2016. feb 06.

Reszkessünk!

írta: pgeri
Reszkessünk!

A kormány mindent megtesz, hogy minél több ember inkább a "migránsokkal" foglalkozzon, nehogy már észrevegyenek olyan apróságokat, mint az összeomló oktatás, a pénz- és szakemberhiány alatt roskadozó egészségügy és szociális ellátás, vagy épp a napi szintű, szervezett korrupció.

menekultek-railjet.jpg

A kvótavita tehát - logikus lépésként - elérte az önkormányzatokat is. Írtam ennek "örömére" egy rövid cikket a budafoki helyi újságba (Városházi híradó) a témával kapcsolatban:

----

Kvótavita = figyelemelterelés

A napi jó hír: a Fidesz megvédi az országot! Sőt! Minden fideszes önkormányzat megvédi saját magát! Kitől? Hát a gonosz menekültektől. Minden egyes önkormányzat – nyilván központi utasításra – el akar fogadtatni a képviselőkkel egy nyilatkozatot, amely egyrészt összemossa az illegális bevándorlókat a politikai és/vagy háborús menekültekkel, másrészt kijelenti, hogy az egyébként kizárólag a valódi menekültekre vonatkozó “betelepítési kvóta” veszélyezteti a mi életünket, és elviselhetetlen terheket jelent kerületünknek.

Nézzük csak, mekkora teherről lehet szó. A jelenlegi kvótaelosztás alapján Magyarországnak 1294 embert kellene elhelyeznie. Ez lakosság-arányosan kerületünkre nézve 6,5 ember. Legyen 7 darab, azaz 1-2 család. Ebbe roppanna bele az oktatásunk és az egészségügyünk, netán a közbiztonságunk. A Fidesz szerint.

Van egy rossz hírem. Az oktatásunk és az egészségügyünk abba fog beleroppanni, hogy egyiket a KDNP nevű, 19. századi gondolkodású kamupártra bízták, a másikba meg nem hajlandóak elég pénz tenni, hogy a dolgozók ne húzzanak el külföldre. Ezekről és a napi szintű korrupcióról pedig a legegyszerűbb egy kis idegengyűlölettel elterelni a figyelmet.

----

Ennyi volt a véleményem, és bár a helyi DK-s és MSZP-s képviselő kimaradt a szavazásból, én úgy voltam vele, hogy legalább egy nem szavazat legyen a fideszes hergelés legújabb állomásán. Értem persze, hogy ez súlyos és fontos probléma. Olyannyira értem, hogy még a menekült-kérdés felpörgése előtt már írtam róla egy cikket itt. A véleményem azóta sem igazán változott: aki politikai, vagy háborús menekült, annak meg kell adni a lehetőséget, hogy itt éljen, minimum addig, ameddig haza nem tud menni. A gazdasági okokból érkezőket fogadja be az az állam, ahol szükség van rájuk, a munkájukra. Ha ilyen nincs, akkor nem kell őket befogadni. Az illegális bevándorlókat pedig haza kell küldeni. Amit a Fidesz tesz, az azonban a kategóriák összemosása. A magát kereszténynek mondó párt illegális bevándorlókkal riogatva a valódi menekülteknek is ajtót kíván mutatni.

Szólj hozzá

menekültek Fidesz