Hirdetés

Dél-Buda másképp

A Ti szavazataitokból a Lehet Más a Politika 2 fős frakciót alakíthatott Újbudán 2010. őszén. Rövidesen újra szavazhattok ránk és bízunk benne, hogy az elmúlt 4 év alatt sikerült megfelelnünk a várakozásaitoknak, hiszen ellenzékben is rengeteg előremutató eredményt sikerült felmutatnunk. Továbbra is azon dolgozunk, hogy Újbuda végre egy élhető, egészséges hely legyen, s ne a légszennyezettségi statisztikákat vezesse. Aktív közösségekkel, szabadon beszívható levegővel, tiszta környezettel, minőségi oktatással és jó szociális ellátással, jól fenntartott parkokkal és kiváló közlekedési feltételekkel. Honlapunk: www.delbuda.lehetmas.hu

Budapest levegőminősége

Budapest szmogtérképe

filmek

LMP Dél-Buda a facebookon!

Fotók

Friss topikok

  • pgeri: Érdekes módon a Jobbik zárva tudta tartani a talán még a Fidesznél is jobb elhelyezkedésű irodáját... (2014.09.10. 11:50) Csak a Fidesz! (kampányolhat a borfesztiválon)
  • cso zsi: @Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: A Hamzsabégin nem lesz semmi, vagy így marad... (2014.08.31. 10:36) Pokolba az 1-es villamossal?
  • promontor: Örülök, hogy ez az írás nem képviseli az LMP álláspontját, ugyanis meglehetősen demagógra sikerede... (2014.08.26. 20:00) Elirigyelték tőlünk a lombjainkat
  • tutti: A legtöbb európai/nyugati ország pont abból halmozott fel iszonyatos tőkét/gazdasági hatalmat, hog... (2014.08.15. 00:34) Türkménbasi kettő másképp
  • Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: @Bandi-v: az a 44 fa siman beferne arra a szep gyepes teruletre, pont mint ujpalotan, ja hogy akko... (2014.08.09. 00:35) Fagyilkosok nyara Újbudán

A velünk élő Demszky-korszak

2014.09.15. 11:00 Rigo'

Mi lenne, ha Demszky Gábor és barátai győztek volna 2010-ben a budapesti önkormányzati választáson?

demszkyh.jpg

a kép forrása: velemenyvezer.blog.hu

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés demszky töketlenkedés bkk

Kerületi programjaink, 1. rész.: Budafok-Tétény

2014.09.10. 11:01 pgeri

Kedves Olvasóink!

Nagy nap ez a mai, hiszen végre megindíthatjuk az offenzívánkat egy frankóbb 22. kerületért, miután minden területen jóváhagyták a jelöltjeinket. Az aláírásgyűjtés azon kívül, hogy remek logisztikai teszt volt, még egy el nem hanyagolható aprósággal járt, amire bozon nemrég egy posztban már rámutatott: ilyenkor feltárulnak az apróbb, helyi ügyek is, amelyek egy terepen nem járó politikus számára rejtve maradnának. 

A sok kis helyi ügyből és saját ötleteinkből aztán már össze lehet könnyedén rakni egy olyan program-vázlatot, aminek megvalósításával sok területen jobbá lehetne tenni az itt lakók életét. Igen, azokét is, akik amúgy magasról tesznek a politikára. Ez a program azonban nem egy kőbe vésett műfaj: épp az egyik leglényegesebb ígéretünk az, hogy mi valóban oda kívánunk figyelni a civil és lakossági javaslatokra. A programunkat tehát együtt alakítjuk. Hosszabb távon csakis ezt a fajta politizálást tartom célravezetőnek, még akkor is, ha egyelőre épp ennek ellenkezőjét, a „majd felül megmondják” rendszert és az ebből fakadó érdektelenséget látjuk magunk körül.

A program a térképre kattintva tölthető le. Jó olvasgatást, és sok-sok visszajelzést, építő vitát kívánok!

Pongrácz Gergely, Budafok-Tétény LMP-s polgármester-jelöltje

 

22-ker.jpg

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: program budafok Nagytétény Pongrácz Gergely

Csak a Fidesz! (kampányolhat a borfesztiválon)

2014.09.09. 10:00 pgeri

Gondoltunk egy nagyot a kis budafoki csapatunkkal: menjünk ki a borfesztiválra, osszunk kis zöld lufikat a gyerekeknek, ünnepeljünk egy kicsit, meg úgy általában legyünk jófejek, lopjuk be magunkat mindenki szívébe, aki felénk néz. Persze az ember még kampányidőszakban, amikor amúgy megtehetné, sem megy úgy egy rendezvényre, hogy a házigazdának ne szólna. Szóltunk, kaptunk is cserébe egy talán kicsit kioktató, de második olvasatra korrektnek tűnő választ, aminek a lényege nagyjából a következő pár mondatban van:

(...)
Valamint a rendezvény jellege és a 25. Pezsgő és Borfesztivál jubileuma sem engedi meg az ehhez hasonló kitelepüléseket, mondhatjuk ez is egy hagyomány. Kérem, indokaink elfogadását és bizonyára Ön is belátja, hogy eltérő hatása lenne egy ilyen kitelepülésnek, illetve közvetlen politikai propagandának egy gasztronómiai, kulturális fesztiválon.

Meggondoltuk tehát mi is a dolgot, és végül arra jutottunk, hogy a rendezőknek igaza van: jobb, ha ez a jó kis rendezvény teljesen politikamentes marad. Magánemberként persze többen is lenéztünk. A rendezvény idén nagyon jól nézett ki: sok program és kiállító volt, és a pártok is úgy tűnt, tiszteletben tartották a rendezők kérését. Mindegyik, kivéve egyet. Nekik úgy látszik ezt is szabad:

 

cccc.jpg

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

2 komment

Címkék: kampány önkormányzat demokrácia budafok

Városiasság

2014.09.03. 10:00 bozon

A választások előtti kopogtatás, illetve a támogató aláírásgyűjtés azon kívül, hogy finoman szólva nem egy jól működő, értelmes rendszer, valamire azért mégiscsak jó. A nagyívű programelemek mellé a helyi lakókkal elbeszélgetve máris elkezdhetjük összeszedni azokat az apróbb intézkedéseket is, amelyekért a kerületi önkormányzatokba remélhetőleg bejutva szinte már az első naptól dolgozhatunk.

A XXII. kerület hegyen levő részén egy ilyen probléma, hogy a fennsíkot átszelő Gádor és Háros utcákon kevés a zebra. S hogy mennyire szükség van a lakossági visszajelzésekre: elsősorban a közlekedés ügyével foglalkozom, ezért bár nem sűrűn járok erre, igazán feltűnhetett volna, hogy gyalogosként valóban nem könnyű érvényesülni errefelé. A zebrákon túl járdákkal sem kényeztetik el itt túlságosan az embert.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: tömegközlekedés budafok zebra kopogtatás Budaörsi út

Lehet Más az 1-es villamos!

2014.08.30. 11:00 bozon

Úton-útfélen halljuk, hogy jó ez a "Lehet Más..." szlogen,  könnyű már egy félmondatban elmondani, hogy trágya, ami most van; na, de mi a programotok?" Ahelyett, hogy filozófiai magasságokba ugranék (a"Lehet Más" önmagában igenis program, életfilozófia, életmentés, amikor az ugyanolyan a biztos pusztulásba visz!) alkalmazom az 1-es villamos Fehérvári út és Etele tér közti hosszabbítására.

 

parkst_stk_6539.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés program demokrácia villamos kelenföld levegőminőség

Pokolba az 1-es villamossal?

2014.08.27. 01:37 Rigo'

Szenvedélyünk a fairtás! Ez lehetne Újbuda még regnáló városvezetésének hiteles szlogenje a keddi gazdasági bizottság ülése nyomán. Ezúttal 242 db fa legyilkolását hagyták jóvá a Fideszes városatyák.

 299111_165395023540911_1508352802_n.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

72 komment

Címkék: közlekedés kelenföld részvétel 1-es villamos etele út

Te leállíttatnád a metrót, ha nem tudsz tőle aludni?

2014.08.15. 17:17 Rigo'

Újbudán több százan is ezzel a dilemmával birkóznak az utóbbi hónapokban, s ezt a megbízó ravaszul kijátssza ellenük, holott gyakorlatilag nincs esély rá, hogy ezt tényleg meglépjék. Választási évben tuti bukás egy ilyen ügy, ezért a metrónak dübörögnie kell, legalább október végéig. A lakóknak meg tűrni, xanaxot, bort vagy más drogot szedni, hogy "pihenni tudjon"...

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: választás közlekedés demokrácia újbuda metro 4

Elirigyelték tőlünk a lombjainkat

2014.08.11. 12:10 Rigo'

Az alább közreadott írás nem képviseli az LMP hivatalos álláspontját. Mégis alapos okunk van a közlésére, ugyanis az újbudai városvezetés nem tartja be az önkormányzati törvényt. Konkrétan nem támogatja a helyi közösségek önszerveződését és részvételét közügyekben (Ötv: 6§ a). Ezért alább olvasható a blogunkon a Polgármesteri Hivatal által "agyonhallgatott" Etele úti közösség egyik véleményvezérének írása. Ha szerinted tartalmas, kérjük segítsd őket egy megosztással!

blogra fasor.jpg

Ezt a fasort a BKK egyeztetett tervei szerint ki kell vágni. Az alternatív megoldásokat elvetették.

>>Elirigyelték tőlünk a lombjainkat. Elsősorban bizonyos "zöldek", udvari beszállító zöldek, akiknek az Etele út, ez a szép, zöld fasor mindig is szúrta a szemét. Túl kevésnek találták rajta a forgalmat, túl kicsinek a környezeti terhelést.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

2 komment

Címkék: közlekedés demokrácia kelenföld részvétel zöldfelület

Fagyilkosok nyara Újbudán

2014.08.05. 13:47 Rigo'

Idén nyáron több száz rendkívül forgalmas területen álló fának a kivágását tervezte meg a Főváros és Újbuda vezetése kart karba öltve, boldog egyetértésben. Szerencsésebb esetben legalább engedélyt kértek a pusztításhoz, de Őrmezőn a hivatal számára elég volt a helyi kiskirálynak becézett Junghausz Raymund (Fidesz) képviselőt megkérdezni. Sok idős hölgy siratja azt a hatalmas bálványfát, amit többen nevelgettek, és az út túloldalán fekvő kávézónak is árnyat adott. Csütörtök reggelig. 

ormezo fa.jpg
 a baloldali tuskó helyén állt a fa ... 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

30 komment

Címkék: közlekedés program kelenföld levegőminőség zöldfelület őrmező

Megtörtük a jeget Újbudán!

2014.06.20. 13:33 Rigo'

Három és fél évet kellett rá várni, de megérte. Csütörtökön tárgyalta a képviselő-testület a nyolcadik előterjesztésemet, s ezt végre el is fogadta, méghozzá egyhangúlag. Ehhez persze nem csak a rutin, meg az évek, és a polgármesteri kabinet előzetes többkörös egyeztetése kellett. Hanem az is, hogy a téma alapvetően népszerű, zöld és szerethető, másképp mondva szexi. 

sas tabla.jpg

A csatlakozók számára nyerhető hivatalos tábla vázlatos terve.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy tetsziket, és csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Szólj hozzá!

Címkék: képviselő testület zöldfelület előterjesztés sas-hegy