Hirdetés

Dél-Buda másképp

2010. óta van a felelős gondolkodó embereknek politikai képviselete Újbuda önkormányzatában. 2014-ben sikerült meggyőznünk Budafok-Tétény népét is arról, hogy érdemes ránk szavazni. Most már csak meg kell nyernünk a választásokat mindkét kerületben, hogy megszűnjön a korrupció és élhető helyekké váljanak. Az odavezető útról és a közben támadt gondolatainkról szól ez a blog.

Budapest levegőminősége

Budapest szmogtérképe

filmek

LMP Dél-Buda a facebookon!

Fotók

Címkék

1-es villamos (2) ajánló (15) ajánlószelvény (19) aláírásgyűjtés (4) bajomi (29) Bajomi (3) Bartók Béla (2) bizottságok (10) bkk (5) bölcsőde (2) budafok (12) Budaörsi út (2) budapest (10) bűnmegelőzés (3) cba (2) dayka gábor utca (3) demokrácia (45) dioszegi (7) egészségügy (5) egyházak (5) együttműködés (2) előterjesztés (12) energetika (2) fakivágás (3) feneketlen-tó (2) fenntarthatóság (15) Fidesz (6) filmklub (14) gajárszki (53) gazdagrét (12) gazdaságpolitika (2) gellért hegy (3) globalizáció (3) gomba (2) Gomba (2) gyermek (9) hajléktalanság (10) iskolai (2) javor (19) jobbik (4) kampány (24) karácsony gergely (2) kelemen b. diána (3) kelenföld (10) képviselő testület (34) kerékpár (8) kisebbség (3) klub (5) költségvetés (9) környezetszennyezés (7) korrupció (3) közlekedés (37) kultúra (18) kulturális városközpont (4) levegőminőség (14) lmp (45) madárhegy (2) média (2) móricz zsigmond körtér (15) Nagytétény (2) ner (2) ökopolitika (7) oktatás (11) önkormányzat (45) Orbán (3) őrmező (7) parlament (2) piac (4) Pintér Béla Társulat (2) polakovics (8) program (38) részvétel (49) rezsicsökkentés (2) sas-hegy (3) sasad (4) scheiring gábor (4) schiffer (2) sport (2) stadionépítés (2) szabo rebeka (2) székelyföld (2) szentimreváros (3) színház (4) szociális (4) természetvédelem (6) töketlenkedés (2) trianon (2) újbuda (54) urbanista (4) választás (35) Vezér (2) villamos (2) XXII. (2) zöldfelület (36) zp (7) Címkefelhő

Friss topikok

  • fofilozofus: @DFK: Igazad van, a befektetőknek biztos jól jönne egy kis csőd, meg ezeknek a senkiháziaknak, aki... (2014.12.19. 17:48) Államcsőd kéne már!
  • odamondó: hápersze. álmodozzatok. (2014.12.04. 21:55) Jobban fél a Fidesz az LMP-től mint Vonától és Bajnaitól
  • bozon: @nagycigi: "Biztos, hogy az északi oldal a páros?" Igazad van, nem ellenőriztem, átvettem az idéz... (2014.12.03. 12:24) Az 1-es villamos visszatér
  • törzsmókus: a BKK-t Vitézy tette azzá, ami. nem szabad feláldozni őt azért, mert épp összerúgta a port Tarlóss... (2014.11.25. 21:45) Menjen inkább Vitézy!
  • Csöre: Áron, Te meg inkább tiltsd ki Pityut az oldaladról, ne ülj fel a provokációnak. (2014.11.03. 07:13) Mondjak le?

Államcsőd kéne már!

2014.12.15. 14:00 Gajárszky Áron

És ez nem egy kocsmatöltelék óhaja, hanem Magyarország vezető befektetési alapkezelői mondják*. Nem kérdezik, hanem mondják. Azt mondják egyes alapkezelők, hogy akkora a korrupció, hogy képtelenek dolgozni. Csak hogy értsd: ez olyan, mintha egy hentes marhavészért imádkozna…

pengo3.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

86 komment · 1 trackback

Címkék: gazdaságpolitika

A nagy ötlet: dugódíj helyett dugónövelő díj

2014.12.13. 10:00 pgeri

Az átlag, sztrádamatricát nem nagyon használó autós előtt bezárul az M0 körgyűrű egy része és a bevezető autópálya szakaszok. Kinek jó az vajon, hogy a peremkerületek nem erre tervezett fő- és mellékútjaira megsokszorozott forgalmat zúdít? Egy díjnak épp az volna az értelme, hogy a zsúfolt, problémás helyekről kiterelje a forgalmat, ezzel összességében gyorsítva a haladást - lásd a gyáván halogatott, lényegében soha fel nem vállalt dugódíjat, ami a most tervezett "elkerülődíjjal" szemben egy logikus döntés volna.

szomszedok.jpg

Nem mindenki van ilyen szerencsés helyzetben...
(forrás: https://www.facebook.com/Szomszedok.forever)

A dél-budai régiót elvileg két oldalról is fenyegeti a rendelkezés: az M1-M7 bevezetőjének díjasítása brutális forgalmat fog átterelni a Budaörsi útra és a Balatoni útra, valamint - lásd egyik kéz nem tudja, mit csinál a másik - teljesen szükségtelenné teszi a most épülő gigacsomópontot Őrmezőn, 10 milliárd forintot szórva ki a szélbe.

A másik hatás főleg Budafokot érinti, amennyiben az M0 körgyűrű ezen szakasza is fizetőssé válik (egyelőre úgy látszik ezt megússzuk): az M0-val párhuzamos utak (pl. Angeli u., Párhuzamos u.) óriási terhelést fognak kapni, így a légszennyezés és zajterhelés várhatóan növekedni fog - a zajvédő falak csak az autópályát választják el a lakott területektől, a mellékutak azon kívül futnak.

Ezen kívül a Dél-Pestre tartó forgalom nagy része ezek után a bevezető főutakat, majd a Lágymányosi hidat fogja használni, ezzel terhelve az egyébként is erősen terhelt szakaszokat, káros mellékhatásként szétverve a 33-as buszcsalád menetrendjét.

Az LMP dél-budai (11. és 22. kerületi) szervezete felkéri Hoffman Tamás XI. kerületi és Karsay Ferenc XXII. kerületi polgármestereket, hogy tiltakozzanak a kerületeinket károsan érintő tervek ellen. Kérjük továbbá két országgyűlési képviselőnket (Simicskó Istvánt és Szabolcs Attilát), hogy ne támogassák szavazatukkal a dugógeneráló adót.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Intézkedést várok, nem választ!

2014.12.08. 14:33 Rigo'

Az idei közmeghallgatáson látványossá vált, hogyan csökken az érdeklődés a kerületben a közügyek iránt. Az első képviselői ciklusom kezdetén (2010, 2011) alig fértünk a terembe, most igen szellősen ültünk. Ez az eredménye, ha egy polgármestert nem tudnak elérni a szavazói soha. Szerencsére a zöldek már tudják: a lakossággal való jó együttműködés nélkül nincs tartós siker.

img_5008_k.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat újbuda levegőminőség részvétel zöldfelület gajárszki

Jobban fél a Fidesz az LMP-től mint Vonától és Bajnaitól

2014.12.03. 15:06 Rigo'

Újbuda harmadik legnépszerűbb pártja kapja a legkevesebb erőforrást az önkormányzati munkához. Láthatóan a Hoffmann-kabinetnek szimpatikusabbak a szélsőjobboldaliak. Sőt, még a rettegett bajnaistákat is jobban szeretik, mint azokat, akiknek a legsikeresebb fejlesztéseit köszönheti a Hoffmann-éra.  Az erőforrások elosztásából legalábbis ez látszik.

diagram2.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

9 komment · 1 trackback

Címkék: választás önkormányzat újbuda lmp

Közmeghallgatás Újbudán – 2014, avagy kérdezz bátran Hoffmann Tamástól

2014.12.02. 09:00 irtis

December 4-én 17 órától közmeghallgatás lesz a Polgármesteri Hivatal földszinti nagytermében (Budapest XI. kerület, Zsombolyai u. 5.). Hoffmann Tamás polgármester úr fog válaszolni a lakosságtól előzetesen írásban kapott kérdésekre. A visszajelzésekből úgy gondoltuk, hogy mivel a kerületi lakosok jelentős részét nem tájékoztatták róla, hogy létezik a közmeghallgatás lehetősége Újbudán, így hát majd mi megtesszük ezt a kerület vezetése helyett.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: program újbuda közmeghallgatás hoffmann tamás

Az 1-es villamos visszatér

2014.12.01. 14:00 bozon

Tartalom

 

Miért alakult meg a BKK, ha ez a tervezési folyamat is úgy megy, ahogy öt vagy húsz évvel ezelőtt ment volna? Valaki valahol kitalálta, hogy milyen – lényegében mellékes – elemekhez ragaszkodik a fejlesztés során, és ha bármikor úgy tűnik, hogy ennek ezerszer vagy milliószor fontosabb érvek mondanak ellent, akkor a tervezők és a BKK inkább mondvacsinált álérvekbe kapaszkodik. A valóságot megpróbálja a prekoncepcióhoz igazítani, mintsem a városlakók és a használók érdekét kövesse. Ez derült ki az általánosságok szintjén, amikor továbbvizsgáltuk az 1-es villamos és az Etele úti fák viszonyát.

bartfai_M02_T.jpg
Ciki propagandakép egy szűklátókörű tervhez: kis lombú díszfák, szűk közút, kerékpársáv nélkül forrás: bkk.hu

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

4 komment

Címkék: fakivágás töketlenkedés bkk 1-es villamos

Menjen inkább Vitézy!

2014.11.24. 08:59 pgeri

A fővárosi közgyűlés nemsokára tárgyalja azt az előterjesztést, ami lényegében a ma ismert BKK felszámolását tartalmazza. Sőt, még ennél is rosszabb a helyzet: a nyilvánvaló cél, Vitézy korlátozása miatt Tarlósék beiktatnak a BKK (és a BVK) fölé még egy szintet, a Városigazgatóság Zrt-t. Költséges mutatvány egyetlen renitens fiatal megrendszabályozásáért…

bkv-busz-kicsúszott.jpg

Vajon így jár a BKK is? (fotó: 444.hu)

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

1 komment

Címkék: budapest közlekedés főváros bkk

Tüntetés a jövőnkért

2014.11.21. 16:00 bozon

Sokszor elmerülünk a szakpolitikákban, észrevételezzük, hogy mondjuk a közlekedésügyben vagy az adók terén valamit – vagy éppen mindent – tönkretesz a Nemzeti Együttműködés Rendszere, máskor meg tüntetgetünk, mert a politika „úgy általában” nem az ország érdekeit szolgálja. Aztán ki-ki megunja és hazamegy, vagy pozitívabban szemlélve a dolgot legyint az egészre, másnap reggel is dolgozni megy, és egészségesen reménykedik, hogy még jőni fog egy jobb kor, mely után buzgó imádság epedez... 

Sajnos most is rossz hírem van. A haza árulói azon is kitartóan dolgoznak, hogy ne jöjjön. 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás tüntetés hazaárulás ner

Mit kíván a magyar nemzet?

2014.11.20. 13:00 Rigo'

Biztosan nem hungaro-pannon-népi-nemzeti-magyar-rappet, ahogy a költő mondja. Sokkal inkább megélhetést, jövőképet, szabadságot és kevésbé szemét kormányt. Én a hétfői 37 db tüntetésből csak a budapestin voltam kint, de ott ez nem jött át. Sőt. Konkrétan az jött át, hogy dühösek vagyunk, de ha ezt kiadtuk, akkor senkinek nincs forgatókönyve arra, hogy mi legyen. Mondok egyet.

20141117budapest-kozfelhaborodas-napja.jpg

forrás: origo.hu

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia pártok közfelháborodás

Vasárnap is nyitva vagyunk (még)!

2014.11.17. 00:42 pgeri

Tudom, mostanság van elég sok fontos ügy, például épp nyírják kifelé a gimnáziumokat, ezzel a hosszabb távú jövőnket, az adónk pedig ahhoz a NAV-hoz kerül, ahol egy agresszív kismalacként viselkedő Fidesz-káder a főnök, és az esetleg komolyabb ügyekre rádöbbenő munkatársakat kivágják, netán be is perelik. És persze este tüntetés, amin mi is ott leszünk. 

Ma mégsem ezekről a komoly ügyekről fogok írni, hanem egy apróságról, ami mégis remekül mutatja, hogy gondolkozik a kormány a társadalomról. A vasárnapi nyitva tartás ügyéről van szó. 

nyitvatartas.jpg

Két fontos dolgot is megmutat nekünk az ügy. Az egyik a „szokásos” központosított mutyi, a másik pedig az atyáskodó, az embereket hülyének néző mentalitás.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: verseny szabadság mutyi cba