2011. ápr 13.

Programajánló

írta: Pollack
Programajánló

Ezen a héten nagy dömpingje van a különféle eseményeknek. Ezekhez szeretnénk egy kis kedvcsinálót adni.

Szellemjárás a Schmitt Pálnál

Először is április 14.-én a 4K! (Negyedik Köztársaság) nevű csoportosulás tart egy humoros szellemidézést az új alkotmány kormánypártok általi kierőszakolásának jegyében. Ahogy fogalmaznak, "a köztársaságot nem lehet teljesen elpusztítani. A szelleme itt marad, és kísérteni fogja őket." Ezért este 19:30-tól gyülekeznek a Halászbástyánál, ahonnan átvonulnak a Sándor-palotához. Kérik, hogy aki teheti, az vigyen magával fehér lepedőt, hogy szellemként kísértse a köztársasági elnököt, aki talán annyira megijed, hogy nem írja alá az új alkotmányt :)
LINK

Örömzene Weiner Leó emlékére

Az újbudai Weiner Leó szakközépiskola tart tanár-diák emlékkoncertet április 15.-én 18:00 órás kezdettel Szent Imre Gimnázium Dísztermében. Az esemény apropója az névadó születésének 125., halálának 50. évfordulója. Aki könnyed zenei kikapcsolódásra vágyik ezen a héten, azoknak mindenképpen érdemes ellátogatnia a koncertre!
LINK

Egymillióan az alkotmányozás ellen

A sajtószabadságért folytatott tüntetéssorozat szervezői ezúttal az alkotmány elfogadása ellen tüntetnek április 15.-én 18:00 órától az Alkotmány utcában. Az esemény illeszkedik az ezen a héten rendezendő civil szervezetek és politikai pártok által szervezett tüntetések sorába, gyakorlatilag annak nyitányaként. Aki nem ért egyet a kormány alkotmányozási törekvéseivel, felháborítja annak menete és módja, netán a tartalmában talál kivetnivalót, ez jelenlétével fejezze ki nemtetszését!
LINK

Veszélyes hulladék leadás Újbudán

Április 16.-án 10-12 óra között veszélyes hulladék leadás lesz Újbudán 5 pontján. A korábbi években már bevett szokássá vált gyűjtés tavaszi állomása érkezett el ismét. Akinek otthonában lejárt tisztítószerek, feleslegessé vált festékek, fáradt gépolajok, vagy egyéb szennyező anyagok vannak, azok most ismét ingyen leadhatják ezeket, ezzel is óvva környezetünket az ilyen veszélyes anyagoktól.

LINK

Öko-filmklub az A38-on

Immáron harmadik alkalommal rendezzük meg az A38 művészdereglyén az öko filmklubot, ahol ezúttal a HOME című filmet vetítjük le április 16.-án 19:00 órás kezdettel. A film Yann Arthus Betrand lenyűgöző víziója a szülőbolygónkról. A film utáni beszélgetésen meghívott beszélgetőpartnerünk Feiler József klímatudós, a Vidékfejlesztési Minisztérium Klíma és energiaosztályának vezetője és Schmuck Erzsébet közgazdász, a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács volt titkára és a Magyar Természetvédők Szövetségének társelnöke lesz. Mindenkit várunk szeretettel, aki szerelmes a bolygónk gyönyörű tájairól készült felvételekbe, s magába a Földbe is!
LINK

Tüntetés közös jogainkért, az egypárti alkotmány ellen

Az arctalan tömeg tüntetésbe kezd! Április 17-én 14:00 órától a valaha volt legfontosabb LMP-s tüntetésünkre kerül sor, amiben a Te tevőleges segítségedet is kérjük. A cél, hogy megmutassuk, nem akarunk egypárti alkotmányt, és nem támogatjuk a Fidesz arcátlan politikáját, nem vagyunk arctalan tömeg! Gyere el Te is és tiltakozz az alkotmány tervezete ellen, amely a Fidesz arcátlan politikájának csúcsa, s egy sor jogot elvenne az emberektől:
- Eltörölné az egészséges környezethez való jogot
- Eltörölné a szociális biztonsághoz való jogot
- Elvenné az Alkotmánybírósághoz fordulás jogát
- Bebetonozná a Fidesz igazságtalan adószabályait

Menjünk el és mutassuk meg, van alternatíva Magyarországon!
LINK

Szólj hozzá

ajánló kultúra program demokrácia részvétel