2016. okt 28.

Az elhallgatott jótékonysági est

írta: pgeri
Az elhallgatott jótékonysági est

Van itt egy szép történet, ahol egy iskola apraja-nagyja összefog egyik szerencsétlenül járt társukért. És van egy csúnya történet, amely arról szól, hogy mivel ez az iskola épp harcol a Fidesz által kinevezett igazgatóval, így még a jó ügyből sem jöhet jól ki a szülői munkaközösség. Hiszen ellenségek, és az ellenség akkor is ellenség, ha éppen jót tesz…

A konkrét probléma az, hogy az alábbi cikk – az ígéretekkel szemben, helyhiányra való hivatkozással – sajnos nem tudott megjelenni a közpénzen fenntartott helyi újságban. Nyilván sokkal fontosabb például egy Budapest Bár koncert vagy a virágok elhelyezése a sírokon, hiszen ezek nem csak a Városházi Híradóban jelennek meg, de az önkormányzat honlapján is. Persze lesz még egy lapszám, épp az esemény előtt egy nappal. Kíváncsian várjuk, hogy ott meg lehet-e jelenni a cikkel, erre van ígéret. Persze jó kérdés, hogy mennyit ér egy nappal előtte hirdetni egy ilyen eseményt.

Sokat mi nem tudunk tenni, de annyit mindenképp megteszünk, hogy ezen a felületen változtatás nélkül leközöljük az ominózus cikket. Nálunk nincs helyhiány.

14593406_337713466576578_909424139_n.jpg

"Példátlan összefogás és erő rejlik egy közösségben, így van ez a Budai Nagy Antal Gimnáziumban is. Ezt az erőt ismét jótékony célra használjuk fel. Horváth Boglárka 1,5 évvel ezelőtt rosszul lett az iskolában, újra kellett éleszteni. Bár az újraélesztés sikerült, Bogi sajnos súlyos agykárosodást szenvedett, melynek következtében nem tud mozogni, beszélni és sajnos nem is lát.

Rehabilitációja rendkívül hosszú és költséges, de a legnagyobb probléma, hogy a lakás, melyben laknak, nem akadálymentesített és ez nem is oldható meg – így mindenképpen lakáscserére van szükségük. Látva ezt, úgy döntött az iskola teljes közössége, hogy ismét összefog Bogiért. November 10-én „Együtt egy este Bogiért” címmel jótékonysági estet tartunk a Cziffra György Kulturális Központban, melynek teljes bevételét Bogiék részére ajánljuk fel. Az esten fellépnek többek között a Lóci játszik zenekar, Szeder-Szabó Krisztina énekesnő és a Gördülő tánccsoport is.

A novemberi program több szempontból is rendhagyó lesz. Már önmagában az sem megszokott dolog, hogy szülők, tanárok, diákok ilyen színvonalas zenés színházi estet szervezzenek. A rendezvény másik különlegessége, hogy a műsorban fellép a méltán világhírű Gördülő Tánccsoport, valamint Barkó Tamás, az ArtMan egyesület vak művésze. Ezen az esten együtt fog össze a művészvilág számos szereplője, zenekarok, énekesek, valamint fogyatékkal élő művészek.

A Gördülő Tánccsoport minden tagja kerekesszékkel közlekedő mozgássérült. 1991-ben alakultak, mára a nemzetközi táncvilág különleges színfoltjává váltak. Előadásaik során megmutatják, hogy kerekesszékkel is lehet teljes életet élni, leküzdve a fizikai korlátokat értékes művészeti alkotást létrehozni. Barkó Tamás születése óta vak fiatalember. Több mint 10 éve foglalkozik tűzzsonglőrködéssel. Tamás az ArtMan egyesületben próbál segíteni született vak sorstársainak, hogy leküzdjék gátlásaikat és a világra nyitott, teljes életet élő emberekké válhassanak. A novemberi előadáson tűz nélkül, UV fénnyel megvilágított szalagokkal fogja műsorát előadni.

A fellépő művészeken kívül Laár András a KFT zenekar frontembere is csatlakozott az összefogáshoz, ennek érdekében felajánlotta karóráját árverésre, hogy ennek bevételével is segítse a kezdeményezést.

Szeretném kiemelni, hogy a kezdeményezésünk kevés lesz ahhoz, hogy Bogiék problémáját megoldja, ezért várjuk további segítőkész emberek, vállalkozások jelentkezését.

Jegyrendelés és információ: lukacsi.krisztina@gmail.com"

Az estet támogatja az ArtMan művészeti egyesület is: http://artman.hu/egyutt-egy-este-bogiert-jotekonysagi-est/

Szólj hozzá

budafok