Dél-Buda másképp

Buda népszerű blogja

2016. máj 25.

Iskolaválság

írta: pgeri
Iskolaválság

Nagy nap ez a holnapi! Legalábbis az lehet többszáz diáknak és az ő szüleiknek, ha elfogadja a Fidesz azt a javaslatot, ami alapján új igazgatót "kérünk" a Budai Nagy Antal Gimnázium élére. Persze nem fogja, hiszen az oktatási bizottság még arra sem tartotta méltónak az ügyet, hogy tárgyaljon róla. A Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER) nem arról híres, hogy könnyen elismerné a hibákat. Pedig sajnos itt azokból van bőven. És van mit veszítenünk.

Az előzményeket már tavaly itt megírtam . Volt egy szabad szellemű, egyre jobban teljesítő gimink. Sajnos ez a mentalitás nehezen fért meg a Fidesz "csak semmi szabadosság, itt rend lesz kérem" házmester-demokráciájával. Ráadásul kapóra jött, hogy lejárt a régi igazgatónő mandátuma, ...

Tovább Szólj hozzá

oktatás budafok XXII.

2016. feb 06.

Reszkessünk!

írta: pgeri
Reszkessünk!

A kormány mindent megtesz, hogy minél több ember inkább a "migránsokkal" foglalkozzon, nehogy már észrevegyenek olyan apróságokat, mint az összeomló oktatás , a pénz- és szakemberhiány alatt roskadozó egészségügy és szociális ellátás , vagy épp a napi szintű, szervezett korrupció .

menekultek-railjet.jpg

A kvótavita tehát - logikus lépésként - elérte az önkormányzatokat is. Írtam ennek "örömére" egy rövid cikket a budafoki helyi újságba (Városházi híradó) a témával kapcsolatban:

...

Tovább Szólj hozzá

menekültek Fidesz

2016. jan 22.

Apró siker a magyar kultúra napján

írta: KSM
Apró siker a magyar kultúra napján

Még a tavalyi év folyamán javaslatot tett az LMP újbudai Kulturális és Köznevelési Bizottsági tagja, hogy Kosztolányi Dezső születésének 130. évfordulója alkalmából, az önkormányzat újítsa fel a költő emléktábláját, mely mára már teljesen olvashatatlanná vált.

A napokban örömmel konstatáltuk, hogy a Kosztolányi Dezső tér 5. szám alatt található tábla felújítása megtörtént.

01.png

Az LMP Dél-budai szervezete fontosnak tartja a párbeszédet, és a konstruktív együttműködést, valamint az itt lakók életminőségét javító javaslatok támogatását. És természetesen ezt várjuk el a helyi vezetéstől is.

Tovább Szólj hozzá

2015. nov 05.

Minden marad a régiben Budafokon?

írta: pgeri
Minden marad a régiben Budafokon?

Budafok belvárosának fejlesztése kiemelt helyen szerepelt kerületi programunkban Nem is olyan rég hallottam egy pletykát, hogy a BKK lassanként (végre) elkezdi megterveztetni a belváros közlekedésének felújítását. Lehetett itt több tervvel is találkozni a múltban: volt itt kétirányú Mária Terézia utca, hosszabb és rövidebb Pécsi utca, de a legújabb verzió úgy tűnik az, hogy semmi nem változik. Hogy ezt ki akarja, a BKK, vagy a kerületi vezetés, az még tisztázásra vár. Mindenesetre a BKK egyelőre konstruktívnak tűnik az ügyben, majd meglátjuk, ez mire lesz elég.

budafok-utak.jpg

A budafoki belváros
zölddel a Mária Terézia utca, sárgával a lehetséges Pécsi utcai nyomvonal (ma parkoló és P+R)
 

Ezzel a zuhanyhíradó jellegű hírrel ...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés program budafok

2015. okt 26.

Milyen lehetne ’56 Újbudán?

írta: Gajárszky Áron
Milyen lehetne ’56 Újbudán?

avagy egy megemlékezés margójára

Öt évnyi képviselőségem alatt valahogy kialakult az a szokás(om), hogy Schwéger Tamás táblájánál emlékezem a kerületi hősökre és áldozatokra. Az itt megjelenő, korábban még beszédet is mondó Schwéger-barátok a velünk élő történelmi emlékezetet jelentik. Vannak, akik 60–70 éve élnek a Bartók Béla út 76. szám alatt… Mindig kerestem a társaságukat, s ma ismét kitüntettek a bizalmukkal és néhány anekdotával.

Ami a megemlékezés többi részét illeti, az ünnepség szokás szerint jól szervezett volt és Gyorgyevics kolléga beszéde sem volt rossz, sőt. Nekem kifejezetten tetszett, hogy a napi politikai áthallásoktól szinte mentes volt. Ott voltak a szocialisták is, így volt alkalmam ...

Tovább Szólj hozzá

budapest kultúra program forradalom

2015. okt 25.

Túl a kerítésen, avagy útfelújítás egy kerekesszékes szemével

írta: KSM
Túl a kerítésen, avagy útfelújítás egy kerekesszékes szemével

Ha az ember kerekesszékben ülve éli a mindennapjait, így közlekedik, jön-megy, akkor az élet dolgaihoz való hozzáállása, látásmódja is másképp alakul.

A hét elején a Nagyszeben tér zöld területét, járófelületeit magas kerítéssel zárták körbe, aminek célja a munkaterület biztosítása. Mint tudjuk, a cél szentesíti az eszközt.

szeben.jpg

A tízemeletes épületben 4 kerekesszékes személy él. A ház oldalsó bejáratánál a szabványnak megfelelő rámpa van, melyhez közel az egyik mozgássérült autó tulajdonos részére kijelölt parkoló található. Az elkerítésnek köszönhetően nem tudja használni, mivel a Kaptató sétány felől is le van zárva a közlekedés egy különálló kerítéselemmel. Nincs funkciója, csak tőlünk zárja el ...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés önkormányzat gazdagrét újbuda

2015. okt 15.

Újbudai popstrand

írta: KSM
Újbudai popstrand

Tudtad, hogy újbudai lakosként féláron vehetsz részt az agárdi popstrand koncertjein?

Ha most csodálkozva nézel a monitorra, akkor ezzel nem vagy egyedül. Ugyanis nem csak az önkormányzat nem verte nagydobra ezt a lehetőséget, de még a popstrand  honlapján  közzétett jegyértékesítési információk között sem lehet semmilyen arra utaló jelet fellelni, hogy újbudaiként kedvezményre lennél jogosult.

Nagyon úgy tűnik, hogy nem az volt a cél, hogy minél többen éljenek ezzel a lehetősséggel, pedig az önkormányzat évi 1,5 millió forintot adott a popstrandnak az adódból ezért a kedvezményért cserébe.

Ez még önmagában nem volna akkora probléma, de emellett van egy nem éppen elhanyagolható tény. Mégpedig az, hogy az agárdi ...

Tovább Szólj hozzá

önkormányzat újbuda popstrand

2015. sze 02.

Menekült: ISIS-terrorista, vagy agysebész? Netán egyik sem?

írta: pgeri
Menekült: ISIS-terrorista, vagy agysebész? Netán egyik sem?

Olvasgatom a virtuális újságok híreit, és amit bevándorlásügyben látok, az elég kemény bizonyítványt állít ki az EU-ról. Mintha egymást direkt meg nem halló értelmi fogyatékosok ordibálnának egymással a ló két oldaláról. Például:

http://444.hu/2015/08/31/kitort-a-kulturharc-europa-nyugati-es-keleti-fele-kozott/

Holott „csupán” két dolgot kéne figyelembe venni. A menekülteket egységesen bűnözőknek lefestő jobboldalnak és káeurópai vezetőknek egy kicsit nem ártana visszatalálni az oly' szívesen hangoztatott keresztény gyökerekhez, és emberként állni hozzájuk. A „fogadjunk be mindenkit, rózsaszín felhők és világbéke” hangulatban kommunikáló baloldalnak és nyugati politikusoknak meg kicsit át kéne gondolni az így ...

Tovább Szólj hozzá

bevándorlás menekültek

2015. júl 03.

Rokonok

írta: pgeri
Rokonok

Sportnyelven talán ért minden fideszes: egy 4–46 arány az bármely sportágban kiütéses vereségnek számít. Ha mondjuk bokszban egy ilyen ütésarány után a 4-et találó bunyóst hozzák ki győztesnek, akkor a helyszínen lévő tömeg valószínűleg megkergeti a bírót. Márpedig épp ez történt Budafokon, a Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatóválasztásán. Ja, hogy a vesztesen győztes jelölt épp ismerőse egyik alpolgármesterünknek és a kinevezésekért felelős államtitkárnak is? Akkor már minden érthető. De ugye nem csak én érzem úgy, hogy ez így gáz?

bnag.jpg

Másokkal ellentétben engem különösebb érzelmi szálak nem fűztek a Budaihoz: gimibe még Győrbe jártam, a Budairól annyit tudtam, hogy az utóbbi időben egyre jobb eredményei vannak. ...

Tovább Szólj hozzá

választás budafok iskolai

2015. jún 03.

Rémálom 8. - Újbudán!

írta: Gajárszky Áron
Rémálom 8. - Újbudán!

Sokan emlékeztek talán a csikorgó acélkarmokkal felfegyverkezett főgonoszra az Elm utcából, aki a 80-as évek legnépszerűbb horrorfilmjében aprította hét részen keresztül a balsorsú tinédzsereket. Freddy Krueger (mert így hívták az antihőst) visszatért. Áldozatokról még nem tudunk, de a csikorgás gyilkosabb mint valaha, és Kelenföld két pontján is „élvezhető” éjjelente…

remalom_az_elm_utcaban01.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

kelenföld töketlenkedés újbuda bkk 1-es villamos csikorgás

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu