2010. nov 28.

10 évre eladtuk a kerület agóráit

írta: Rigo'
10 évre eladtuk a kerület agóráit

Alább olvasható a pár napja beharangozott sajtóközleményünk. Ami mókás benne, hogy egyetlen médium sem hozta le, pedig súlyos milliókról van szó, de a helyi fidesz mégis értesült róla... Iván amúgy a témában (nov. 29-én) a hétfői rendkívüli közgyűlésen napirend előtti felszólalásban ismerteti a javaslatainkat.

 

10 évre adja el a reklámhordozóit a XI. kerület

 

A képviselőtestület döntése alapján évi 56 millió forintért szerezte meg a kizárólagos jogot a XI. kerületi  médiafelületek használatára a közbeszerzésen nyertes pályázó.

A dolog szépsége az, hogy az SZMSZ-ben meghatározott 6 nappal korábbi határidő helyett a városvezetés csak a testületi ülésen osztotta ki a képviselők részére az előterjesztést, mely pontosan 25 oldalt tett ki. Miután elutasították az LMP indítványát, hogy a következő ülésen döntsenek felelősen a pályázatról, az ökopárt frakciószünetet kért. A szünetben átolvasott anyag alapján, a kiírás XI. pontjára hivatkozva kérte Gajárszki Áron frakcióvezető a pályázat eredménytelennek nyilvánítását, mivel szerintük a koncepció nem a kerület érdekeit szolgálta, a következő okokból:


  1. Kirázólagos jogot ad a pályázónak a kerületben jelenleg üzemelő és ezután üzembe helyezésre kerülő reklámhordozók használatára.

-Tehát továbbra sincs lehetőség utcabútorok (padok, kerékpártárolók, kukák) telepítésére önkormányzati forrás nélkül, mert ezek felületeit nem az építtető, hanem a nyertes cég fogja birtokolni. A nyertes cég saját hatáskörben telepíthet új utcabútorokat, s nem az önkormányzat elképzelései, városfejlesztési koncepciója szerint.

 

  1. Nem szabályozza, hogy társadalmi célú hirdetésekre a kerületben működő egyesületek és civil szervezetek is igénybe vehessék a felületeket

-Tehát továbbra sem kapnak a hasznosságukkal arányos megjelenést a helyi szerveződések, közösségteremtő csoportok, segélyszervezetek, sportegyesületek.

 

  1. Az önkormányzat kétszer öt évre adja bérbe a kerület reklámhordozóit, méghozzá úgy, hogy a bérleti díjat a gazdasági válság idején számolták ki, és az nem követi a piaci változásokat

-Így később akár több tízmillió forintos nagyságú éves bevételtől is eleshet a kerület.

 

A fenti érveket az ökopárt frakcióvezetője rendkívüli felszólalásában hangsúlyozta, azonban a képviselőtestület 17:6 arányban leszavazta a pályázat eredménytelenné nyilvánítására irányuló kezdeményezését.  Úgy tűnik a törvényes rend Újbudán nem jelent szemléletváltást, csak a közpénzen virágzó cégek cserélődését.

 

 

Az LMP újbudai frakciója

 

kapcsolat: Gajárszki Áron frakcióvezető

30/9882626

Szólj hozzá

képviselő testület gajárszki