Nem mindegy mi kerül a tányérra....
Az alábbi levelet egy újbudai hölgytől kaptuk:
A hölgy felvetése nagyon is jogos. Gyermekeinket rábízzuk a tanárokra, ebédjüket pedig az iskolára. Országosan sokszor esik szó arról, hogy az iskolai tornaóra nem tölti be szerepét, nem nevel rendszeres mozgásra, de vajon hányszor kerül szóba, hogy a gyerekek étkeztetését a lehető legolcsóbb alapanyagokat használva, hagyományos recepteket használva készítik el? Néhány éve az iskolai büfék kerültek a figyelem középpontjába, mert egészségtelen, gyorséttermi jellegű ételeket kínáltak. Vajon a közétkeztetés által kínált ételek jobbak ennél? Nem vonjuk kétségbe, hogy tartalmaznak zöldséget, vagy hogy kalóriatartalmuk megfelel a gyerekek szükségletének... de a fenti hozzászólás jogos - hányan vagyunk, akik már igyekszünk elkerülni a fehér liszt, a fehér cukor használatát? Vajon a zöldségfélék elkészítésére a legegészségesebb módszer a főzelék? Vajon a felesleges csomagolások elhagyásával lehetne finanszírozni az egészségesebb alapanyagok használatát?
Sok-sok kérdés, amire a választ a szerződések, a költségek alaposabb tanulmányozásával fogjuk megtalálni - annyit ígérhetünk, hogy még az idei év folyamán.
Addig is várjuk tapasztalataikat, hozzászólásukat az óvodai és iskolai étkeztetés témájában, valamint továbbra is lehet küldeni az ötleteket, hogy "Ön mire költene el 500millió forintot a kerületben?" A beérkezett ötleteket a szeptember 28-ai, Villányi Úti
Konferenciaközpontban tartott (főként városfejlesztéssel foglalkozó) lakossági fórumunkon megvitatjuk. Jöjjön el és legyen részese a változásnak!
egyéni képviselőjelölt - XI. kerület 3-as számú választókörzet