2010. dec 14.

Válasszunk képviselőt megint!

írta: KGeri
Válasszunk képviselőt megint!

Kedves Albertfalvaiak, Kedves LMP Szavazók!  

2010. december 18-án (szombaton!) időközi választást tartanak a XI. kerület 11. választókerületében, tekintettel arra, hogy a Fidesz és az MSZP jelöltje szavazategyenlőség miatt nem tudta dűlőre vinni a dolgot októberben. Köszönhetően a kerületi aktivistáinknak, valamint más kerületekből érkezett segítőknek, én is tudok indulni a megismételt választáson, hiszen összegyűjtöttük a szükséges számú kopogtatócédulát.

Felmerül a kérdés, hogy miért indulok el és strapálom magam, illetve szervezetünk igencsak kimerült tagjait, amikor a „multinacionális” pártok kis játszmájaként könyveli el mindenki ezt a választást. Azért állok rajtvonalhoz, mert ősszel a választók 8,28%-a bízott bennem és abban, hogy politikai véleményét a legjobban azzal tudja kifejezni, ha rám adja le a voksát. Ezért erkölcsi kötelezettségemnek érzem, hogy akkor is a rendelkezésükre állok, amikor erre sem a pártfegyelem sem a politikai helyzet nem kényszerítene.

Az a hitvallásom, hogy minden esetben, amikor lehetőségünk van elmondani véleményünket a közügyeink – és különösen közvetlen környezetünk – kapcsán, akkor élnünk kell ezzel. Kiemelten fontos ez azóta, hogy az országot olyan eszközökkel irányítják, amely közelebb viszi hazánkat az oroszországi látszatdemokráciához, mint az Európai Unióhoz. Ezzel együtt tisztában vagyok vele, hogy ez a választás a helyi jelentőségű ügyekről szól, de most az albertfalvaiaknak lehetőségük van véleményt alkotni, még ha áttételesen is az alábbiakról:

-        A magánnyugdíj pénztárak államosítása, 3200 milliárd forint elvétele az állampolgároktól,

-        Valamennyi média egységes, gyakorlatilag egyeduralommal bíró hatóság alá vonása,

-        A közszolgálati média hírszerkesztőséginek megszüntetése,

-        A költségvetési tanács ellehetetlenítése,

-        Az Állami Számvevőszék káderekkel való feltöltése,

-        A XI. kerület reklámfelületeinek 10 évre történő elidegenítése potom pénzért olyan módon, hogy a képviselők a testületi ülésen kapják meg az alátámasztó anyagokat.

Amennyiben egy átláthatóan és demokratikusan működő államot és önkormányzatot szeretnénk, itt a lehetőség Albertfalva lakói számára, hogy ezt a kívánalmukat kinyilvánítsák egy olyan párt jelöltjére leadott voksukkal, amely egyaránt tiltakozik az elmúlt évek korrupcióban fuldokló kormányzása, és a jelenlegi diktatúrára hajazó kormányzati munka ellen.

Kérem, hogy 2010. december 18-án a karácsonyi nagybevásárlás indítóakkordjaként adjanak egy szavazatot a fejlődés és az egyenes, tiszta beszéd pártjának jelöltjének

 

Üdvözlettel,

Kolesár Gergely

Szólj hozzá

választás program demokrácia