatásnak és a zöldre mosásnak a magasiskolája. Gyakorlatilag eladja az erdőirtást és az akác újratelepítését egy környezetvédelmi vállalkozásként. 

Négy napunk van kitalálni, hogy mit lehetne tenni még az ügyben, mert hétfőn folytatódik a pusztítás. Minden ötletet, javaslatot osszatok meg bátran!

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

2 komment

Címkék: fakivágás levegőminőség zöldfelület őrmező

A Jobbik és az MSZP nyer

2014.04.05. 19:53 Rigo'

Nem lehet nagyon másról beszélni, mint a vasárnap esti eredményekről, pedig nagyjából sejteni lehet mi várható. Sokkal kevesebb szó esik arról, hogy ez mit jelent az egyes pártok jövője, stratégiai céljai szempontjából. Az LMP például annyira mást akar, mint a többiek, hogy csak akkor érhetne céljai közelébe, ha nyerne...

a jovo2.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: kampány választás lmp

Mégis az LMP!

2014.04.04. 15:42 DelBudaLMP

A jónevű Mégsem-lmp blog eddig nem kelthette fel senki figyelmét. Már csak azért sem, kizárólag egy poszt miatt jött létre, azért, hogy hazug vádakkal illesse a Lehet Más a Politikát. Ám nem csak hazudozik a szerző, de igen gyáva is, hiszen névtelenségbe burkolódzva pocskondiáz össze és vissza.

A blog egyetlen posztja érdekes egy írás, nyilván része annak, hogy a "Kormányváltó" pártok el akarják bizonytalanítani azokat, akik valami jobbat, tisztábbat is támogatnának. Ennek az érvrendszernek az egyik ékköve, hogy az LMP a háttérben lepaktál a Fidesszel. Persze, tudjuk, hogy ezt a szerző sem gondolja komolyan. Ne legyen kétségünk: ez kizárólag annak a 200 ezer bizonytalan szavazónak szól, akik imbolyognak, hogy vagy az LMP-re, vagy rájuk tegyék a voksukat. Az LMP egyébként annyira lepaktált a Fidesszel, hogy a legnagyobb bizniszeit támadja folyamatosan, sikerrel, pl. a paksi szerződések eltitkolását. Hogy csak a legutóbbiakat lássuk, a siófoki Közgépes ügyben most tett feljelentést, és az LMP kiperelte Simicska szerződéseit az MVM-től.  Egyébként is, az LMP már számtalanszor elmondta, hogy ellenzéki szerepre készül. Nem vagyunk hajlandóak összeállni, sem Orbánékkal, sem az álbaloldallal. Gyaníthatóan ez utóbbi fáj oly nagyon a névtelen szerzőnek.

 Aztán az állítólagos korrupciós ügyek. A napelem-tender ügyben az LMP határozottan lépett, a gyanúba keveredett a választmányi tag és a pénzügyi vezető is lemondott posztjáról, még úgy is, hogy a mai napig nem bizonyosodott be, hogy bűnösök lettek volna. A másik a Józsefvárosi felügyelőbizottsági tagság. Vicces, hogy Kocsis Máté volt tanácsadója sérelmezi (akinél volt egy házkutatás azóta, ugyanis vélhetően a maffiózó Portikkal volt egy közös üzlete), hogy mások is díjazást kapnak az önkormányzattól. Minden párt, amelyik önkormányzati helyeket szerzett, rendelkezik önkormányzati tisztségekkel. Ennyi.

Felmerült az is az LMP ellen, hogy újra lett frakciója tavaly ősszel. Azért lett újra képviselőcsoportunk, mert az Alkotmánybíróság kimondta, ha egy párt választói felhatalmazást kap és frakciót alakíthat, akkor az a ciklus végéig jár nekik, mert így igazságos. A PM és a DK országgyűlési választáson összesen 0 szavazatot kapott, ezért nem volt frakciójuk. Annyira nem bonyolult dolog ez sem. Erre vezethető vissza az is, hogy az önkormányzatoknál a PM-es politikusoktól elvették a megbízásaikat. Az történt, hogy a PM-es szakadárok nem akarták visszaadni mandátumaikat, megbízásaikat az önkormányzatoknál. Az önkormányzatok ezt elvették tőlük, és az LMP kapta, az a párt, amely kapott választói felhatalmazást ezekre a pozíciókra. Az a választók szembeköpése lett volna, ha továbbra is a PM-sek bitorolták volna ezeket a helyeket.  

Azt állítja a blog, hogy Schiffer jó kapcsolatot ápol Rogán Antallal. Ezzel szemben az igazság az, hogy Schiffer András, ahogy az LMP egyéb megszólalói is, minden esetben felléptek Rogán kétes ügyei ellen. 2013 nyarán a letelepedési kötvény és offshore kapcsán elmondtuk mindenhol, hogy Rogán az offshore lovagok szálláscsinálója.

Az LMP hozzádörgölődzik a széljobbhoz – ez a következő. Tény, hogy az LMP nem rekeszti ki a Jobbikra szavazókat az emberek sorából, mert tudja, hogy csak megtéveszti őket a Jobbik. A társadalmi párbeszédre való hajlandóságot összekeverni a kokettálással egyszerűen ostobaság. Tulajdonképpen ez a szűklátókörűség nyitotta meg a terepet a Jobbik megerősödéséhez, mely felelősség a ballib elitet terheli. Egyébként a hagyományos viselet lenyúlása a Jobbik részéről ugyanolyan, mint a kokárda 2002-es kisajátítása. De itt az érintett írása a dologról.

Schiffer is válaszolt Tamás Gáspár Miklósnak (TGM) a jobbikosokkal való haverkodás vádjára, amire TGM válaszolt is - azt, hogy "Elgondolkoztattál, s remélem, hogy az olvasókat is" (!)

A Közgép ügyben való hallgatást nem is lehet értelmezni, elég csak, ha a számtalan megszólalásra, az aranytalicska-díjakra, vagy a láncolásra gondolni, melynek kapcsán most mentette fel képviselőinket a bíróság a Közgép által indított perben.  

Aztán van egy ilyen vád is: Schiffer András folyton a jobbikosokkal kuncog együtt a parlamentben és a parlamenten kívül egyaránt. Erre csak azt tudjuk mondani, hogy Schiffer András rendszeresen abban a liftben utazik a Parlamentben, mint a szocialista, a jobbikos és a fideszes képviselők. Néha még szóba is áll némelyikükkel. Borzalmas.  

Hozzátéve azt, hogy a szerző nyilván nem volt soha LMP szavazó/szimpatizáns, pedig a címben ezt állítja. És hát mit várjunk egy olyan blogtól, ami már a fejlécben is hazudik. Összegezve megállapítható, hogy igen színvonaltalan volt ez a támadás az LMP ellen. Úgyhogy, emberek, nyugodtan szavazzunk az LMP-re. Sokkal hitelesebb, mint a többi párt a palettán.  

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

2 komment

Címkék: lmp

Miért (ne) szavazz?

2014.04.04. 11:34 Rigo'

Statisztikai értelemben jelentéktelen a befolyásunk a választásokra. Ráadásul egy iksz nem mentesít minket négy évre a közéleti aktivitástól, ha valóban számot vetünk az egyéni felelősségünkkel. Akkor mégis minek? Útmutató bizonytalanodóknak.hajr_magyarok_1386845596.JPG

 

a kép forrása: negymadar.blog.hu

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: választás részvétel lmp