2010. feb 15.

Ajánlószelvény kitöltés és LMP jelölt névkeresés = egyszerűen

írta: fh
Ajánlószelvény kitöltés és LMP jelölt névkeresés = egyszerűen

Hogyan gyakorolhatom aktív állampolgárként országgyűlési képviselőjelöltállítási jogomat? Egyszerűen!

Fontos! Az állandó lakhelyre érkezik az ajánlószelvény, amellyel a 2010 országgyűlési választáson való részvételhez lehet egyéni országgyűlési képviselőjelöltet jelölni. Egy jelöltnek választókerületében 750 ajánlószelvényt kell összegyűjtenie ahhoz, hogy ő (és így pártja is) indulhasson a választásokon.

Ezen a héten hétfőtől kezdőden kezdte kézbesíteni az ajánlószelvényeket a posta. Ha nem érkezik meg: akkor vagy elkallódott, vagy ellopták az postaládából. Ajánlási jogával élni kívánó öntudatos állampolgár ilyenkor reklamál - legalább az illetéktelen felhasználás és a visszaélés esélyét lehet így csökkenteni.

Két esélyes. Vagy jönnek az ajánlószelvényért  és kopogtatnak a pártok hivatalos kopogatócédula gyűjtői - ekkor segítenek kitölteni is. Vagy az ember maga juttatja el egy gyűjtőhelyre - kitöltve persze - , annak a jelöltnek nevére kiállítva, amelyet (pártjával együtt) ajánlásra érdemesnek tart. Ez a kis infrastruktúrával rendelkező, most induló pártoknak, mint amilyen az LMP, IGEN NAGY SEGÍTSÉG. 

Öntudatos állampolgár számára harmadik lehetőség nincs is :-)

Itt egy okos és egyszerű útmutató ahhoz, hogy hogyan lehet 3 lépésben könnyen boldogulni.

1. lépés: Melyik evk-ba tartozom? Ezt le lehet puskázni magáról az ajánlószelvényről, így: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. lépés: Ki az egyéni választókerületemben a jelölt, akinek nevét az ajánlószelvényemre írhatom? Már amennyiben az LMP-re szavazok :-))

Ehhez is segítséget találunk az LMP honlapon: a felső görgethető keresőben kiválaszthatjuk az egyéni választókerületünk számát, majd a Ki a jelöltem és kinek adjam a cédulát?  gombra kattintva megjelenik a kitöltött minta. Márcsak le kell másolni.

3. lépés: Hol adhatom le? A kisokosunk még azt is tudja, hogy milyen közeli gyűjtőhelyen adhatjuk le értékes cédulánkat, csak ki kell választanunk a települést vagy a kerületet. További segítségként megjelenik a területi illetékes koordinátor neve, telefonszáma és e-mail címe is.

Tényleg OKOS! Győződjön meg róla! ITT

:-)))

Innen pedig már csak +1 lépés az aktivizmus!

Szólj hozzá

választás ajánlószelvény