2013. aug 13.

Gyerekek, a drog rossz!

írta: Rigo'
Gyerekek, a drog rossz!

Minden gondolkodó ember tudja, hogy a társadalom egésze drogfogyasztó: mindegy hogy kávézunk, kakaózunk, alkoholizálunk vagy épp csak cukorfüggők vagyunk, a lényeg, hogy van egy káros szenvedélyünk amiről nem kívánunk lemondani. Ha érdekel egy színvonalas vita az egyik legártalmatlanabb, de bizonnyal a legrégebbi drogunk körüli legalizálási hisztéria okairól, akkor ott a helyed a hajón pénteken. 

cure-cancer.jpg


A vetítés utáni fórumbeszélgetésen két szakértő segít nekünk a film értelmezésében, illetve a magyar helyzet megértésében. Dr. Sándor Gábor, a SOTE egykori farmakológusa és belgyógyásza, a drogokról szóló Semmelweis Sympozium volt koordinátora az orvosi-élettani kérdések megvitatásában segít majd. Dr. Sándor Gábor több ízben tartott előadássorozatot orvostanhallgatóknak drog-problémáról és számos alkalommal publikált is a témával kapcsolatban a BUKSZ-ban jelentek meg írásai. Másik vendégünk Sárosi Péter, a Társaság a Szabadságjogokért drogpolitikai programjának vezetője, aki egyben a Drogriporter szerkesztője is. Péter történész, 2003 óta foglalkozik drogpolitikával, civil delegáltja volt a kábítószerügyi koordinációs bizottságnak. Továbbá szakértőként részt vett 2007 és 2009 között a kábítószerügyi eseti bizottság munkájában.


A félreértések elkerülése végett az estére nem csak kendermagosokat és rasztafárikat várunk. Drogkérdésben mindenkinek van egy álláspontja, s mi azt szeretnénk, ha a Te álláspontod kellő körültekintéssel lenne kialakítva. Kérdés, hogy bevállalod e azt, hogy esetleg az egész témát új megvilágításba helyezd. Mert könnyen lehet, hogy minden érved amit a cannabisról és a drogokról tudni véltél ízekre lesz boncolva és elégetve a szakértők érveinek kereszttüzében... Függetlenül attól, hogy drogliberalizátor voltál eddig vagy éppen a drogfogyasztók büntethetőségénél az életfogytiglanig terjedő szigorításért lobbyztál...

Szólj hozzá

kultúra program filmklub újbuda