2010. már 26.

Több zöld a Fehérvári úton

írta: shambhala
Több zöld a Fehérvári úton

         Tavaszodik … zöldül Újbuda? A belső területek aszfalttengerében ebből kevés látszik. A Lehet Más a Politika párt ezért döntött úgy, hogy a XI. kerületben faültetéssel hívja fel a figyelmet a belvárosi rossz levegőminőségre, a hiányzó zöldfelületek arányára, a rossz levegőminőséggel kapcsolatban  pedig a forgalomcsillapítás és alternatív közlekedési módok fejlesztésének szükségességére.

         Március 25-e kora reggel … a hétköznapokon megszokott forgalom, munkába siető emberek, alakuló napsütés. A Fehérvári úton a piaccal szemben készülnek a gödrök a faültetéshez: a járdán nem mindennapi látványt nyújtnak az ültetéshez szükséges kellékek: ásók, vödrök, lapát, szerves trágya a szükséges kiszerelésben. A Főkert által korábban ültetett, hiányzó kőrisfákat pótol Jávor Benedek, az LMP XI. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje LMP aktivistákkal közösen. Az akciót sokan díjazzák a járókelők közül, egy-egy mosoly, kíváncsi pillantás, van, aki megáll beszélgetni. Üde látványt nyújt a városi környezetben nem mindennapi tevékenység, kerti szerszámokkal szorgoskodó civilek: lehet így is, önkéntes munkával, saját erőből is javíthatunk környezetünk állapotán. A most ültetett fákat sem hagyjuk sorsukra, további gondozását egy közelben lakó LMP-s vállalta. 

(fotó: fh)

        ... Közben a fákat szállító LMP-s furgon megérkezik, gyors, összehangolt munkával a facsemeték helyükre kerülnek, megkapják a szükséges belocsolást, az akció véget ér. Reméljük azonban, hogy valamit itt, a belső budai aszfalttenger közepén a ma reggeli figyelemfelkeltő akciónkkal hosszabb távon is sikerült megváltoztatni: a fák itt maradnak, jelezve, az LMP a ma életminőségének javításával a jövő generációra is gondol, hiszen aki fát ültet, a jövőnek ültet …

A teljes cikk az Újbuda újságban hamarosan

Szólj hozzá

program környezetszennyezés zöldfelület