2011. máj 30.

Egy május eleji írás a Zöld Pardon kapcsán, amit nem közölt az Újbuda

írta: eperfa
Egy május eleji írás a Zöld Pardon kapcsán, amit nem közölt az Újbuda

A kiegyensúlyozott újbudai tájékoztatásért!

Szeretném szóvá tenni, hogy az Újbuda c. kerületi újság egyoldalúan, az ellenzék működését igencsak háttérbe szorítva ír a kerületi történésekről. Igen jó példa erre, hogy a lap legutóbbi száma.

Bár Bács Márton, az MSZP frakcióvezetője az április testületi ülésen interpellált az ügyben, hogy az Újbudában szinte egyáltalán nem kapnak helyet az ellenzéki vélemények, a lap erről egyáltalán nem tudósított.

A lap fő címében is kiemelt témaként megjelenő a Zöld Pardon üggyel kapcsolatban ugyancsak nem szólt az Újbuda arról, hogy a képviselőtestületi ülésén LMP-s önkormányzati képviselőként felvetettem annak kérdést, hogy a kerület jelenlegi vezetői, köztük a kerületi kulturális fejlődésért felelős, nagyszabású fejlesztési elképzeléseket dédelgető alpolgármester, valóban szabadulni akarnak-e egy olyan szórakozóhelytől, amely igen sok fiatalnak nyújt elérhető áron szórakozási lehetőséget. Szintén nem derül ki írásukból az, hogy hozzászólásomat követően, melyben javasoltam annak megvizsgálását, nincs-e kerületünkben olyan másik hely, amelyen mások zavarása nélkül működhetne tovább a Zöld Pardon, Kupper András rögtönzött módosító indítványt nyújtott be, és fogadtatott el a képviselőt testülettel. Ennek értelmében a kerület irányítóinak és a Zöld Pardon vezetői egymással együttműködve kell megvizsgálniuk ez év őszéig annak lehetőségét, hogy a XI. kerület egy másik helyén folytathatja-e működését a szórakozóhely.

A Zöld Pardonnal kapcsolatos képviselőtestületi történések homályban hagyása egyébként nem meglepő, hisz a két LMP-s önkormányzati képvelő számos más témával kapcsolatos, többnyire egyszerre kritikus és konstruktív áprilisi képviselőtestületi szerepléséről sem tudhatnak meg semmit a az újságból a kerületi polgárok.

Mindez arra késztet bennünket, hogy a „Dél-Buda másképp” című blogunkon közölt, a testületi ülésekről szóló viszonylag részletes beszámolóink olvasására biztassuk az érdeklődőket. Ugyanakkor mivel felettébb visszásnak érezzük ezt a helyzetet, a következő félévben képviselői előterjesztés formájában fogjuk kezdeményezni, hogy kiegyensúlyozott módon tájékoztassanak városrészünk történéseiről a közpénzből fenntartott kerületi tömegközlési eszközök.

2011 május 9. 

Dr. Bajomi Iván

önkormányzati képviselő (LMP)

Szólj hozzá

önkormányzat zp újbuda képviselő testület részvétel zöldfelület