Dél-Buda másképp

Buda népszerű blogja

2011. jan 09.

Színház Budán

írta: Rigo'
Színház Budán

Színházba járni mindig egy kicsit ünnep az átlagember számára. Az öltözködés, az odaút, majd a színházakra olyannyira jellemző kellékek: a pénztár, a ruhatár, a büfé, mind a ráhangolódást szolgálják az ünnepre.

Sikerült időben érkeznünk, hogy egy kávé mellett szemlélődve még a külső termek díszítését is alaposan szemügyre vehessük. Számos plakát árulkodik itt Karinthy Márton korábbi rendezéseiről. Van amelyik nálunk is idősebb. Kedvesem egészen felderül, ahogy sorra fedezi fel az ismerős neveket. A Karinthy színház a budai oldal (talán) egyetlen állandó társulatú színháza, ennek minden hátrányával és előnyével. Az igazat megvallva a környéken nem tipikus kultúrsznobok laknak. Ennek ellenére ez a piciny ...

Tovább Szólj hozzá

ajánló kultúra színház újbuda Karinthy-színház

2011. jan 09.

Mennyi az annyi? – Miből gazdálkodik a XI. kerület? – Költségvetés 1. rész

írta: KBD
Mennyi az annyi? – Miből gazdálkodik a XI. kerület? – Költségvetés 1. rész

 Jelenleg zajlik a 2011-es költségvetési tervezés az önkormányzatnál. Talán furcsa, hogy miért most – ennek egyszerű oka van: az országos költságvetés elfogadásáig az önkormányzatoknak nehéz tervezniük.

Sorozatunkban próbálunk rávilágítani, egyszerű és közérthető módon az önkormányzat gazdálkodására. 

Bevételek:

1) Helyi adók: 40%

Az önkormányzat legfőbb bevételi forrását a helyi adók jelentik, ezen belül is a cégekre, vállalkozásokra kivetett adók:

-iparűzési adó

-építmény és telekadó – 2010-ben, mivel a lakás célú ingatlanok mentesítve voltak, az adóbevételek több mint 90%-a a vállalkozásoktól származott

-személyi jövedelemadó – bár jelentős bevétel, kb. 1 500 M Ft a XI. kerületben. Elenyésző a ...

Tovább Szólj hozzá

önkormányzat költségvetés

süti beállítások módosítása