Dél-Buda másképp

Buda népszerű blogja

2012. sze 29.

Tisztelt Horthy Miklós úti lakó!

írta: eperfa
Tisztelt Horthy Miklós úti lakó!

A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésén tárgyalja majd azt a jobbikos előterjesztést, hogy a XI. kerületi Szerémi út a jövőben Horthy Miklós nevét viselje.

Nyilvánvaló, hogy egy ilyen átnevezés megannyi kényelmetlenséget okozna az utca lakóinak, hisz az új nevet előbb-utóbb át kellene vezettetniük hivatalos papírjaikon. A névjeggyel rendelkezők, az üzletüket, vállalkozásukat szórólapokon népszerűsítők kidobhatnák meglévő nyomtatványaikat, stb. De ezen túlmenően sokakban biztosan rossz érzést keltene az, hogy a jövőben egy olyan út lakója lenne majd, amelynek „névadója” nem ébreszt benne tiszteletet. És persze a főváros sok más lakójában is visszás érzéseket kelt a szóban forgó javaslat.

...

Tovább Szólj hozzá

jobbik utcanév aláírásgyűjtés Fidesz Horthy Miklós Bartók Béla

2012. sze 27.

Most már legalább a bojkott tényéről tudhat az olvasó

írta: eperfa
Most már legalább a bojkott tényéről tudhat az olvasó

Az Újbuda című kerületi lap szeptember 12-i számában megjelent egy mondat, mely túl azon, hogy elhallgatta az újsággal kapcsolatos bojkottot, igen hátrányos színben tüntette fel az önkormányzatban képviselt ellenzéki pártokat.

Múlt pénteken egy levél megjelentetését kértem a laptól, ám a szöveg közlésére nem vállalkozott az újság. Picinyke eredményt mégis sikerült elérnem, hisz a lap legfrissebb száma közölt írásomból egy fél mondatot, melyből legalább a bojkott tényéről és fő okáról értesülhetett a T. Olvasó.

ujbudaszeptember12.jpg  A lap szeptember 12-i címlapja

 

...

Tovább Szólj hozzá

2012. sze 24.

Mégis pályázhatnak a XXII. kerületi iskolák a káoszos pályázaton

írta: somfaiagi
Mégis pályázhatnak a XXII. kerületi iskolák a káoszos pályázaton

Elérkezett a nagy nap, a mai naptól lehet beadni az idei utolsó nagyszabású európai uniós oktatási pályázatokat a TÁMOP 3.1.4. Innovatív iskolák fejlesztése kiírásra. A nagy érdeklődés miatt az is elképzelhető, hogy már ma lezárják a pályázatokat. A XXII. kerületi önkormányzat nem akarta hagyni, hogy pályázzanak az iskolái, de az utolsó pillanatban a 2012. szeptember 13-i közgyűlés elfogadott egy sürgősségi indítványt , amiben jóváhagyta a kerületi iskolák TÁMOP pályázaton való indulását. Kérdés, hogy ki tudják-e használni az iskolák még ezt a lehetőséget, fel tudtak-e készülni a „káoszos” pályázati kiírásra.

...
Tovább Szólj hozzá

oktatás iskolai

2012. sze 24.

Közösségi kertek elleni izgatás

írta: Rigo'
Közösségi kertek elleni izgatás

Avagy miért nehezebb minden Újbudán?

A közösségi kertészkedés egy több évtizedes mozgalom ami nem akar hatalmat, sem világváltást mindössze pár ágyást a városlakóknak amit kedvükre túrhatnak. Az elsőre bizarr ötlet valójában egy intenzív közösségfejlesztő terápiát jelent, ami orvossága lehet az elidegenedő társadalmak legtöbb bajának. Újbudán csak lehetne, hiszen egy ennyire ártatlan előterjesztésből is képesek voltak pártszembenállást csiholni a testület többségét kitevő narancsos bólogató kutyák. (Tudjátok, amik igazából csak ingatni tudják a fejüket, de minden kockalada kalaptartóján ott a helyük.)  P040712_13.31_[03].jpg

...

Tovább Szólj hozzá

önkormányzat demokrácia részvétel zöldfelület előterjesztés

süti beállítások módosítása