Dél-Buda másképp

Buda népszerű blogja

2011. már 20.

márciusi testületi ülés: Keményedő viták, felemás eredmények

írta: Rigo'
márciusi testületi ülés: Keményedő viták, felemás eredmények

Igen sok késéssel, 14:40-kor nyitotta meg a polgármester az ülést , amit Iván szóvá is tett. Napirend előtt elmondom , hogy a februári ülésen elfogadott, az én előterjesztésemet figyelmen kívül hagyó határozat értelmetlen volt, miközben a házhoz menő szelektív szemétgyűjtésre szánt pénz a társasházak lassú csatlakozása miatt kezd elszállni. Ezért felkérem a képviselőket, hogy Catóként szajkózzák mindenkinek ezután: "Egyébként javaslom, hogy kérjenek házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést!" Később az ülés során többször elismétlem ezt, egy-egy felszólalásom után, ami annyira sikeres lesz, hogy a végén a polgármester 19:45-kor így zárja az ülést: "...és gyűjtsünk együtt szelektíven!"

 

...
Tovább Szólj hozzá

közlekedés önkormányzat kerékpár költségvetés képviselő testület előterjesztés bajomi gajárszki

2011. már 16.

sajtóközlemény: A nép esete a cinikus metróépítővel

írta: Rigo'
sajtóközlemény: A nép esete a cinikus metróépítővel

A Móricz Zsigmond körtér felújítása – hallgassák meg a lakosságot is!

Civil és lakossági tiltakozáshullám bontakozott ki a Móricz Zsigmond körtér felújítása kapcsán. Az LMP XI. kerületi szervezete megoldást javasol a problémára, és a lakosság bevonását kéri a városrész egyik legfontosabb terének újjáépítésébe.

A FŐMTERV Zrt tervei alapján készülő, liftet, metrófeljáratot, villamosvárót magába foglaló építmény elleni petíciót, több neves szakember is aláírta, köztük Makovecz Imre, aki nemrég a kerülettől díszpolgári kitüntetést kapott. Sajnálatos módon a Móricz Zsigmond körtér felszíni rendezésében a vizuális-esztétikai koncepció, a tér közösségi funkciói és a zöldfelületek nem vezérmotívumai, csak ...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés móricz zsigmond körtér részvétel gajárszki

süti beállítások módosítása