2014. ápr 04.

Miért (ne) szavazz?

írta: Rigo'
Miért (ne) szavazz?

Statisztikai értelemben jelentéktelen a befolyásunk a választásokra. Ráadásul egy iksz nem mentesít minket négy évre a közéleti aktivitástól, ha valóban számot vetünk az egyéni felelősségünkkel. Akkor mégis minek? Útmutató bizonytalanodóknak.hajr_magyarok_1386845596.JPG

 

a kép forrása: negymadar.blog.hu

Legelőször is azoknak szól ez a poszt akik már eldöntötték, hogy nem szavaznak. Ti négy éven keresztül csak magatokat hibáztathatjátok egy újabb kétharmad vagy "egy másik rablóbanda" miatt. Egy ebből fakadó gyomorfekélynél nagyságrendekkel jobb megoldás az érvénytelen szavazás, amivel Török Gábort idézve - "egy jó nagy pofont adtok a teljes politikai elitnek". Fejlettebb demokráciákban ennek érdemi jelentőséget tulajdonítanak a regnáló pártok. 2010-ben nálunk 1% környékén volt érvénytelen, most akár egy parlamenti küszöbnyi is összejöhet, ha a rajtvonalhoz oda nem engedett Kétfarkú törzsszavazói tényleg behúzzák a tutit. Szóval menjetek el és lepjetek meg mindenkit!

Akik jobb szeretik ha kézzelfogható haszna van a cselekedeteiknek, a következő lehetőségeik vannak vasárnap:

Nehéz lenne megmondani, hogy kinek a bűnei számosabbak, az MSZP-nek ami 8 évnyi korrupt kormányzással és hibás helyzetértékeléssel megágyazott a gőgös és sértett Fidesz 2/3-ának; vagy inkább a Fidesznek, amelyik populista licitversenyt csinált a közügyekből és ország-világ ellen tüzeli az egyszerű népet, miközben az orrunk előtt intézményesítette a korrupciót. Nem hibáztatom azokat, akik idáig a szavazóik voltak valamelyiknek, de aki 24 év után sem látja, hogy mire vezet a protest szavazás, az meg is érdemli a sorsát.

Erősorrendben következik a széljobb, amely minden konszolidálási igyekezete ellenére egy rasszista, homofób, gyűlölködő biznisz párt maradt. Előbbi jelzők a szavazóik érdeme, utóbbiak a politikusaiké. El is utasította a felvételüket az EU Parlament szélsőjobboldali szövetsége. Pedig jó lenne egy parasztpárt Magyarországnak, csak épp azt nem lehet a gyűlöletre felépíteni. Ezzel együtt érthető módon a szegénységbe egyre jobban belecsúszó régiókban, vagy ahol gyakori a "megélhetési bűnözés", ott újra tarolni tud majd a Jobbik.

A végére hagytam a pártomat, amelyet nagyjából másfél éve kvázi kívülről szemlélek már. Soha nem hittem volna, hogy ezt leírom, de nagyon jót tett a párt image-ének a tavalyi szakadás. A belső viszonyokon még úgy érzem, jócskán van mit regenerálni, de kifelé az LMP végre nem árul zsákbamacskát, és világossá tette, hogy miben is gondolja MÁSnak magát. Az elmúlt fél évben egyre tudatosabban és erősebben érezni lehetett végre a párt zöld identitását. (Emlékszem, korábban egy Vedd a magyart! piaci szórólap feliratért fejmosást kaptam az azóta a PM-be távozott tagjaink egy részétől.) Bár a jövő zöld, a jelen még sajnos nem az. Hosszú út áll az LMP előtt mire kellő számú hiteles, és érett politikussal tud a kormányzásra készülni. Az szavazzon ránk, aki nem a napi csörtékre gyúr, hanem képes egy hosszútávú víziót és az oda vezető úton a közös felelősségünket elfogadni! 

 

Gajárszki Áron Rigó

az LMP képviselője Újbudán

Szólj hozzá

választás részvétel lmp