Hirdetés

Dél-Buda másképp

2010. óta van a felelősen gondolkodó embereknek politikai képviselete a város legnagyobb kerületének önkormányzatában. 2014-ben sikerült meggyőznünk Budafok-Tétény népét is arról, hogy érdemes ránk szavazni. Most már csak meg kell nyernünk a választásokat mindkét kerületben, hogy élhetővé váljanak és megszűnjön a korrupció. Az odavezető útról és a közben támadt gondolatainkról szól ez a blog.

Budapest levegőminősége

Budapest szmogtérképe

filmek

LMP Dél-Buda a facebookon!

Fotók

Címkék

Friss topikok

 • törzsmókus: a BKK-t Vitézy tette azzá, ami. nem szabad feláldozni őt azért, mert épp összerúgta a port Tarlóss... (2014.11.25. 21:45) Menjen inkább Vitézy!
 • Csöre: Áron, Te meg inkább tiltsd ki Pityut az oldaladról, ne ülj fel a provokációnak. (2014.11.03. 07:13) Mondjak le?
 • pgeri: A felvetés már évekkel ezelőtt is megfogalmazódott (lásd keretes), de már akkor is attól féltek az... (2014.10.31. 12:46) Autópálya mindenáron?
 • maxval a bircaman: @nicktolvajmentesítő_kovi1970: A KDNP nagy párt. Idén 23 %-ot kaptak. (2014.10.11. 18:53) Az LMP-s szavazat nem vész el, csak átalakul!
 • nicktolvajmentesítő_kovi1970: Az 1. pont (ha igaz) akkora sikkasztás, hogy az illetékes elvtársak mehetnének érte a börtönbe. A... (2014.10.09. 08:21) Megcsalt újbudaiak

Menjen inkább Vitézy!

2014.11.24. 08:59 pgeri

A fővárosi közgyűlés nemsokára tárgyalja azt az előterjesztést, ami lényegében a ma ismert BKK felszámolását tartalmazza. Sőt, még ennél is rosszabb a helyzet: a nyilvánvaló cél, Vitézy korlátozása miatt Tarlósék beiktatnak a BKK (és a BVK) fölé még egy szintet, a Városigazgatóság Zrt-t. Költséges mutatvány egyetlen renitens fiatal megrendszabályozásáért…

bkv-busz-kicsúszott.jpg

Vajon így jár a BKK is? (fotó: 444.hu)

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

1 komment

Címkék: budapest közlekedés főváros bkk

Tüntetés a jövőnkért

2014.11.21. 16:00 bozon

Sokszor elmerülünk a szakpolitikákban, észrevételezzük, hogy mondjuk a közlekedésügyben vagy az adók terén valamit – vagy éppen mindent – tönkretesz a Nemzeti Együttműködés Rendszere, máskor meg tüntetgetünk, mert a politika „úgy általában” nem az ország érdekeit szolgálja. Aztán ki-ki megunja és hazamegy, vagy pozitívabban szemlélve a dolgot legyint az egészre, másnap reggel is dolgozni megy, és egészségesen reménykedik, hogy még jőni fog egy jobb kor, mely után buzgó imádság epedez... 

Sajnos most is rossz hírem van. A haza árulói azon is kitartóan dolgoznak, hogy ne jöjjön. 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás tüntetés hazaárulás ner

Mit kíván a magyar nemzet?

2014.11.20. 13:00 Rigo'

Biztosan nem hungaro-pannon-népi-nemzeti-magyar-rappet, ahogy a költő mondja. Sokkal inkább megélhetést, jövőképet, szabadságot és kevésbé szemét kormányt. Én a hétfői 37 db tüntetésből csak a budapestin voltam kint, de ott ez nem jött át. Sőt. Konkrétan az jött át, hogy dühösek vagyunk, de ha ezt kiadtuk, akkor senkinek nincs forgatókönyve arra, hogy mi legyen. Mondok egyet.

20141117budapest-kozfelhaborodas-napja.jpg

forrás: origo.hu

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia pártok közfelháborodás

Vasárnap is nyitva vagyunk (még)!

2014.11.17. 00:42 pgeri

Tudom, mostanság van elég sok fontos ügy, például épp nyírják kifelé a gimnáziumokat, ezzel a hosszabb távú jövőnket, az adónk pedig ahhoz a NAV-hoz kerül, ahol egy agresszív kismalacként viselkedő Fidesz-káder a főnök, és az esetleg komolyabb ügyekre rádöbbenő munkatársakat kivágják, netán be is perelik. És persze este tüntetés, amin mi is ott leszünk. 

Ma mégsem ezekről a komoly ügyekről fogok írni, hanem egy apróságról, ami mégis remekül mutatja, hogy gondolkozik a kormány a társadalomról. A vasárnapi nyitva tartás ügyéről van szó. 

nyitvatartas.jpg

Két fontos dolgot is megmutat nekünk az ügy. Az egyik a „szokásos” központosított mutyi, a másik pedig az atyáskodó, az embereket hülyének néző mentalitás.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: verseny szabadság mutyi cba

Újbudán nincs szükség környezetvédelemre?

2014.11.06. 14:00 Rigo'

Stílszerűen november 7-én rendkívüli ülés döntött az új képviselő-testületen belül működő bizottsági struktúra felállításáról. Ennek eredményeképp, egy olyan kerületben,

 • ahol 3 autópálya 60 ezer autó szmogját és zaját szállítja a városlakók tüdejébe naponta,
 • amit 3 vasútvonal és újabban a négyes metró zaja akadályoz a nyugodt pihenésben,
 • ahol a legtöbb energiapazarló (házgyári) épület áll,
 • ahol a megnyert energiahatékonysági pályázatok kifizetése is a polgármesteri önkényen múlik,
 • ahol a városvezetés érdemi vita nélkül döntött közel 300 fa kivágásáról döntött a nyár végén,
 • ahol több millió forintot kell az illegális szemétlerakások felszámolására költeni havonta,
 • ahol 8 éve semmilyen fejlesztés nem segíti a kerékpárral közlekedők eljutását a belvárosba, holott az igény erre exponenciálisan nő a statisztikák szerint,

a kerületi Fideszes többség felszámolná a környezetvédelmi bizottságot.

Osztyapenko_BBalint.jpg

 fotó: Bajomi Bálint

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat környezetszennyezés újbuda bizottságok Fidesz

Enemy of the state

2014.11.05. 22:44 pgeri

2013. novemberében Horváth András nyilvánosságra hozta, hogy több éves vizsgálódás után arra a következtetésre jutott, miszerint a NAV több mint ezermilliárdos áfa-csalásban segédkezik. Azt is elmondta, hogy az ügy a legnagyobb magyarországi multikat és magyar cégeket (is) érinti, kormányzati körök támogatásával. 

Ma pedig a végre megkerült NAV-vezér beismeri, hogy valóban kitiltották Amerikából - korrupció gyanúja miatt. Vajon van összefüggés a két eset között? Nem tűnik sci-fi-nek a feltételezés…

(a kép innen van)

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: korrupció bűnmegelőzés nav

Mondjak le?

2014.10.31. 12:54 Rigo'

Először is szeretném leszögezni, hogy hibáztam. Egy Fideszes provokátor (képviselő) alig pár hónap trollkodással elérte, hogy már fel lehetett használni ellenem, amikor kiosztottam a privát oldalamon. Ezúton is elnézést kérek valamennyi embertől, akit sértett a megjegyzésem. Megjegyzem, jó demokrataként elsőként a kuruc.infóhoz szaladt a hírrel, ami a kétszínűségén túl jól mutatja, hogy mennyire felelőtlenül kiszolgálja most is az állítólag keresztény-konzervatív párt a fajgyűlölőket. (És most nem a Jobbikról beszélek, hanem egy kifejezetten rasszista, gyűlöletkeltő tartalmakkal teli, betiltott oldalról.)

Ezt követően, bátor polgármesterünk is alkotott. Előbb gondosan letiltatott, majd kirakta a facebook oldalára a megjegyzésemet, azzal a felszólítással, hogy mondjak is le mindjárt, ha komolyak az uszítási szándékaim... 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

3 komment

Címkék: kampány demokrácia ellenállás erőszakmentesség hoffmann gonosz

Autópálya mindenáron?

2014.10.27. 10:30 pgeri

A tegnapi tüntetés és a mögé elképzelhető nagy globális gondolatok (oroszok, amcsik, állami szintű korrupció stb.) után egész kisszerűnek hat billentyűzetet ragadni egy egyszerű közlekedési kérdésben, de nincs kétségem afelől, hogy ma az M1–M7 bevezetőn hasonló anyázás lesz, mint tegnap a Fidesz-székháznál. Az őrmezeiek és a Sasad alsó részén élők életét pedig egészen hosszú távon fogja (nem pozitívan…) befolyásolni az aktuális beruházás, így mindenképp szót kell ejteni róla.

montage.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

4 komment

Címkék: közlekedés újbuda sasad őrmező dayka gábor utca Budaörsi út

1956 2014-ben

2014.10.23. 10:59 bozon

Új kerületi önkormányzatunk megalakulása alkalmából tegnap nemcsak a szokásos formaságokat és álünnepélyességeket ülhettük végig, hanem a helyi 1956-os ünnepi megemlékezést is. Bombasztikus közhelynek hangzik, és talán minden évben leírja valaki, de az '56-os forradalomnak igen súlyos és aktuális üzenete van mostanában. De most tényleg. Amikor Budapest ifjúsága és nem ifjúsága elhatározta, hogy nem enged, sőt, fegyvert ragad, és akár haláláig harcol, akkor egy olyan korért harcolt, amikor ez az üzenet nem ennyire súlyos és nem ennyire aktuális.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: 1956 oroszok ner

Tájkép választás után

2014.10.18. 12:28 bozon

Legelőször is nagyon köszönjük a szavazatokat mindenkinek, aki megtisztelte jelöltjeinket a bizalmával. Én személy szerint nagyon köszönöm azt is, ha a mondanivalónk, programjaink áttanulmányozása után döntött esetleg valaki egy másik párt mellett. Bár minden szavazat alapos mérlegelés után születne! E tudatos szavazók bizalmát igyekszünk a jövőben megszerezni, valamint tenni azért, hogy minél több ember legyen egyáltalán tudatos szavazó.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: választás értékelés