2017. jan 23.

Lehet más, mint olimpia!

írta: DelBudaLMP
Lehet más, mint olimpia!

Az LMP aláírásgyűjtésbe kezdett a 2024-es budapesti olimpiai pályázat visszavonását célzó népszavazásért. 30 napunk van összegyűjteni 138 ezer érvényes aláírást.

Kérjük, hogy támogasd a kezdeményezést, mert az olimpiára szánt 3000 milliárd Ft soha nem fog megtérülni, és ezt a pénzt a béremelésre, az oktatásra, az egészségügyre és a lakhatásra kellene költeni! A jövőbe fektessünk, ne 2 hét múló örömbe! Természetesen elismerjük az olimpiarendezés pozitív vonásait is (büszkeség, nemzeti egység, turizmus stb.), de egyszerűen túl drága lenne, és még nem tart ott az ország, hogy felelősen ki tudja gazdálkodni.

olimpia_fejlec.jpg

Nem is egyszerű érvelni mellette. Ez abból is látszik, amikor előkerülnek olyan gondolatmenetek, hogy ha elköltünk ezermilliárdokat egy sporteseményre, akkor ingyen kapunk hozzá reptéri gyorsvasutat meg még egy csomó fejlesztést, néhány százmilliárd értékben. Demens öregasszonyokra sózzák így rá a négyszázezres paplant ajándék serpenyővel. Érdekes matek ez, felveti a kérdést, hogy vajon miért is nem építjük meg ezeket a hasznos holmikat olimpia nélkül, és költjük a fennmaradó összeget valami értelmesebbre. Vagy annyira hülye egy nép vagyunk, amelyik olimpia nélkül nem is áll neki az építkezésnek? Mert akkor talán ezen kéne változtatni, elsőként pont a kormánynak. - Tóta W: A részvétel fontos

Támogasd a kezdeményezést az aláírásoddal, valamint regisztrálj, és segíts gyűjteni is
Az aláírásgyűjtő ívet töltsd le, nyomtasd ki, és gyűjts az ismerőseidtől is, aztán add le valamelyik LMP-s gyűjtőponton, amelyeket folyamatosan közzétesszük az LMP Dél-Buda oldalon is. A Móricz Zsigmond körtér aluljárójában minden hétköznap ott vagyunk 16 és 19 óra között, szombat délelőttönként pedig a piacokra megyünk. Csak Dél-Budán már több, mint 300 aláírást szereztünk, összesen pedig már 20 ezer fölött jár a teljes gyűjtés.

A segítségedet előre is köszönjük! Most tényleg van remény megállítani az Orbán-kormány ámokfutását, együtt sikerülni fog!

A helyi programjainkon, például a minden hónap 1. péntekén, legközelebb február 3-án megrendezett újbudai LMP Klubon továbbra is szeretettel várunk, amelyeket megtalálsz a Facebook oldalunkon

Szólj hozzá

kampány olimpia aláírásgyűjtés