2015. ápr 23.

Félelem és reszketés Újbudán

írta: Gajárszky Áron
Félelem és reszketés Újbudán

Ma másfél órás vita után elfogadtuk az új köznevelési koncepciót, ami központosítja az óvodákat. A szülők félnek, hogy milyen hatással lesz ez a gyerekekre, az alkalmazottak meg a székükért reszketve cselekednek...

A köznevelési bizottság tegnapi vitája után több szülőt is felhívtak óvodavezetők, hogy (állítólag kiabálva) számon kérjék őket azért, amiért hozzászóltak az óvodák átalakításáról szóló vitához. A mai ülésre az egyik szülő a kórházból érkezett, mert az éjjel a stressz hatására elvetélt...

A Fidesz gyakorlatilag elérte Újbudán, hogy óvodai pedagógusok zsarolni próbálnak szülőket, mert szeretnének jó mamelukok lenni. Megjegyzem az egyeztetési jegyzőkönyvek szerint az óvodai alkalmazottak nagyrészt ellenezték ezt az előkészítetlen és - a jogszabályi megfelelni akaráson túl - indokolatlan átalakítást.

Ma elfogadtunk egy olyan koncepciót, aminek annyi értelme van, hogy Újbuda jó fiú maradt a Fidesz saját Magyarország térképén, de a kerület lakossága és híresen jó nevelési intézményei, valamint az önkormányzat között nagyon feszültté vált a viszony. Pedig:

  1. Érdemi spórolásra nem ad lehetőséget az új működés.
  2. Szakmailag nem jelent előrelépést, és nem is lett több körös folyamatban egyeztetve az érintettekkel. 

Tehát tényleg nem nyertünk semmit, de sokat veszítettünk. Apró öröm az ürömben, hogy a módosító indítványomat elfogadta a testület, miszerint a megspórolt 10-80 millió Ft-ot kizárólag az óvodák fejlesztésére lehet fordítani a jövőben.

UPDATE: Az ülés jegyzőkönyve már itt elérhető.

 

Gajárszki Áron
újbudai képviselő

 

 

 

Szólj hozzá

önkormányzat képviselő testület óvodaösszevonás