2010. aug 01.

Újbudai jelöltjeink

írta: KBD
Újbudai jelöltjeink

 

Polgármesterjelölt

Gajárszki Áron

34 éves környezetmérnök, panellakó

Kerékpárral járva része vagyok a kerület keringésének. Látom az utcaképét, belélegzem a levegőjét és meghallom a panaszait. Ezt a szokásomat polgármesterként sem kívánom feladni!

Az 1-es villamos Etele térig való kiépítésére, még nem vártunk annyit mint a 4-es metróra, de sokkal kevesebbe is kerül majd. Átlátható önkormányzatot hirdetek, amelyben a döntések nem zárt ajtók mögött, hanem fórumokon, konszenzussal születnek meg.

 

Bővebben

 

 

Helyi képviselőjelöltjeink

1. HEVK

Pongrácz Gergely

közlekedésfejlesztési szakértő

A Móricz Zsigmond körtér egy megújult Gombával tényleg a kerület szíve, közösségi tér legyen! A közösségi közlekedés terén Újbudán a 6-os és 61-es villamos vonalának összekötéséért, a 4-es vonalának meghosszabbításáért fogok dolgozni.

     

2. HEVK

Németh Vladimir

A “Tilos az Á” alapítója

A Gellért hegy a miénk! Az Önkormányzatok az elmúlt években elhanyagolták kiemelkedő lehetőségei ellenére, itt az idő, hogy tegyünk érte! Legyen rendezett, a közösségnek fenntartott zöldterület, hogy valamennyien büszkék legyünk rá!

 

3. HEVK

Kelemen-Baross Diána

31 éves közgazdász

Képviselőként a női szempontokat is szeretném megjeleníteni: rendezni a bölcsődei férőhelyek kérdését, szülőbarát nyitvatartást bevezetni, gyerekeink érdekében kezdeményezni az iskolák pl. a Bocskai úti általános iskola felújítását.

 

4. HEVK

Deschelák Károly

újbudai kisvállalkozó

A helyi kisvállalkozások a kerület vérkeringésének részei, üde színfoltjai. Azért fogok dolgozni, hogy az Önkormányzat segítse a kisvállalkozások fennmaradását, hogy Újbuda pezsgése és sokszínűsége megmaradjon.

 

5. HEVK

Jámbor András

egyetemista

Aktívan szeretnék tenni azért, hogy a családok lakhatása ne kerüljön veszélybe, s felszámoljuk a hajléktalanságot Újbuda utcáin. Az Önkormányzat bérlakásprogrammal, és elfogadható hajléktalanszállókkal segítse a fedél nélkülieket a visszailleszkedésben.

 

6. HEVK

Sepsi Tibor

jogász

Itt az ideje, hogy végre megvalósuljon a valódi szelektív hulladékgyűjtés Újbudán. Növeljük együtt a szelektíven gyűjtött és újrahasznosított hulladék mennyiségét, csökkentve a költségeket valamennyi társasház és ház számára!

 

7. HEVK

Dr. Debreczi Géza

33 éves ügyvéd

Igen, az önkormányzatok működése lehet átlátható, és korrupciótól mentes. Lehet zárt ülések, titkos szerződések és csúszópénzek nélkül, a választók érdekeit képviselve politizálni.

Ezt szeretném megvalósítani, ehhez kérem támogatásukat.

 

8. HEVK

Gajárszki Áron

34 éves környezetmérnök

10 éve dolgozom a környezetvédelemben. Eddig tudtam tétlenül nézni, hogy a korszerű városfejlesztési elvek érvényesítése helyett elhanyagolt tömegközlekedéssel és gyalogosok szempontjainak mellőzésével alakulnak át a közösségi tereink.

 

9. HEVK

Nagy Melinda

pénzügyi munkatárs

Változatos – magáncégek és civil szféra - munkatapasztalattal szeretném képviselni a választókat. A zöldebb környezet és a helyi közösségek fejlesztése érdekében szeretném meghonosítani Újbudán a közösségi kerteket, zöld tetőket.

 

10. HEVK

Diószegi Ernő

Közgazdász

Képviselőként szeretnék véget vetni a zsigerből való, gyűlölködő politizálásnak, hogy a politikában uralkodó ellentétek ne tegyék lehetetlenné az érdemi munkát. Aktív biciklistaként szorgalmazni fogom a teljes kerületet lefedő kerékpárúthálózat kiépülését.

 

11. HEVK

Dr. Kolesár Gergely

jogász

Városfejlesztésben dolgozó emberként célom, hogy ne hagyjuk lepusztulni Újbuda panelházait! Közös erővel tehetünk érte, hogy élhető környezetet teremtsünk, és olyan közösségeket építsünk, amelynek az ereje a közös tenni akarásban mutatkozik meg.

 

12. HEVK

Dr. Erőss Gábor

37 éves férj, apa, és szociológus a Fehérvári útról. Zöld épületfelújításokat, gondozott Duna-partot, forgalomcsillapítást és zajvédelmet, több bölcsödei, óvodai férőhelyet, saját részönkormányzatot Albertfalvának! http://drerossgabor.blog.hu/

 

13. HEVK

Hermann István

kutatásszervező

A közélet tisztaságáért szeretnék küzdeni: elfogadhatatlannak tartom, hogy a pártok nem piaci áron jutnak irodahelyiséghez az Önkormányzattól vagy hogy a helyi képviselők előnyt élveznek a kerületi polgárokkal szemben a szolgáltatások igénybevételénél.

 

14. HEVK

Farkas Eszter

egyetemista

A kerületen belüli, kis távolságú közlekedést a Budaörsi út és a vasútvonalak lehetetlenné teszik. Ezért a gyerek- és nyugdíjasbarát (védett) átkelőhelyekkel szeretném javítani az egyes részek gyalogos megközelíthetőségét.

 

15. HEVK

Gálicz Tibor

építész

Építészként és képviselőként is azért dolgoznék a jövőben is, hogy az Önkormányzat segítse a régebbi építésű lakások műszaki-energetikai megújulását, ezáltal a lakosok fenntartási költségeinek csökkentését.

 

16. HEVK

Oross Dániel

politológus

Az LMP XI. kerületi frakciójának leendő tagjaként célom az, hogy az itt élők bevonását, az önkormányzati döntéshozatalt átláthatóvá tételét elősegítő új megoldások meghonosítását érjem el. Lehet részvételi a költségvetés. Ne legyen több gyanús ügylet!

 

17. HEVK

Dr. Bajomi Iván

oktatáskutató

Tősgyökeres gazdagrétiként sokat tettem lakókörnyezetünk védelméért. (Faültetéseket szerveztem, és aktvan vettem részt annak megakadályozásában, hogy benzinkút épüljön egy óvoda mellé.) Egyik fő célom, hogy a civil részvételnek teret adó szomszédsági kerekasztal szerveződjön Gazdagréten, utóbb pedig pedig részönkormányzat jöjjön létre a kerület minden városrészében.  

Szólj hozzá

kampány program dioszegi gajárszki