2012. ápr 13.

Buzi-e vagy Ádám?

írta: Rigo'
Buzi-e vagy Ádám?

Ádám az első férfi, eképpen atyja annak a férfinak, aki nevét viselvén a nyilas korszak színvonalára süllyesztette a magyar országgyűlést a minap. A nemtelen rokon a történelem legsötétebb időszakát idézte a Jobbik legújabb törvényjavaslatával. Azt az időszakot, amikor a nőket halálra kínozták, vagy elégették mivel a normálistól eltérő volt a szexuális igényük, esetleg onanizálni mertek egy olyan korban, amikor ezt a többségi társadalom nem tudta mire vélni. 

Az emberek szexuális irányultságáról Alfred Kinsey derített ki meglepő tanulságokat a múlt század első felében, s meg is lett a jutalma a bigott amerikaiaktól. A később mások által megismételt és igazolt kutatása a következő tényekre derített fényt több mint fél évszázaddal ezelőtt:

  • A férfiak 46%-a reagált élete során legalább egyszer azonos neműekkel kapcsolatos ingerre. 
  • A 20 és 35 év közötti férfiak 11,6%-a azonos mértékben vonzódik nőkhöz és férfiakhoz, és 10%-uk élete során legalább három évig döntően homoszexuális irányultsággal rendelkezett. 
  • A 20 és 35 év közötti nők között 2-6%-ra tehető a döntően homoszexuális irányultságú nők aránya.

A Kinsley-tanulmány talán legforradalmibb megállapítása, hogy a szexuális irányultság az ember élete során többször is változhat. Ennél is meglepőbb tanulság, hogy a legritkább a tisztán hetero- vagy homoszexuális ember. Az emberek többsége kisebb vagy nagyobb mértékben tehát vonzódik a saját neméhez, bármilyen képet is próbáljon hazudni magának a társadalom képmutatÓBBIK fele.

A fenti megállapítások tükrében, már a cím is inkább baráti érdeklődés, mint kötözködés, nem elfelejtve, hogy az első férfi igen sokáig élt, tehát átélhetett pár irányultság-váltást...

A témát torzító prüdériát, álszemérmet és képmutatást felszámolandó az A38 ökofilmklub következő vetítésén (április 27-én, pénteken) műsorra tűzi az Alfred Kinsey életét feldolgozó filmet, és elhívunk beszélgetni pár valódi hőst. Olyanokat akik nem tudják a fél világ előtt gyászolni a gyermeküket, mert nem lehet nekik a hatályos törvények szerint, viszont egy végtelenül ostoba és ellenséges közegben is képesek küzdeni a társadalmi őszinteségért. 

Gajárszki Áron

Szólj hozzá

filmklub kisebbség gajárszki