2011. máj 30.

Megjelent a Lehet Más a Politika délbudai szervezetének hírlevele!

írta: eperfa
Megjelent a Lehet Más a Politika délbudai szervezetének hírlevele!

Már 2010 nyarán elkészült programunkban is hangoztattuk, hogy fejleszteni kell a
kerületi tömegtájékoztatást. Válaszként arra, hogy a helyi vezetés az Újbuda élére Fidesz-közeli személyt kívánt állítani, már az új főszerkesztő tavaly decemberi kinevezésekor megfogalmaztuk azt a követelményt, hogy a nézetek sokféleségét kifejező, valódi viták lefolytatását lehetővé tevő helyi tömegtájékoztatásra van szükség.

Az elmúlt hónapokban ugyanakkor érzékelnünk kellett, hogy az „Újbuda” című lap egyre inkább az új, fideszes városvezetés puszta szócsöveként működött. Ezt észlelve az LMP egyik önkormányzati képviselőjeként ez év májusában jeleztem, hogy előterjesztést kívánok benyújtani a képviselőtestület szeptemberi ülésén, amelyben a helyi tájékoztatás kiegyensúlyozottabbá válását elősegíteni hivatott javaslatokat fogok ismertetni. Polákovics Balázs barátom, akit az LMP területi szervezete delegált a Média 11 felügyelőbizottságába, pedig ez utóbbi testület közelmúltban megtartott ülésén személy szerint az ügyvezetőnek tett fel a helyi média működésmódját firtató kérdéseket, majd több javaslatot is megfogalmazott azzal kapcsolatban, hogy miként lehetne kiegyensúlyozottá tenni az Újbuda működését.

Valószínűleg e kezdeményezéseknek is hatása volt arra, hogy júniustól a helyi vezetés hozzájárulásával az Újbuda egyes számaiban az ellenzéki pártok is közölhetnek majd cikkeket – igaz, csak igen kis terjedelemben. (Itt jegyzem meg, hogy az MSZP kerületi frakcióvezetője, Bács Márton az áprilisi testületi ülésen interpelláció formájában tette szóvá a tájékoztatás egyoldalúságát.) Az Újbuda hasábjain elhelyezhető cikkek nyúlfarknyiak lesznek, hiszen egy fényképpel illusztrált írás legfeljebb 2000 karakter hosszú, azaz egy gépelt oldalnál alig több lehet, és a fénykép nélküli cikkek terjedelme sem lehet több 3000 leütésnél.

A helyi tájékoztatást egyoldalúságát észlelve néhány LMP-tag és szimpatizáns összefogásával és szűkös anyagi eszközeink egy részét felhasználva hírlevélkészítésre vállalkoztunk. Május végén készült el Dél-Buda másképp című hírlevelünk első száma. Kis újságunkkal egyfelől képet akarunk nyújtani olvasóinknak az LMP helyi szervezetének, önkormányzati képviselőinek tevékenységéről, kezdeményezéseiről. Másfelől azt is szeretnénk elérni, hogy e hírlevél olyan viták színterévé válhasson, amelyek elősegíthetik Dél-Buda fejlődését, az itt lakók életének könnyebbé, kellemsebbé válását.

Minthogy erőforrásaink szűkösek, kérjük mindazokat, akik szimpatizálnak céljainkkal működjenek közre e hírlevél terjesztésében, például úgy, hogy kinyomtatják e hírlevél blogunkon vagy honlapunkon elérhető PDF-változatát, és odaadják a maga gyártotta lapot olyan embereknek, akiket feltehetően érdekel annak tartalma.

A szerkesztőbizottság tagjai nevében:

Bajomi Iván
önkormányzati képviselő (LMP)

Szólj hozzá

újbuda lmp