Hirdetés

Dél-Buda másképp

A Ti szavazataitokból a Lehet Más a Politika 2 fős frakciót alakíthatott Újbudán 2010. őszén. Rövidesen újra szavazhattok ránk és bízunk benne, hogy az elmúlt 4 év alatt sikerült megfelelnünk a várakozásaitoknak, hiszen ellenzékben is rengeteg előremutató eredményt sikerült felmutatnunk. Továbbra is azon dolgozunk, hogy Újbuda végre egy élhető, egészséges hely legyen, s ne a légszennyezettségi statisztikákat vezesse. Aktív közösségekkel, szabadon beszívható levegővel, tiszta környezettel, minőségi oktatással és jó szociális ellátással, jól fenntartott parkokkal és kiváló közlekedési feltételekkel. Honlapunk: www.delbuda.lehetmas.hu

Budapest levegőminősége

Budapest szmogtérképe

filmek

LMP Dél-Buda a facebookon!

Fotók

Friss topikok

Csak az a kérdés, hogy mikor...

2014.10.01. 11:30 bozon

Sosem állt távol tőlem, hogy az eredeti, elavult tervek szerint megvalósult négyes metró veszélyeit hangsúlyozzam. Most egy csendes időszak van, a metró a tavaszi választási kampány részeként megnyílt, az utasok el-ellézengenek rajta; emellett a felszíni hálózat drasztikus csonkítás nélkül megúszta a metróátadást. Egyelőre. Nem lehet ugyanis büntetlenül elpazarolni harminc év szinte összes budapesti közlekedésfejlesztési forrását egy alapjában véve használhatatlan beruházásra. Mondanám, hogy ne legyen igazam, de ez egyszer fájdalmasan vissza fog ütni.

negyes_metro.jpg

út a semmibe? - a kép forrása ittlakunk.hu

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés újbuda

Buták legyünk vagy szabadok?

2014.09.29. 12:12 bozon

Nemrégiben hozta az Index a nemtudoménhanyadik visszajelzést arról, hogy Magyarország igenis egy elhülyülő ország. Hiába áltatjuk magunkat az egy főre eső Nobel-díjasok számával meg hasonló színes lózungokkal a híres magyar kreativitásról, ki kell mondani, hogy nem lecsúszóban vagyunk, hanem már tényszerűen lecsúsztunk. „… lecsúsztunk, pont.” – fejeződhetne be az előző mondat, de miért nyugodnánk ebbe bele? Ugyanúgy, ahogy ténylegesen kitermelődtek itt a Nobel-díjasok, ahogy ténylegesen okosak voltunk valaha, s ahogy létezett a híres magyar kreativitás, megtörténhet mindez újra.

oktatas.nyest.hu.jpg a kép forrása: nyest.hu

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

16 komment

Címkék: oktatás program

4. rész: Új remény (városfejlesztés zölden, okosan)

2014.09.26. 11:26 Rigo'

Mi egy olyan kerületet szeretnénk mindenek előtt, ahol jó élni. Függetlenül attól, hogy mivel közlekedsz, mennyi pénzed van, vagy éppen hol laksz. Olyat, ahol a szomszédok jól ismerik egymást, mert az önkormányzat ezt elősegíti. Közösségszervező programokkal, vonzó közterekkel vagy akár célzott pályázatokkal is. A mi városunkban felszámoljuk az energiaszegénységet, hogy a lakói többre jussanak.

IMG_7095_kiv (1).jpg

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: választás kultúra természetvédelem energetika zöldfelület rezsicsökkentés

Tarlósék adóssága: a romokban lévő 3-as metró

2014.09.26. 10:00 pgeri

A 3-as metróról nem beszélni kell, nem trükkök százaival megoldani, hogy végül az oroszok újíthassák azt fel. Hanem azonnal megkezdeni a „minimálfelújítást” és az új szerelvények beszerzését, valamint nyílt és korrekt szakmai vitát kezdeményezni a vonal hosszabb távú jövőjéről: a meghosszabbítás módjáról, a vasútra kijárás lehetőségéről.

Budapest M3 Metro.svg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

19 komment

Címkék: budapest közlekedés

Újbuda Veled épül?

2014.09.25. 11:26 Rigo'

A tények mást mutatnak. Pár napos sztori, hogy 3-12 éve felvetett problémákra most, néhány héttel a választások előtt próbál "átadható" intézkedést eszkábálni a kabinet. Olyan komolyan veszik a saját szlogenjüket, hogy nem csak a környéken lakók, de még a terület választott képviselői sem értesülnek a hirtelen jött parkrendezési kedvről semmit...

2014-09-20 13.29.12.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: kampány választás demokrácia részvétel zöldfelület

Választási programjaink: 3. rész: Az önkormányzat megújulása

2014.09.23. 10:20 Rigo'

Újbuda évtizedek óta a főváros egyik legdinamikusabban fejlődő kerülete. Több mint 20 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodik, melyből 7 milliárdot tesznek ki csak az iparűzési adóból befolyó bevételek. Érthető, hogy sokan szeretnék ezt a gazdasági sikersztorit vezetni. Azonban a látványberuházások és a vállalkozó haveroknak kedvező ingatlanpanamák mellett kevés figyelem jut a rendszer lelkét jelentő intézményekre. Az LMP szakértői szerint pedig itt rejlik a demokratikus megújulás kulcsa. 

feneketlen.jpg

fotó: Galla-Korodiny Vanda

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás választás program önkormányzat demokrácia gyermek egészségügy szociális hajléktalanság bölcsőde

Választási programjaink: 2. rész - Újbuda közlekedésének fejlesztése

2014.09.18. 12:50 Rigo'

Kerületünket nagymértékű átmenőforgalom sújtja, aminek a negatív környezeti hatásai az itt élők egészségét és életminőségét rombolják. Budapest nyugati és déli agglomerációjából naponta autók tízezrei lépnek be a fővárosba Újbudán keresztül, jelentős légszennyezést és zajterhelést okozva. A probléma megoldását a közösségi közlekedés – különösen az agglomerációs járatok – fejlesztésében, a kerékpározás és gyaloglás feltételeinek javításában, valamint az autóhasználat ésszerű keretek közé szorításában látjuk.

Osztyapenko_BBalint.jpg

fotó: Bajomi Bálint

A budapesti és az agglomerációs közlekedést egységben kell kezelni, ezért is javasoljuk a BKK továbbfejlesztéseként a Budapesti Közlekedési Szövetség létrehozását, aminek a hatásköre már az agglomerációra is kiterjedne. A BKSZ koordinálásával megvalósuló fejlesztésekben az újbudai önkormányzat feladata a helyi érdekek képviselete, és a helyi lakosság véleményének becsatornázása, de azt látni kell, hogy az elővárosaival együtt 2 milliós Budapest közlekedési problémáit önmagában nem tudja megoldani egy kerületi önkormányzat.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

7 komment

Címkék: választás közlekedés program újbuda levegőminőség

Csak a Fidesz! (kampányolhat a borfesztiválon)

2014.09.09. 10:00 pgeri

Gondoltunk egy nagyot a kis budafoki csapatunkkal: menjünk ki a borfesztiválra, osszunk kis zöld lufikat a gyerekeknek, ünnepeljünk egy kicsit, meg úgy általában legyünk jófejek, lopjuk be magunkat mindenki szívébe, aki felénk néz. Persze az ember még kampányidőszakban, amikor amúgy megtehetné, sem megy úgy egy rendezvényre, hogy a házigazdának ne szólna. Szóltunk, kaptunk is cserébe egy talán kicsit kioktató, de második olvasatra korrektnek tűnő választ, aminek a lényege nagyjából a következő pár mondatban van:

(...)
Valamint a rendezvény jellege és a 25. Pezsgő és Borfesztivál jubileuma sem engedi meg az ehhez hasonló kitelepüléseket, mondhatjuk ez is egy hagyomány. Kérem, indokaink elfogadását és bizonyára Ön is belátja, hogy eltérő hatása lenne egy ilyen kitelepülésnek, illetve közvetlen politikai propagandának egy gasztronómiai, kulturális fesztiválon.

Meggondoltuk tehát mi is a dolgot, és végül arra jutottunk, hogy a rendezőknek igaza van: jobb, ha ez a jó kis rendezvény teljesen politikamentes marad. Magánemberként persze többen is lenéztünk. A rendezvény idén nagyon jól nézett ki: sok program és kiállító volt, és a pártok is úgy tűnt, tiszteletben tartották a rendezők kérését. Mindegyik, kivéve egyet. Nekik úgy látszik ezt is szabad:

 

cccc.jpg

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

2 komment

Címkék: kampány önkormányzat demokrácia budafok

Városiasság

2014.09.03. 10:00 bozon

A választások előtti kopogtatás, illetve a támogató aláírásgyűjtés azon kívül, hogy finoman szólva nem egy jól működő, értelmes rendszer, valamire azért mégiscsak jó. A nagyívű programelemek mellé a helyi lakókkal elbeszélgetve máris elkezdhetjük összeszedni azokat az apróbb intézkedéseket is, amelyekért a kerületi önkormányzatokba remélhetőleg bejutva szinte már az első naptól dolgozhatunk.

A XXII. kerület hegyen levő részén egy ilyen probléma, hogy a fennsíkot átszelő Gádor és Háros utcákon kevés a zebra. S hogy mennyire szükség van a lakossági visszajelzésekre: elsősorban a közlekedés ügyével foglalkozom, ezért bár nem sűrűn járok erre, igazán feltűnhetett volna, hogy gyalogosként valóban nem könnyű érvényesülni errefelé. A zebrákon túl járdákkal sem kényeztetik el itt túlságosan az embert.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: tömegközlekedés budafok zebra kopogtatás Budaörsi út

Lehet Más az 1-es villamos!

2014.08.30. 11:00 bozon

Úton-útfélen halljuk, hogy jó ez a "Lehet Más..." szlogen,  könnyű már egy félmondatban elmondani, hogy trágya, ami most van; na, de mi a programotok?" Ahelyett, hogy filozófiai magasságokba ugranék (a"Lehet Más" önmagában igenis program, életfilozófia, életmentés, amikor az ugyanolyan a biztos pusztulásba visz!) alkalmazom az 1-es villamos Fehérvári út és Etele tér közti hosszabbítására.

 

parkst_stk_6539.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés program demokrácia villamos kelenföld levegőminőség