Dél-Buda másképp

Buda népszerű blogja

2014. aug 30.

Lehet Más az 1-es villamos!

írta: bozon
Lehet Más az 1-es villamos!

Úton-útfélen halljuk, hogy jó ez a " Lehet Más..." szlogen,   könnyű már egy félmondatban elmondani, hogy trágya, ami most van; na,  de mi a programotok?"  Ahelyett, hogy filozófiai magasságokba ugranék (a"Lehet Más" önmagában igenis program, életfilozófia, életmentés, amikor az ugyanolyan a biztos pusztulásba visz!)  alkalmazom az 1-es villamos Fehérvári út és Etele tér közti hosszabbítására.

 

parkst_stk_6539.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés program demokrácia villamos kelenföld levegőminőség

2014. aug 15.

Te leállíttatnád a metrót, ha nem tudsz tőle aludni?

írta: Rigo'
Te leállíttatnád a metrót, ha nem tudsz tőle aludni?

Újbudán több százan is ezzel a dilemmával birkóznak az utóbbi hónapokban, s ezt a megbízó ravaszul kijátssza ellenük, holott gyakorlatilag nincs esély rá, hogy ezt tényleg meglépjék. Választási évben tuti bukás egy ilyen ügy, ezért a metrónak dübörögnie kell, legalább október végéig. A lakóknak meg tűrni, xanaxot, bort vagy más drogot szedni, hogy "pihenni tudjon"...

...
Tovább Szólj hozzá

választás közlekedés demokrácia újbuda metro 4

2014. aug 11.

Elirigyelték tőlünk a lombjainkat

írta: Rigo'
Elirigyelték tőlünk a lombjainkat

Az alább közreadott írás nem képviseli az LMP hivatalos álláspontját. Mégis alapos okunk van a közlésére, ugyanis az újbudai városvezetés nem tartja be az önkormányzati törvényt. Konkrétan nem támogatja a helyi közösségek önszerveződését és részvételét közügyekben (Ötv: 6§ a). Ezért alább olvasható a blogunkon a Polgármesteri Hivatal által "agyonhallgatott" Etele úti közösség egyik véleményvezérének írása. Ha szerinted tartalmas, kérjük segítsd őket egy megosztással!

blogra fasor.jpg

Ezt a fasort a BKK egyeztetett tervei szerint ki kell vágni. Az alternatív megoldásokat elvetették.

>>Elirigyelték tőlünk a lombjainkat. Elsősorban bizonyos "zöldek", udvari beszállító zöldek, akiknek az Etele út, ez a szép, zöld ...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés demokrácia kelenföld részvétel zöldfelület

2014. aug 05.

Fagyilkosok nyara Újbudán

írta: Rigo'
Fagyilkosok nyara Újbudán

Idén nyáron több száz rendkívül forgalmas területen álló fának a kivágását tervezte meg a Főváros és Újbuda vezetése kart karba öltve, boldog egyetértésben. Szerencsésebb esetben legalább engedélyt kértek a pusztításhoz, de Őrmezőn a hivatal számára elég volt a helyi kiskirálynak becézett Junghausz Raymund (Fidesz) képviselőt megkérdezni. Sok idős hölgy siratja azt a hatalmas bálványfát, amit többen nevelgettek, és az út túloldalán fekvő kávézónak is árnyat adott. Csütörtök reggelig. 

ormezo fa.jpg
 a baloldali tuskó helyén állt a fa ... 

...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés program kelenföld levegőminőség zöldfelület őrmező

süti beállítások módosítása