2014. aug 27.

Pokolba az 1-es villamossal?

írta: Rigo'
Pokolba az 1-es villamossal?

Szenvedélyünk a fairtás! Ez lehetne Újbuda még regnáló városvezetésének hiteles szlogenje a keddi gazdasági bizottság ülése nyomán. Ezúttal 242 db fa legyilkolását hagyták jóvá a Fideszes városatyák.

 299111_165395023540911_1508352802_n.jpg

A legnagyobb mészárlást az Etele úton engedélyezték, itt 199 fa áll a villamos útjában, s az egyetlen képviselő voltam, aki kiállt az ott lakók érdekeiért, akik nagy számban a pokolba kívánják az 1-es villamost. A legszomorúbb, hogy alig egy hónap türelem kellett volna még ahhoz, hogy a BKK megnyerje a lakókat az ügynek. Ennyi idő alatt minden lehetséges ötlet és alternatíva sorra kerülhetett volna. A BKK azonban láthatóan ugyanaz a technokrata szervezet, amilyen korábban a BKV is volt, s ami a Fideszes honatyák szemléletmódját is jellemzi. Semmiféle közösségi döntéshozatal, vagy a kiszámolttól eltérő megoldás nem fér bele, annak ellenére, hogy annak idején a VEKÉben Vitézy ezekről biztosan sokat tanult. Egy tervező önérzetén esett csorba nem ér fel több tucat fa megmentésével!

Ráadásul nem sok értelme volt a sietségnek egy 2 év múlva induló projektnél, de egy órán keresztül fárasztottuk egymást és a megjelent lakosokat. A BKK és a képviselők annak ellenére nem vették komolyan a lakossági igényeket, hogy Vitézy Dávid vezérigazgató ezek részletes felmérését egy korábbi tervismertetős lakossági fórumon megígérte. 

A többi már ehhez képest apróság volt. Az M1-M7 csomópontnak nyert 2 hét sajnos letelt, elkészült a faültetési terv és a közműtérképekre vetített fás térkép is. Az itt kivágásra kerülő 33 fa közül négyért lobbiztam. Sikertelenül. Pedig a déli, ideiglenes építési út alternatív nyomvonalvezetésére lenne hely, ahogy a kiváltandó trafót sem a környék legnagyobb nyárfája alá kell szükségképpen megálmodni... Azért a technokrata kollégák itt nem bírták tovább, és elmagyarázták, hogy én vagyok a hülye, mert a tervezők mindig a lehető legjobb terveket csinálják... (Ezek vajon mit csináltak ellenzékben?)

A Magyar Szentek Temploma közösségének a focipályája az Infoparkban már csak bagatell 10 fába került, köztük egy több mint fél méteres törzsátmérőjű hegyi juharéba. Nem is tudom, hogyan gondoltam, hogy felteszek pár kérdést a szükségességgel ill. az elhelyezéssel kapcsolatban.

 

 

Szólj hozzá

közlekedés kelenföld részvétel 1-es villamos etele út