Dél-Buda másképp

Buda népszerű blogja

2010. okt 07.

KÖSZÖNJÜK - Mostantól értetek, veletek dolgozunk az Újbudai Képviselőtestületben!

írta: KBD
KÖSZÖNJÜK - Mostantól értetek, veletek dolgozunk az Újbudai Képviselőtestületben!

Kedves Szimpatizánsok, Érdeklődők!

Örömmel tudatjuk, hogy az önkormányzati választáson igen jó eredményt értek el a Lehet Más a Politika XI-XXII. kerületi szervezetének jelöltjei!

Ez nem kis dolog, ha belegondolunk abba, hogy egy fiatal pártról van szó, amely alig egy éve indult először egy választáson.

Még kevésbé tűnhet elfogultnak az első mondat, ha azt is figyelembe vesszük, hogy több, az új kormány, illetve a köztársasági elnök által hozott intézkedés jelentősen megnehezítette a kisebb pártoknak, civil szervezeteknek az önkormányzati választásokon való részvételét (jelentősen lerövidítették a kopogtatócédula-gyűjtésre fordítható időt és ugyanakkor megnövelték az összegyűjtendő ajánlószelvények számát, a nyári ...

Tovább Szólj hozzá

választás önkormányzat újbuda képviselő testület lmp bajomi gajárszki

2010. okt 05.

A magyar ugaron

írta: Rigo'
A magyar ugaron

Ezt a posztot a kampány sűrűjében írtam. A többiek lebeszéltek akkor a publikálásról, s lám egész szépen rímel a választási eredményekre, úgyhogy most megosztom Önökkel:

Ez a szokásosnál is őszintébb írás lesz. Oda jutottam ugyanis, hogy az összes jogos düh ellenére sem a húszéves hazai politikai elit az egyedüli okozója a közéleti kultúra hanyatlásának. A felelősség az övék, de a kiváltó okot leginkább a nép és a politikusok közötti adok-kapokban látom.

Van ugye a közel 40 %-os apolitikusnak mondott tömeg, és szerintem a lakosság fele (gy.k. 50 %) ugyanennyire (vagy még jobban) közönyös a köz ügyeinek alakulása iránt, mert megszokásból szavaz a házikedvenc pártra. Temérdek Molnár Gyulába őszintén szerelmes asszony ...

Tovább Szólj hozzá

demokrácia részvétel gajárszki

süti beállítások módosítása