2010. sze 26.

Lehet érdekes egy lakossági fórum?

írta: Rigo'
Lehet érdekes egy lakossági fórum?

Pár napja írtam egy posztot a választók közönyéről. Eseményenként 100 plakátot ragasztottunk ki a fórumainkról, hirdettük újságban, szórólapon és az interneten őket. Mivel a szimpatizánsok és a nem érintett tagok a fórumok idején is fogadó órát tartottak a Móriczon, vagy szórólapoztak terjesztettek; a fórumok résztvevői tucatnyi LMP-st jelentetettek jó esetben ugyanennyi választóval. Nincs ezzel baj, innen szép nyerni.

 Tovább a galériára...

A beszélgetések kötetlenek, mondhatni családiasak voltak és az albertfalvai fórumra kitalált részvételi költségvetéses játék is szép sikert aratott. Ezt valószínűleg 28-án Kedden a Villányi úton is el fogjuk játszani. Az volt a tapasztalat, hogy aki eljött a fórumra, az már egy ideje figyelemmel kísérte a tevékenységünket és részletekbe menő felvetésekkel, kérdésekkel lepett meg minket. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy az intézményesült demokrácia hagyományos kereteiben (mint egy ilyen fórum) az emberek - vagy csak a szavazóink - már elvesztették a hitüket. Magyarán ki kell találnunk, hogy mi módon tudjuk nagyobb aktivitásra serkenteni a szavazóinkat. Egyenlőre a filmklubot sem minősítem világraszóló sikernek, de várjuk ki a végét!

Akinek van javaslata, hogy mitől lesz érdekes annyira egy fórum, hogy például ő is eljöjjön, annak várjuk az észrevételeit a szerkesztőség címére!

Szólj hozzá

részvétel gajárszki