2011. sze 27.

Kerületi LMP-s kezdeményezések sorsa

írta: eperfa
Kerületi LMP-s kezdeményezések sorsa

Az óvodákkal kapcsolatban nyáron benyújtott és a fideszes többség által először elvetett, majd egy hónap múltán végül befogadott módosító indítványom nyomán munkába kezdett Molnár László alpolgármester. Szeptember 7-ére összehívott az önkormányzat épületébe egy megbeszélést, amelynek témája az óvodafejlesztési koncepció megalkotása volt. Ezen az alpolgármesteren kívül igen sokan vettek részt: az oktatási bizottság elnöke, a hivatal egyes oktatással foglalkozó munkatársai, az óvodavezetők munkaközösségének vezetője. Az önkormányzatban jelen lévő valamennyi párt is képviseltette magát a megbeszélésen.

Egyfajta ötletbörze keretében beszélgettünk különféle lehetőségekről, a legtöbbről kiderült, hogy nem könnyű megvalósítani őket. Jómagam egyebek között felvetettem, hogy keressünk meg vállalatokat, nem támogatnának-e óvodai férőhelybővítést munkatársaik számára nyújtott férőhelyek ellenében. Egyes résztvevők szerint a cégek nem hajlandóak ilyesmire, de utóbb sokan azt bizonygatták nekem, hogy nem esélytelen a dolog. Szó esett arról, hogy a már nem óvodai célra használt épületek visszaalakításának lehetőségét is meg kellene vizsgálni. Szó volt arról is, hogy a magánintézményekre való támaszkodás lehetőségén is gondolkodni kell. Volt, aki a mind kevésbé kihasznált iskolaépületek részben óvodai célra történő hasznosítását javasolta. Ez sem könnyen járható út, hiszen sok nehézséget okozhat a két intézménytípus egy fedél alatti "együttélése". Volt szó a konténeres bővítés előnyeiről és hátrányairól is. Döntés nem született, tovább folyik majd a koncepcióalkotás, és lesznek további hasonló megbeszélések. Mint Molnár László fogalmazott: a legszélesebb konszenzuskeresés jegyében.

Szeptember 9-én a XI. kerület egyik alpolgármesterének, Jelen Tamás úrnak írt levelemben kezdeményeztem, hogy a Gazdagréten elkezdett építkezések (parkolóház, élelmiszer-áruház) miatt kivágott fák pótlása úgy valósuljon meg, hogy a lakótelepen végighúzódó, korzószerű Kaptató sétányt változtassák jól megtervezett, árnyas fasorrá – egyfajta kárpótlásként. Ezen kívül azt is szorgalmaztam, hogy a Rétköz utca alsó szakaszán levő kerékpáros átkelőhely mellett a gyalogosoknak szóló, táblával jelölt zebra is létesüljön a Penny-Marketbe, illetve a fitness-központba járók biztonsága érdekében. Ugyancsak javasoltam, hogy bontassanak el két torzóban maradt gazdagréti taxis-várakozóhelyet.
 
Kíváncsian várom, megvalósulnak-e majd javaslataim?
 
Bajomi Iván 
önkormányzati képviselő
Szólj hozzá

gyermek gazdagrét zöldfelület bajomi