2011. máj 14.

Közös megoldást a ZP helyére!

írta: KBD
Közös megoldást a ZP helyére!

 

A kerületi Fidesz érdemi hasznosítási elképzelések helyett arra jutott, hogy a fiatalok körében kedvelt szórakozóhely, a Zöld Pardon helyére egy saját magát dicsőítő emlékművet állit. Ezzel bebizonyította, hogy nem tekinti partnernek a fiatalokat.

Az LMP helyi frakciója már az áprilisi képviselő-testületi ülésen is amellett érvelt, hogy a tizen- és huszonévesek kulturált szórakozását biztosító hely bezárása nem megoldás. Természetesen a mutyigyanús, kerületet megkárosító szerződések sem elfogadhatóak, mint ahogy az is elfogadhatatlan, hogy mindennek az ügy ártatlan szereplői, a fiatalok isszák meg a levét.  Javasoltuk az Önkormányzat vezetésének, hogy kérje ki az érintettek véleményét, és közösen kialakított megoldásokban gondolkozzon, de a Fideszes többség leszavazta a kezdeményezésünket.

Ezen a ponton odaillőbbnek tartanánk, hogy az elmúlt ifjúság szobrának felállításával emlékezzünk Budapest egyik jelentős kulturális értéket képviselő szórakozóhelyére, amelyet a képviselő-testület az LMP tiltakozása ellenére bezárásra ítélt. A szobor emlékeztetne minket arra az időre, amikor még érték volt fiatalnak és demokratának lenni Magyarországon. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében láthatóan nem tekintik partnernek a fiatalokat, és demokratikus kezdeményezések elindítása helyett egyszerűen felszámolják azt, ami zavar.

Az LMP helyi szervezete szerint együttgondolkodás eredményeként számtalan - valóban közösségi életet gerjesztő - kulturális lehetőség is létrejöhetne az egyetemi városrész közepén. Ebben a környezetben az Alkotmány mementója az egyik legrosszabb és legfantáziátlanabb megoldásnak tűnik. Éppen ezért felszólítunk minden, a ZP 10 éves programját kulturális értéknek tekintő állampolgárt, hogy adjon ötleteket a kerület polgármesterének, mi kerüljön a megszűnő szórakozóhelyek helyére, hisz láthatóan híján van a kreatív megoldásoknak! polgarmester@ujbuda.hu Levelét küldje el másolatban a dél-budai LMP-nek, gondolva a jövő nemzedékek kormányára is! bp1122@lehetmas.hu 

Az LMP szerint a kerületnek az érintett lakosok, és a környékbeli egyetemek szervezeteinek (hallgatói önkormányzatok, szakkollégiumok) bevonásával kellene megterveznie a Zöld Pardon és Rio területének jövőbeni hasznosítását. Az egyoldalú politikai ötletelés következményeként, a lakosság feje fölött hozott döntés nem hozhat sem jó, sem tartós megoldást.

Az LMP XI. kerületi szervezete

 

Szólj hozzá

zp részvétel lmp