2012. aug 17.

Önkormányzati „példamutatás”: ki szedje össze a szemetet a piac mellett?

írta: somfaiagi
Önkormányzati „példamutatás”: ki szedje össze a szemetet a piac mellett?

Pár napja az alábbi szemetes állapotokra lettem figyelmes a Budafoki Piac mellett, a volt Budafok Mozi épülete mögött. Az ingatlan tulajdonosa Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület önkormányzata.

szemetespiac11.jpg

szemetespiac22.jpg

Mindehhez annyi észrevétel, hogy Budapesten a Fidesz fő jelszava a REND volt és Tarlós István továbbra is előszeretettel hangoztatja ezt. A rendet szerintem ott kellene kezdeni, hogy egy önkormányzat példát mutat és legalább a saját ingatlanjait, a közterületeket rendben tartja. Ha ez megtörtént, azután lehet elvárni a városlakóktól, hogy kövessék a példáját! Bizonyított tény egyébként, hogy ha egy közterületet rendben és tisztán tartanak, annak kisugárzó hatása van a környékbeli területekre és azokra is jobban vigyáznak majd az arra járók.

A Budafoki Piacra és a Mozi tömbre egyébként az önkormányzat pályázatot hirdetett, amire a Buono Mercato Kft. be is adott egy ajánlatot: egy magánpiacot alakítana ki a mostani piac és a vasút közötti területen (90 üzlethelyiséget tervez a mostani 41-gyel szemben, ami nagyon sok!), illetve az építészek ellenérzése ellenére lebontaná a volt mozit és helyébe egy élelmiszerdiszkontot építene. (A kiírásról a véleményünket már megírtuk korábban. Ennek köszönhetően az önkormányzat azóta legalább egy értékbecslést készíttetett az ingatlanok értékéről(!) A beruházóval most folytatott tárgyalásokon az dől el, hogy sikerül-e megfelelő biztosítékokat szerezni arra, hogy ez a fejlesztés elsősorban az itt élők (és ne a befektető) érdekeit szolgálja majd. A beadott pályázatban sajnos elég sok a kérdőjel, ami láthatóan annyira leköti a hivatalt, hogy az alapvető működést, így a kérdéses közterület tisztán tartását nem sikerült megoldani párhuzamosan. Úgy látszik a kerületet olyan emberek próbálják vezetni, akik nem élnek együtt vele...

Szólj hozzá

budafok közterület