2011. jún 13.

Űrhajó a Dunán

írta: Rigo'
Űrhajó a Dunán

Avagy mi lesz holnapután?

2011. június 17-én végre kicsit lazábbra vesszük az ökológiai önostorozást és egy 70-es években készült sci-fivel (a Zöld Szójával) hangoljuk magunkat egy zaftos beszélgetésre. A téma az emberiség jövője, az élelmezési válság és a megálmodott menekülési útvonalak viszonya a realitáshoz lesz. Vendégünk Kovács "Tücsi" Mihály, Zsoldos Péter díjas sci-fi író, az újraindult Galaktika magazin szerkesztője és a tudományos fantasztikum egyik aktív alkotója és gondolkodója lesz.

A filmklub végén reményeink szerint kiosztjuk a 2. féléves plakátjainkat, így már csak ezért is érdemes lesz eljönni. További kuriózum, hogy ezúttal egyik beszélgető sem nézi meg előre a filmet, hanem a helyszínen, veletek együtt éljük át az első megtekintés élményét. Ez a klubülés - a saját szememben - akkor lesz sikeres, ha kicsit szabadjára engedjük a fantáziánkat és merünk nagyokat álmodni a Földről és az emberiségről. Kezdés 19 órakor, befejezés holnapután...

 Gajárszki Áron

*A felhasznált grafikák a Boros-Szikszai szerzőpáros munkái. Az első kép a Kiálts farkast! 2. részének borítójához készült, a második kép címe Questar.

Szólj hozzá

ajánló kultúra filmklub