Hirdetés

Dél-Buda másképp

A Ti szavazataitokból a Lehet Más a Politika 2 fős frakciót alakíthatott Újbudán 2010. őszén. 2013-ban Bajomi Iván nem bírta tovább, és átállt a PM-be, hogy megpróbálja megállítani Orbán Viktor és tsai további dúlását. Azóta külön utakon, de zömében azonos célokért küzdve dolgozunk a képviselő-testületben. Most 2014. van és elképesztően rátermett jelöltjeinkkel szeretnénk két számjegyű eredménnyel kövezni a harmadik út esélyeit a Parlamentben. Továbbra is azon dolgozunk, hogy Újbuda végre egy élhető, egészséges hely legyen, s ne a légszennyezettségi statisztikákat vezesse csak. Aktív közösségekkel, szabadon beszívható levegővel, tiszta környezettel, minőségi oktatással és jó szociális ellátásokkal, jól használható parkokkal és kiváló közlekedési feltételekkel. Honlapunk: www.delbuda.lehetmas.hu

Budapest levegőminősége

Budapest szmogtérképe

filmek

LMP Dél-Buda a facebookon!

Fotók

Friss topikok

  • Rigo': Hazugság szerintem itt nem történt, csak nem látod az előzményeket. Szóval az történt, hogy a Lac... (2014.04.05. 16:47) Mégis az LMP!
  • Poroszkai Attila: A közautó rendszert szép reményű 5letnek tartom, többet feccölnék bele ennél! (2014.02.13. 18:44) Mire költsek kettő és fél milliárdot?
  • beflower: Mikor valahol szóba kerül Fiala neve,az a kérdés merül fel bennem:-Vajon hány ember maradhatna meg... (2014.02.10. 09:29) Önkínzás Fialával
  • vidi-master: Köszönöm! A fizető parkolás talán csökkenti majd a fölösleges forgalmat, egy járulékos haszna vis... (2014.01.30. 22:12) Szétvált az LMP
  • peetmaster: @KGeri: egyes helyeken állítólag megsértődnek, ha előreengeded őket. (Ha számításba vesszük, hogy ... (2013.11.05. 18:42) Feminista merengő

A Jobbik és az MSZP nyer

2014.04.05. 19:53 Rigo'

Nem lehet nagyon másról beszélni, mint a vasárnap esti eredményekről, pedig nagyjából sejteni lehet mi várható. Sokkal kevesebb szó esik arról, hogy ez mit jelent az egyes pártok jövője, stratégiai céljai szempontjából. Az LMP például annyira mást akar, mint a többiek, hogy csak akkor érhetne céljai közelébe, ha nyerne...

a jovo2.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: kampány választás lmp

Mégis az LMP!

2014.04.04. 15:42 DelBudaLMP

A jónevű Mégsem-lmp blog eddig nem kelthette fel senki figyelmét. Már csak azért sem, kizárólag egy poszt miatt jött létre, azért, hogy hazug vádakkal illesse a Lehet Más a Politikát. Ám nem csak hazudozik a szerző, de igen gyáva is, hiszen névtelenségbe burkolódzva pocskondiáz össze és vissza.

A blog egyetlen posztja érdekes egy írás, nyilván része annak, hogy a "Kormányváltó" pártok el akarják bizonytalanítani azokat, akik valami jobbat, tisztábbat is támogatnának. Ennek az érvrendszernek az egyik ékköve, hogy az LMP a háttérben lepaktál a Fidesszel. Persze, tudjuk, hogy ezt a szerző sem gondolja komolyan. Ne legyen kétségünk: ez kizárólag annak a 200 ezer bizonytalan szavazónak szól, akik imbolyognak, hogy vagy az LMP-re, vagy rájuk tegyék a voksukat. Az LMP egyébként annyira lepaktált a Fidesszel, hogy a legnagyobb bizniszeit támadja folyamatosan, sikerrel, pl. a paksi szerződések eltitkolását. Hogy csak a legutóbbiakat lássuk, a siófoki Közgépes ügyben most tett feljelentést, és az LMP kiperelte Simicska szerződéseit az MVM-től.  Egyébként is, az LMP már számtalanszor elmondta, hogy ellenzéki szerepre készül. Nem vagyunk hajlandóak összeállni, sem Orbánékkal, sem az álbaloldallal. Gyaníthatóan ez utóbbi fáj oly nagyon a névtelen szerzőnek.

 Aztán az állítólagos korrupciós ügyek. A napelem-tender ügyben az LMP határozottan lépett, a gyanúba keveredett a választmányi tag és a pénzügyi vezető is lemondott posztjáról, még úgy is, hogy a mai napig nem bizonyosodott be, hogy bűnösök lettek volna. A másik a Józsefvárosi felügyelőbizottsági tagság. Vicces, hogy Kocsis Máté volt tanácsadója sérelmezi (akinél volt egy házkutatás azóta, ugyanis vélhetően a maffiózó Portikkal volt egy közös üzlete), hogy mások is díjazást kapnak az önkormányzattól. Minden párt, amelyik önkormányzati helyeket szerzett, rendelkezik önkormányzati tisztségekkel. Ennyi.

Felmerült az is az LMP ellen, hogy újra lett frakciója tavaly ősszel. Azért lett újra képviselőcsoportunk, mert az Alkotmánybíróság kimondta, ha egy párt választói felhatalmazást kap és frakciót alakíthat, akkor az a ciklus végéig jár nekik, mert így igazságos. A PM és a DK országgyűlési választáson összesen 0 szavazatot kapott, ezért nem volt frakciójuk. Annyira nem bonyolult dolog ez sem. Erre vezethető vissza az is, hogy az önkormányzatoknál a PM-es politikusoktól elvették a megbízásaikat. Az történt, hogy a PM-es szakadárok nem akarták visszaadni mandátumaikat, megbízásaikat az önkormányzatoknál. Az önkormányzatok ezt elvették tőlük, és az LMP kapta, az a párt, amely kapott választói felhatalmazást ezekre a pozíciókra. Az a választók szembeköpése lett volna, ha továbbra is a PM-sek bitorolták volna ezeket a helyeket.  

Azt állítja a blog, hogy Schiffer jó kapcsolatot ápol Rogán Antallal. Ezzel szemben az igazság az, hogy Schiffer András, ahogy az LMP egyéb megszólalói is, minden esetben felléptek Rogán kétes ügyei ellen. 2013 nyarán a letelepedési kötvény és offshore kapcsán elmondtuk mindenhol, hogy Rogán az offshore lovagok szálláscsinálója.

Az LMP hozzádörgölődzik a széljobbhoz – ez a következő. Tény, hogy az LMP nem rekeszti ki a Jobbikra szavazókat az emberek sorából, mert tudja, hogy csak megtéveszti őket a Jobbik. A társadalmi párbeszédre való hajlandóságot összekeverni a kokettálással egyszerűen ostobaság. Tulajdonképpen ez a szűklátókörűség nyitotta meg a terepet a Jobbik megerősödéséhez, mely felelősség a ballib elitet terheli. Egyébként a hagyományos viselet lenyúlása a Jobbik részéről ugyanolyan, mint a kokárda 2002-es kisajátítása. De itt az érintett írása a dologról.

Schiffer is válaszolt Tamás Gáspár Miklósnak (TGM) a jobbikosokkal való haverkodás vádjára, amire TGM válaszolt is - azt, hogy "Elgondolkoztattál, s remélem, hogy az olvasókat is" (!)

A Közgép ügyben való hallgatást nem is lehet értelmezni, elég csak, ha a számtalan megszólalásra, az aranytalicska-díjakra, vagy a láncolásra gondolni, melynek kapcsán most mentette fel képviselőinket a bíróság a Közgép által indított perben.  

Aztán van egy ilyen vád is: Schiffer András folyton a jobbikosokkal kuncog együtt a parlamentben és a parlamenten kívül egyaránt. Erre csak azt tudjuk mondani, hogy Schiffer András rendszeresen abban a liftben utazik a Parlamentben, mint a szocialista, a jobbikos és a fideszes képviselők. Néha még szóba is áll némelyikükkel. Borzalmas.  

Hozzátéve azt, hogy a szerző nyilván nem volt soha LMP szavazó/szimpatizáns, pedig a címben ezt állítja. És hát mit várjunk egy olyan blogtól, ami már a fejlécben is hazudik. Összegezve megállapítható, hogy igen színvonaltalan volt ez a támadás az LMP ellen. Úgyhogy, emberek, nyugodtan szavazzunk az LMP-re. Sokkal hitelesebb, mint a többi párt a palettán.  

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

2 komment

Címkék: lmp

Miért (ne) szavazz?

2014.04.04. 11:34 Rigo'

Statisztikai értelemben jelentéktelen a befolyásunk a választásokra. Ráadásul egy iksz nem mentesít minket négy évre a közéleti aktivitástól, ha valóban számot vetünk az egyéni felelősségünkkel. Akkor mégis minek? Útmutató bizonytalanodóknak.hajr_magyarok_1386845596.JPG

 

a kép forrása: negymadar.blog.hu

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: választás részvétel lmp

Zöld siker Újbudán!

2014.03.12. 13:56 Rigo'

A kerületi zöldeknek sikerült megakadályozni a Homonna utcában közel 100 db fa kivágását. Ugyanakkor ijesztő, hogy még a működésük indulása előtt elüldözték a Piréz Gyermekműhely Alapítványt a Kosztolányi Dezső téren kibérelt ingatlanukból. Beszámoló a keddi gazdasági bizottsági ülésről.

A kerület legnagyobb kertvárosias része folyamatos fenyegetés alatt áll, de szerencsére a Sas-hegy Védők Egyesülete most is résen volt, így most nem kellett vitáznom a fák védelmében. Látva a levélben megküldött részletes indoklást, a bizottság fideszes elnöke a kérelem elutasítását tette fel először szavazásra.

Döntöttünk még egy hiánypótló település stratégiai terv készítéséről, ahol a pályázati győztes állítólag nagy gyakorlattal rendelkezik a különböző érintett csoportokat bevonó műhelymunkában. A főépítész ígérete szerint a tervezésbe bevonásra kerülnek majd a helyi civilek és a lakosság is! Ez a jelenlegi újbudai tervezési gyakorlatot figyelembe véve, ez körülbelül akkora előrelépés lenne a modern városvezetés és -tervezés irányába, mintha a Lúdas Matyi Döbrögije a gondjára bízott területek igazgatását átruházná egy szabadon választott közgyűlésre. (Ahol gondosan ügyelnek arra, hogy valamennyi társadalmi osztály reprezentatív arányban képviseltesse magát.) Volt is már egy hasonló próbálkozás a közösségi kertek kapcsán, még ebben a ciklusban. Ott a Fideszes logika meg is buktatta a valódi közösségfejlesztést, mivel nem egy független szakembert, hanem egy Fideszes képviselőkkel kitömött civil szervezetet bíztak meg a folyamat koordinálásával...

A BKK megismételt tárgyalásainak és kitartásának hála, pár utcával gazdagodott a kétirányú kerékpáros közlekedés lehetősége. Sajnos azt is rögzítettük, hogy kiindulási alapként nem támogatja a kerület a szembe bringázást. Kardoztunk egy keveset a Kruspér utca és a Kende utca kerékpáros kétirányúsításán, de egyedül maradtam az érveimmel, s nagyon nem akartam feszíteni a húrt, mivel a leendő hálózat fő elemeit viszont valamelyest morogva, de elfogadták a bizottsági tagok. 

A több mint félszáz napirendes ülés talán legszomorúbb témája a Piréz Gyermekműhely Alapítvány érthetetlen elüldözése volt egy társasház által. Szerencsére a kerület jófej volt és nem messze onnan, az Október 23. utca 33. szám alatt :-) találtunk nekik egy megfelelő üres helyiséget, ahol a bérleti díjba beszámítjuk a Kosztolányin már elköltött felújítási pénzeket. Ezzel együtt a jelenség több mint aggasztó.

Talán még egy fontos dolgot érdemes kiemelni az ülésről: Őrmező fizető parkolóövezetté nyilvánítását jóváhagytuk, de a kérdés valójában a fővárosnál dőlt el. A kerület szerette volna a kelenföldieket is megvédeni az agglomerációból érkező autók rohamától, azonban Tarlós ezt nem támogatta, sőt az egész M4 vonalán csak Őrmező kapott engedélyt a fizetővé nyilvánításra. Egy rossz szót nem szólhat innentől a Fidesz az előző városvezetésre, mert ugyanazt a töketlenkedést elkövette a parkolóhelyek kialakításánál, mint Demszkyék a vonal tervezésénél. Tarlós évek óta tudja, hogy lesz metró, de csak most kezdik majd el építeni a szükséges kapacitás tizedére tervezett parkolókat... Ha drága lesz Őrmezőn a parkolás, köszönd meg neki! Ha Kelenföldön nem tudsz megállni, azt is köszönd meg neki!

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Már a spájzban vannak a kommunisták!

2014.02.18. 12:39 Rigo'

A polgármester emlékezik. A szórólap szerint azt szeretné, ha soha többé nem lenne kommunista diktatúra. Vajon mit sugall a kommunista jelző a tudatalattinknak? Pontosan azt, hogy a diktatúrával nincs baj, csak a kommunistákkal. Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja2014.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: újbuda

Mire költsek kettő és fél milliárdot?

2014.02.13. 10:30 Rigo'

Ez a kérdés mindig felmerül a 'majdnem' lottónyertesekben. A válasz - zöld szemmel - rendszerint csupa hülyeség, értelmetlen önző kis álom megvalósítása, a pénz jelentette felelősség felismerésének a szikrája nélkül. Nézzük mire költi egy zöld a lottómilliárdjait. Vagyis én. Kíváncsi vagyok, szerintetek mennyire jó az amit kitaláltam?

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

1 komment

Címkék: program részvétel

Önkínzás Fialával

2014.02.05. 14:21 Rigo'

A Rádió Q műsorvezetője a világfájdalomig szomorú volt ma reggel, amiért kiderült ez a Simon 240 Gábor ügy. Az már az ő személyes tragédiája volt, hogy ezzel a stílusú műsorvezetéssel nem lehet feldolgozni az ilyen kríziseket. fiala.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

4 komment · 1 trackback

Címkék: kampány korrupció simon gábor

Most szólj be Tarlósnak!

2014.01.30. 00:25 Rigo'

...Mert szombaton már késő lesz. Még két napig (január 31. péntek éjfélig) lehet véleményt mondani a BKK által tervezett tömegközlekedési változásokról, amik a négyes metró átadása után lépnek életbe a Városban. vaganyzar1.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Szétvált az LMP

2014.01.27. 12:30 Rigo'

Szinte napra pontosan egy évvel a párt szakadása után, végül a 11. kerületi frakció is különvált a januári testületi ülésen. Esetünkben ennek sokkal inkább a közelgő kampány az oka, mint a nézeteltéréseink. szetvalas_1.JPG

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

3 komment

Címkék: kampány önkormányzat demokrácia gazdagrét képviselő testület bajomi gajárszki

A Fidesz támogatja a pénzmosást

2014.01.06. 02:10 Rigo'

Decemberben mégis kijött a nemzetközi pénzmosási megállapodásainkkal szembemenő Stabilitás Megtakarítási Számla végrehajtási rendelete. Az elgondolás az, hogy akik svájci bankszámlákon parkoltatták eddig a nem teljesen tiszta vagyonukat, most hozzák már haza, ezzel is stabilizálva a nemzetgazdaságot. A probléma ezzel az, hogy a nagy pártok által körömszakadtáig védett adóelkerülő vállalkozások pénzein túl legalizálhatja a korrupciós pénzeket és a szervezett bűnözés vagyonát is.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!