Hirdetés

Dél-Buda másképp

A Ti szavazataitokból a Lehet Más a Politika 2 fős frakciót alakíthatott Újbudán 2010. őszén. Rövidesen újra szavazhattok ránk és bízunk benne, hogy az elmúlt 4 év alatt sikerült megfelelnünk a várakozásaitoknak, hiszen ellenzékben is rengeteg előremutató eredményt sikerült felmutatnunk. Továbbra is azon dolgozunk, hogy Újbuda végre egy élhető, egészséges hely legyen, s ne a légszennyezettségi statisztikákat vezesse. Aktív közösségekkel, szabadon beszívható levegővel, tiszta környezettel, minőségi oktatással és jó szociális ellátással, jól fenntartott parkokkal és kiváló közlekedési feltételekkel. Honlapunk: www.delbuda.lehetmas.hu

Budapest levegőminősége

Budapest szmogtérképe

filmek

LMP Dél-Buda a facebookon!

Fotók

Friss topikok

1956 2014-ben

2014.10.23. 10:59 bozon

Új kerületi önkormányzatunk megalakulása alkalmából tegnap nemcsak a szokásos formaságokat és álünnepélyességeket ülhettük végig, hanem a helyi 1956-os ünnepi megemlékezést is. Bombasztikus közhelynek hangzik, és talán minden évben leírja valaki, de az '56-os forradalomnak igen súlyos és aktuális üzenete van mostanában. De most tényleg. Amikor Budapest ifjúsága és nem ifjúsága elhatározta, hogy nem enged, sőt, fegyvert ragad, és akár haláláig harcol, akkor egy olyan korért harcolt, amikor ez az üzenet nem ennyire súlyos és nem ennyire aktuális.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: 1956 oroszok ner

Tájkép választás után

2014.10.18. 12:28 bozon

Legelőször is nagyon köszönjük a szavazatokat mindenkinek, aki megtisztelte jelöltjeinket a bizalmával. Én személy szerint nagyon köszönöm azt is, ha a mondanivalónk, programjaink áttanulmányozása után döntött esetleg valaki egy másik párt mellett. Bár minden szavazat alapos mérlegelés után születne! E tudatos szavazók bizalmát igyekszünk a jövőben megszerezni, valamint tenni azért, hogy minél több ember legyen egyáltalán tudatos szavazó.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: választás értékelés

Meztelenül Újbudáról

2014.10.12. 00:30 Rigo'

A XI. kerületben mindig nagyon kiegyensúlyozott mérkőzések zajlottak, ahol bizony a többség megszerzéséhez rendszerint a mérleg nyelvét játszó pártocskákkal is ki kellett egyezni. (1998-ban ez például a MIÉP volt.) Éppen ezért volt óriási szám, amikor Molnár Gyula duplázni tudott. Igaz, ehhez kellett egy Fideszen belüli belharc, amikor Kupper András (Orbán Viktor katonaorvos-társa) ellen 2006-ban elindult a 2002-ben leköszönt Juhos Katalin, és a Reális Zöldek színeiben sikerült elegendő szavazatot elvennie a Fidesztől.

a legjobb jeno.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Az elmaradt interjú

2014.10.11. 17:07 pgeri

Történt egy kis malőr, az ittlakunk.hu elvileg minden polgármesterrel csinált online interjút, csak engem nem találtak meg, illetve mire megtaláltak, és válaszoltam, lejárt a határidő. Nem mondom, hogy nem furcsállom az egészet, hiszen a google kereső mellett valakit nem megtalálni azért szerintem erős bravúrnak számít, de tény, hogy mi is hibáztunk, hiszen rossz (de sajnos létező) cím van megadva az egyik facebook oldalon elérhetőségnek.

A lényeg, hogy ha már az ittlakunk.hu-ra emiatt nem tud felkerülni az interjú, azért valahol nyoma legyen, hogy tegnap éjjel a jól megérdemelt alvás helyett a feltett 9 kérdésen gondolkoztam.

UPDATE: bár az első munkatárs elutasítóan nyilatkozott, a cikket végül egy másik munkatárs gyorsan kitette tegnap, ezzel nyilván rácáfolva az előző érvekre. Mit mondhatnék? Jobb később, mint soha. És köszönet a végül intézkedő kolléganőnek.

IMG_0741.JPG

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: kampány közlekedés belváros budafok pongracz

Az LMP-s szavazat nem vész el, csak átalakul!

2014.10.10. 14:35 Rigo'

Vannak olyanok, akiknek kérdés, hogy mi értelme egy hozzánk hasonlóan hiteles, elkötelezett, bevállalós, felkészült, szexi és zöld pártra szavazni, :-) ha egyszer minimális esélyünk van a győzelemre. A kérdés jogos, ezért most nagyon egyszerűen áttekintjük a kompenzációs helyszerzés lényegét.

Egyrészt fontos, hogy hit nélkül nincs győzelem. Másrészt szeretnénk hangsúlyozni a töredékszavazatok és a kompenzációs lista jelentőségét. A fővárosi kerületekben történő szavazás menete ugyanis a következő: Minden kerületben – így a XI.-ben és a XXII.-ben is – a képviselőket vegyes választási rendszerben választjuk. Ez annyit tesz, hogy az egyéni választókerületek mellett kompenzációs lista is létezik.

lmp logo_szavazas.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

4 komment · 2 trackback

Címkék: választás önkormányzat választási rendszer töredékszavazat

Ezerkilencszázkilencvenöt, te csillag!

2014.10.09. 11:51 bozon

Ahogy múlik a Bokros-csomag emléke, úgy erősödik az a vélekedés, hogy az aztán valami szuper dolog volt. Az állította arra a „rakétapályára” – innen nézve – a gazdaságot, amin az elkövetkező években haladt. Miután az álbaloldal vezetői rájöttek, hogy nem olyan lovat akartak, e vélekedés erősségében, elterjedtségében bíznak a főpolgármester-választáson. Ez a lufi azonban gyorsan kipukkadt. 

bokros.jpeg

 

 

 

 

fotó: STOP/ Szokolay László

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: bkv költségvetés bokros lajos bkk

Megcsalt újbudaiak

2014.10.08. 12:21 Rigo'

Szuper dolog, hogy Molnár Kopaszigát Gyulát 2010-ben leváltotta a népakarat, de a helyzet az, hogy Hoffmann Tamás 4 éve alatt nem csökkent a korrupció Újbudán. Úgy tűnik, hogy ha a régi „elitre” szavazol, akkor mindenképp egy csapodár társat választasz, aki nem méltó a bizalmadra. Nézzük sorban a tényeket! 


Képkivágás.png

forrás: http://atlatszo.hu/2014/10/03/becker-andras-az-oligarchacsere-projekt/

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

1 komment · 1 trackback

Címkék: önkormányzat korrupció közbeszerzés kulturális városközpont ügyvédi költség

A párt vagy a város?

2014.10.07. 10:30 Rigo'

Újbudát könnyen abban a helyzetben érheti a reggel október 13-án, hogy van egy polgármestere, amelyik nem tudja kormányozni a kerületét, mert nem birtokolja a képviselői mandátumok többségét a frakciója. Ez a helyzet csődközelbe vitte Esztergomot, így felelős városatyaként megpróbálom megelőzni a bajt, és felhívást intéztem leendő képviselőtársaimhoz: 

felhivas.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: választás önkormányzat demokrácia ujbuda gajárszki

Bringára fel, Újbuda!

2014.10.06. 10:55 irtis

A kerékpáros civilek a Tour de Voks nevű felvonulás során felkeresték a főpolgármester-jelölteket, és arra kérték őket, hogy vállaljanak be minél több kerékpáros fejlesztést. Tarlós István és Staudt Gábor még a menet fogadására sem volt hajlandó, ami mindent elmond a demokráciafelfogásukról és a biciklis ügyhöz való hozzáállásukról. Csárdi Antal, az LMP jelöltje viszont egyedüliként az összes kért fejlesztést bevállalta, és büszkén hangoztatta, hogy a bringások pártja az LMP. Lássuk mit jelent ez Újbudán!

A kerület kerékpáros infrastruktúrája nem épp a legjobb. Forrás: Magyar Kerékpárosklub

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés program kerékpár újbuda lmp

A közélet vége

2014.10.02. 11:00 Rigo'

A néppártok. Az első lakossági fórumot, ahol a gazdagréti körzetek képviselőjelöltjei vitázhattak a közönség előtt, a Fidesz és az MSZP is bojkottálta. Jelen volt az LMP, a Jobbik és a MOMA. Azaz a „nagyok” szerint a választóiknak nem kell tájékozódni a legfontosabb szavazás előtt, csak húzzák be az ikszet rutinból. Az LMP ezt 60%-os pártként sem engedné meg magának…

 IMG_9838.jpg

A kép illusztráció

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá! · 1 trackback