2012. nov 26.

Hogyan dobjunk fel egy unalmas ülést?

írta: Rigo'
Hogyan dobjunk fel egy unalmas ülést?

A ciklusa felénél jár Hoffmann Tamás polgármester, ehhez képest 10 db árva kis előterjesztést bírtak összehozni a menetrend szerinti novemberi testületi ülésre a Fideszes honatyák. Volt köztük olyan komoly, ami 50 ezer Ft-os tétel megszavazásához kérte a testület támogatását, amely amúgy a sorozatos fideszes forráselvonások, államosítások ellenére is több mint évi  20.000.000.000 forint felett diszponál... bartfai4563.jpg(A kép forrása)

Egy előterjesztéssel, egy napirend előtti felszólalással és egy interpellációval készülve, már lényegesen izgalmasabbnak ígérkezett (legalábbis számunkra) az ülés. Szerencsére ezúttal a többi ellenzéki párt sem tétlenkedett. A jobbikos Bába Szilvia némi aránytévesztéssel Horthynak akar lovasszobrot felállítani és ezért hosszan ecsetelte a Horthy-korszak erényeit. A napirend előtti zömét szerencsére jótékonyan elnyelte a készülődés alapzaja. Az MSZP-DK frakció, hozzánk hasonlóan inkább a polgármestert ostorozta, még mindig a botrányszagú KÖR2004 Kft. és annak jogellenes FB ülései, valamint kevéssé átlátható működése miatt.

 Novemberben egyszerre terjesztett be minden LMP-s önkormányzati képviselő, egy írást, amely annyit kért a testülettől, hogy - az átláthatóság jegyében - az önkormányzattal kötött szerződések nyilvánossági határát 5 millió forintról 1 millió forintra szállítsák le. A polgármester ígérete szerint a következő ülésen tárgyalni fogjuk ezt a kérdést.

A költségvetési átcsoportosításoknál nem tudtuk megszavazni, hogy azon az áron legyen vízilabda-csapata a kerületnek, hogy átcsoportosítjuk például a Prima Primissima díjas Weiner Leó Zeneiskola extra bevételeit. (Az iskola panelépülete amúgy cseppet sem méltó az intézményhez.) A költségvetés végrehajtásának elfogadásánál tartózkodtunk, jelezve, hogy azért az mégsem járja, hogy egy 800 fős lakóházat hagyunk csődbe menni (lásd egy korábbi interpellációmban) és a képen, mert építeni mertek egy írásos polgármesteri ígéretre. Azt is kifogásoltam, hogy a korábban megszavazott kerékpáros infrastruktúra fejlesztésekből évről évre semmi nem valósul meg, bár a kerékpáros közlekedők száma nőttön nő.

Bárhogy is igyekezett az ellenzék szórakoztatni az érdeklődő lakosokat, azt nem lehetett elkendőzni, hogy a Hoffmann-kabinet láthatóan feladta a próbálkozást, hogy bármilyen demokratikus vagy infrastrukturális fejlődést felmutasson. Talán itt az ideje  kipróbálni, hogy mire mennek a zöldek a felelősséggel, ha már ez a legfontosabb alapértékük...

Gajárszki Áron

frakcióvezető

Szólj hozzá

önkormányzat kelenföld képviselő testület előterjesztés